baloncuklar

23 Aralık 2010

BAL KABAĞI

Faydaları :

   Mineral bakımından oldukca zengindir.Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için yüksek miktarda betakaroten içerir.Demir, potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermesiyle çocuklarda kemik gelişimine katkıda bulunur.
   Demir içermesiyle kansızlığı önler. Alzheimer'dan koruyucu etkisi ile; bilgisayar başında uzun süre çalışanlar
için hem göz hem beyin sağlığına mükemmel bir besin. Alzheimer'a , erken yaşlanmaya ve kansere karşı koruyucu olan Bal kabağını ünlü Türk hekimi İbni Sina bu mucizevi besini kanser hastalarına önermiş. Şeker içermesine rağmen yapılan araştırmalar sonucunda diyetle alındığında kan şekerinde düşüş sağladığı gözlemlenmiş. Diabet (şeker) hastalarının diyetle birlikte tüketebileceği söyleniyor. Bol lifi sayesinde bağırsakları düzenleyip kabızlığı önleyen gerçekten de mükemmel bir besin maddesi. 
    Ben kabağın faydalarını sabah kahvaltı masasında anlatırken sessizce dinleyen eşim ''vayy be evden eksik etmemek lazım '' dedi ve ne yaptı dersiniz? Öğlen elinde kocaman bir bal kabağıyla geldi.
    Bal kabağının bu derece faydalı olduğunu öğrendikten ve sabah kahvaltıda anlattıktan sonra artık çorbadan tatlıya mutfağımın müdavimlerinden olucak gibi görünüyor :)

Hiç yorum yok: