Malzemeler:
Kabukları ayıklanmış, 2 kg Bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Arzuya göre ceviz, tarçın, hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
Bal kabağı tatlısı pişirirken kesinlikle su koymayıp akşamdan şekerde bekleterek kendi saldığı suyla pişirin. Böyle pişen tatlı daha lezzetli oluyor.
-Akşamdan ayıklanmış bal kabaklarını istediğiniz büyüklükte doğrayarak pişiriceğiniz tencereye dizin.Toz şekeri her tarafına gelicek şekilde üzerine serperek dökün.
-Ertesi gün bol miktarda su saldığını görüceksiniz.Tencereyi ocağa alarak, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Kapağı kapalı olarak kendi suyu ile hiç su eklemeden kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Son olarak vanilyayı serperek ocağı söndürün.
-Tatlınız pişerken kapağını hiç açmayın.Ezilmemesi için kaşıkla karıştırmayın.Tencereyi ara sıra saplarından tutarak hafifçe sağa sola sallayarak karışmasını sağlayın.
-Pişen tatlıyı tencereden dikkatlice borcama dökerek ezmeden yayın.200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika tutun.Üzerine arzunuza göre tarçın, hindistan cevizi, fındık veya ceviz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Bazı tatlıcılarda üzerine tahin dökülerek servis yapıldığını duydum.Tahin severler, arzu ederseniz deneyin.Ben denedim.Fena olmadı. Afiyet olsun.
3 yorum:
hem hafif hem lezzetli bir tatlı.ellerinize sağlık.sevgiler.
bayılırım bal kabağına ama eşim pek sevmez malesef
Kabak tatlısını çok severim.Ellerinize sağlık.Blogunuzu izlemeye aldım.Bana da beklerim:),İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetler hakkında paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com
Yorum Gönder