baloncuklar

9 Aralık 2010

ÇORBALAR

Geçmişten  günümüze  vazgeçilmez  sofra  geleneği ,  soğuk  kış  günlerinin  sıcacık  damak  keyfi,  günümüzde içine  katılan  sınırsız  malzemeyle  sınırsız  çeşide  ulaşan,  bedene  gıda,  ruha  şifa  çorbalarımızı  hatırlayalım  mı?
Hele de  benim eşim gibi çorba olmazsa olmaz diyenlerdenseniz buyrun çorba tariflerine;

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

bloglar alemine hoşgeldiniz.bol paylaşımlı günle diliyorum.sevgiler.

balböcükleri dedi ki...

ellerine sağlık seval ablacığım aramıza hoşgeldin

lezzetyagmuru dedi ki...

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.
Sevda,cım bol paylaşimlı günleri inşallah hep birlikte paylaşırız.
Hoşbulduk Serpil,cim,teşekkürler.

didemeb dedi ki...

Seval Teyzeciğim,
Didem ben, Sevinç'in arkadaşlarından...Seni yürekten tebrik ediyorum ve destekliyorum. Eşim tam bir çorba sevdalısı... Tariflerin beni kurtaracak.Senden iki konuda ricam var. İlki, tarifteki tüm erzakları biraraya getirdiğimizde fotoğraftaki porsiyondan kaç adet oluyor? Ben bu bilgiye göre yarım ölçekli uygulama yapıyorum bazen.Diğer konu da "blendır" gibi kelimelerin kullanımı hakkında. Türkçe karşılığı olan kelimeleri kullanmanızı rica ederim. "karıştırıcı, çırpıcı, parçalayıcı vb" gibi.
Önce ellerinizden sonra yanaklarınızdan öperim.Sevgiler...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Didemcim merhaba,
Önce gösterdiğin ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum.Tüm ziyaretçilerimin ve siz gençlerin görüş ve önerilerilerinize her zaman açığım.Çırpıcı deyince normal el çırpıcısı değil de elektrikli el blendırı kullandığımı belirtmek için yazıyordum,ama bu uyarını dikkate alıcam.
İshak amcan da çorba sevdalısı kuş sütü eksik bir sofra dahi hazırlasam çorba yoksa o sofra değerini yitiriyor.))Eşimi memnun etmek adına çorba konusunda mastır yaptım diyebilirim.)))
Çorbaların porsiyon adetine gelince
pişirdikten sonra kepçeyle ölçerek her kaseye 2 şer kepçe olarak hesaplıyorum.(örn.20 kepçe çıktıysa 1o kişilik)Kendimiz daha fazlasını da içebiliriz ama yemek davetlerimizde çeşit fazla olduğu için kişi başı 2 kepçe yeterli diye düşünüyorum.Sen bu hesaba göre ayarlarsın.Hatta bazen malzemeleri gr.olarakta belirtiyorum çünkü bardak kaşık ölçüsünde bile farklı boyutta bardak kullanırsak çorbamız veya yemeğimiz koyu veya sulu olabilir.
Didemcim, ilginden dolayı tekrar teşekkür ediyor yeni yılınızın sağlık,huzur,başarı ve mutlulukla geçmesini diliyorum.Sevgilerimle...