baloncuklar

9 Aralık 2010

ANTEP ÇORBASI

 10 -11 kişilik
Bu çorbaya da diğer tüm çorbalarda olduğu gibi ev yapımı kemik veya tavuk suyu ilave ederseniz çorbanız daha lezzetli ve vitaminli olur.Et suyunu kaç bardak ilave edecekseniz o kadar suyu eksiltin.















MALZEMELER:
175 gr. - 1 su bardağı kırmızı mercimek
75 gr. – 1 çay bardağı kırık pirinç
1 baş sarımsak
9.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 veya 2  çay kaşığı limon tuzu  (arzuya göre)
 2  çay kaşığı dolusu zerdeçal
HAZIRLANIŞI:
Düdüklü tencereye  tel süzgeçte yıkayıp süzdüğünüz  mercimek ve pirinci, ayıkladığınız sarımsakları, zeytinyağı  tuzu ve suyu ilave edip karıştırıp kapağını kapatarak Ocağa alın ve buharı çıkmaya başlayınca ocağın altını kısarak saatinizi 7 dk. ya kurun.7 dk. Sonra ocağı söndürün.Buharı tamamen boşalan düdüklü tencerenizin kapağını açarak, limon tuzu ve zerdeçalı ilave edin.El blendırıyla çektikten sonra çorbanızı servis yapabilirsiniz.
Soğuk kış günleri için karabiber serpilerek de servis yapılabilir.
Bu çorba bize çok derseniz malzemeyi  alttaki ölçülerde azaltarak da pişirebilirsiniz.
Antep çorbası:Azaltılmış ölçülerde
½ su bardağı kırmızı mercimek
½ çay bardağı kırık pirinç
½ baş sarımsak
1 yemek kaşığı  zeytinyağı
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı zerdeçal

Hiç yorum yok: