baloncuklar

23 Aralık 2010

BAL KABAĞI ÇORBASI

Farklı  lezzet arayanlara bol vitaminli, besleyici bir çorba.
Denemenizi tavsiye ederim.

















Malzemeler:

Kabukları ayıklanmış 500 gr Bal kabağı
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 orta boy patates
1 lt.su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Üzeri için:
Her kaseye 1 tatlı kaşığı süt veya krema
Nane
Hazırlanışı:

Düdüklü tencereye soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak zeytinyağı ile birlikte 2-3 dakika kavurun.Kabukları ayıklanmış kabakları ve patatesi küp küp doğrayarak ilave edip 1-2 karıştırıp 1 lt.su ve tuzunu ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Buharı çıkmaya başlayınca, ocağın altını kısıp 7 dakika sonra söndürün.Buharı tamamen boşalan düdüklü tencerenin kapağını açıp el blendırından geçirin.
Her kase çorbanın üzerine birer tatlı kaşığı süt veya krema gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

3 yorum:

Rozerin'in Annesi dedi ki...

ellerinize saglik..harika gorunuyor..Rozerin icin denemek lazim..sevgiler..

didemeb dedi ki...

tarifin kaç kişilik olduğu bilgisi bir bu çorbada yok galiba... :-)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Haklısın canım,kaç kişilik yazmayı unutmuşum,yanılmıyorsam 20 kepçe çıkmıştı ama emin değilim sürekli tarif ve ölçülerle ilgilendiğim için inşallah yanılmıyorumdur.Bu hafta pazardan alıp tekrar yapar yazarım.
Didemcim,diğer soruların cevabını çorbalar yazısında verdim inşallah yardımcı olmuşumdur.Sevgilerimle...