baloncuklar

7 Aralık 2011

YENİ BİR GÜNE YENİ BİR YAŞA MERHABA...



Kırmızı gülBugün benim için çok özel bir gün. 2 Ayrı doğum günümün heyecanı içindeyim.
1.cisi 1 yaşı daha geride bırakıyor,bugün yeni bir güne yeni bir yaşa merhaba diyorum.Eğer geriye dönüp baktığımda arkamda sevgi ve huzur dolu yıllar bırakmışsam ki bıraktığıma inanıyorum.
Hiç üzülmem geçen yıllarıma. Her yaşın kendine has bir güzelliği vardır.RABBİM kalan yıllarımı da ailemle bir arada sağlık huzur mutluluk ve başarılarla geçmesini nasip eylesin.Yalnız bana değil hepimize nasip eylesin inşallah.
Kırmızı gül2.ci doğum günüme gelince bugün lezzetyagmuru'mun 1 yıldönümü.Yemek blog'u açma hayalimin gerçekleştiği gün.huysuzbalik.com blogu'nun sahibi Esincimle tanışmamız,bir hafta sonu kızım da geldiğinde buluşup Esinin blog'umu kurması.Hadi seval abla ilk yazını yaz seni tanıtıcam sözleri.Ben de dur doğum günümde yazayım derken işte bugün burdayım.Ve 1.yılımı kutluyorum.1 Yıl geriye gittiğim de ilk acemilik günlerimi hatırlıyorum:)
Bugünün verdiği mutlulukla itiraf ediyorum ki. İlk günler bloguma üye olanlara bile geri dönüp nasıl üye olacağımı bilmiyordum.Tariflerimi yazıyor,resmini ekleyemiyordum.Kızımın, Esinle buluşup öğreninceye kadar ben yaparım sözleriyle.Ben taslağa tarifimi yazıyor,resmi kızıma mail atıyordum.Sonra Esinimin müsait olduğu bir gün tekrar buluştuk,herşeyi tek tek anlattı.O andan itibaren blog yaşamım başlamış oldu.Daha sonraki günlerde takıldığım yerler de deneyimli bloger arkadaşlara sormaya başladım.Burada kendilerine teşekkür ediyorum.Yardımcı oldukları için.Bu arada sorularıma hiç cevap vermeyende oldu,hatta bugün itiraf günüm:) sağolsun bir bloger arkadaşımın  alay eden yorumuyla da karşılaştım.Neyseki bu ilk ve son  oldu,başka da olumsuz yorum almadım.
Oysa ki bilgiler paylaştıkça çoğalır.Evet arkadaşlar bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.Öğrenmenin de yaşı yoktur,yeterki isteyelim.
Beni üzen bu olaydan aylar sonra ilginç birşey oldu.Ben yardım istemeden bloğum da gördüğü bir problemi gidermek isteyen bir yorumla karşılaştım.Önceleri çekimser kalsam da o arkadaşımızın verdiği cesaretle  bloğumda ki  teknik detayları simgeleri,nereyi tıklayınca nereye gidileceğini öğrendim.Blogeri tanımaya başladım.Sanki bloğumun koruyucu meleği olmuştu.Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Sadece tarif yazmakla blog açmak olmadığını,ama istenirse öğrenilebileceğini öğrendim.Daha öğreneceğim çok şey var bliyorum ama 1 yıl içinde çok yol kateddiğimi de biliyorum.Bloğum sayesinde bir yandan öğretirken bir yandan da öğrenmeyi de öğrendim.Ben buradan önce bugüne kadar her hayalimi gerçekleştirmem de bana destek olan aileme.Bloğumun kurulmasını sağlayan Esinime,verdiği destek ve yardımla kızıma.Ve bloğumu açtığım günden beri beni yalnız bırakmayan tüm izleyicilerime blogcu dostlarıma sonsuz sevgilerimi,teşekkürlerimi sunuyorum.Kırmızı kalp 
Hatta ilk başlarda benim de üyelerim olur mu? Ben de yorumlar alırmıyım? tedirginlikleri yaşarken sizlerden gelen yorumlar beni öylesine mutlu ediyordu ki? Bunu kelimelerle ifade etmem çok zor.İyiki bloğumu açmışım,iyiki sizleri tanımışım.Tüm bloger arkadaşlarım tüm izleyicilerim,benim için her biriniz de çok değerlisiniz.Bloğumu ziyaretiniz için,çok değerli yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Yorumlarınızla beni öylesine motive ediyorsunuz ki?
Ayrıca yeğenlerim tariflerimin çıktılarını aldıklarını yaptıklarını söyledikçe de çok mutlu oluyorum. Sizleri çokkk seviyorum canlarım.
Bu mutlulukla daha güzel fikirler,daha güzel tarifler hazırlamanın gayreti içinde hissediyorum kendimi.
En önemlisi de RABBİME şükrediyorum.Tüm hayallerimi gerçekleştirmeme izin verdiği için.Akıl,vücut ve ruh sağlığıyla dünyaya geldiğim için.Yine şükürler olsun yanımda beni seven beni destekleyen bir ailem olduğu için.
Beni dünyaya getiren sevgiyle büyütüp yetiştiren.Sevgiyi,saygıyı insan olmayı öğreten rahmetli anneme babama sonsuz teşekkürler.Mekanlarınız cennet,ruhunuz şad olsun.

Kırmızı gülUzun süredir düşündüğüm yemek bloğu açma hayalimin gerçeğe dönüşmesi ve 1.Yılımı kutlamanın mutluluğuyla buradan herkese seslenmek nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Keşke bu yazımı güzel ülkemin güzel insanları,herkes bu satırlarımı okuyabilse.Keşke herkese ulaşabilsem.
Özellikle çocuklarını büyütmüş veya emekli olmuş.Koşuşturmacaların bitmesiyle boş vakitlerin artmasıyla kendini boşlukta hisseden herkese seslenmek istiyorum.
Hepimizin kendine göre farklı el becerileri,farklı hobileri vardır. Fatih Sultan Mehmedin bile bahçıvanlığa merak sardığını ok atmak için parmağa takılan yüzükler,kılıç kınları yaptığını biliyor muydunuz?
Yapmakla sorumlu olduğumuz günlük rutin meşguliyetlerin yanında yapmaktan zevk aldığımız hobilerle uğraşmak.Bizi hem pisikolojik olarak sıkıntılardan uzaklaştırıp düşünce ufkumuzu arttırır.Hemde birşeyler üretmenin,ürettiklerimizi paylaştıkça paylaşmanın verdiği huzur ve mutlulukla yaşama sevincimizi arttırırız. Önce kendimizi sonra da çevremizi sevdiklerimizi mutlu ederiz.
Birde örneğin ben hayal kurmayı çok severim hayal kurmadan yaşayamam heralde.Sizler de lütfen hayal kurun arkadaşlar.Yapmak istediğiniz şeylerin hayalini kurun.<<Hayaller gerçeklerin yarısıdır>> sözüne ben çok inanırım,görüceksiniz bir süre sonra kurduğunuz hayaller gerçeğe dönüşücek.Güzel bir atasözü vardır.
<<En fakir insan hiç parası olmayan değil bir hayali olmayandır>> Ne kadar doğru. Yazılı ve görsel basında görüyoruz okuyoruz,dünya mutsuz milyonerlerle dolu.
Yaşımız yada şartlarımız ne olursa olsun içimizde doğacak hayallerimizi gerçeğe dönüştürebiliriz.Eğer bir hayalimiz varsa,peşinden gidicek cesaretimiz de olursa onu başarma gücüne de sahibizdir.Yeterki istekli,inançlı ,azimli ve sabırlı olalım.
Örneğin ben,mutfakta sevdiklerim için birşeyler hazırlamak resimlemek sunmak benim için bir tutku bir mutluluktu.pc kullanmayı yeni öğrenmişken,blogculuk ne demek bilmezken girdiğim bu yolda ilerlemeye öğretmeye ve öğrenmeye devam ediyorum.Şu an bloğumda bunları paylaşmak öyle bir mutluluk veriyorki bana anlatamam.
Her ne yapıyorsak isteyerek inanarak azimle cesaretle sabırla vede sevgiyle yaparsak sonuca ulaşırız.
Benim bir diğer hayat felsefemde her an ölücek gibi ALLAHA (cc).Hiç ölmiycek gibi kendimize ve çevremize görevlerimizi yerine getirdikçe iç huzurumuzu ve manevi duygularımızı yücelterek huzurlu mutlu yaşar ve yaşatırız.
Ülkemiz de evimiz de sağlığımız da olumsuzluklar yaşansa da hayat şartları ağırlaşsa da tüm olumsuzluklara rağmen hayat yaşamaya da yaşatmaya da değer.İşte bunun için ailemizle dostlarımızla vakit geçirmenin,günlük rutin meşguliyetlerimizin dışında bizi mutlu eden hobilere yer verelim.Bununla birlikte manevi duygularımızı da geliştirelim.
Evet arkadaşlar boş vakitlerimizi değerlendiricek ilgi duyduğumuz alanda bir hobi edinelim.Birşeyler ürettikçe ve bunları paylaştıkça iç huzurumuzun arttığını görürüz.
Sınırlı bir süre için geldiğimiz bu dünyada,yaşamımızın sonunda geriye dönüp baktığımızda huzur ve mutluluklar görmemiz dileğiyle...
                                     Kırmızı gül SEVGİYLE KALIN Kırmızı gül

38 yorum:

Ali KOYUNCU dedi ki...

Yeni yaşının bir öncekinden çok daha Sağlıklı mutlu huzur ve başarı dolu hep birlikte geçirmen dileğiyle Canım annem:) Doğum günün kutlu olsun..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımmm:))
Allah yeni yaşında gönlünden geçenlerle buluştursun seni inşallahh:))
lezzet yağmuru da iyiki doğmuş:)) hep bizlele olun inşallah.)
doğum günün kutlu olsun ablacımm:)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

her iki doğum günün de kutlu olsun.. nice güzel yıllara..

Sevinc Koyuncu dedi ki...

Nice mutlu yıllara Annecim :)İyi ki doğdun, İyi ki varsın ve İyi ki benim Annemsin..Seni seviyorum ve kocaman öpüyorum :)

bırtutamkekik dedi ki...

seval ablammm...
yüreği güzelim...
nasıl güzel bir yazı olmuş bu böyle...
samimiii..
içten...
duygu yüklü...
rabbim sağlıkla huzurla nice güzel yaşlara yelken açtırsın sevdiklerinizle beraber:)
bloğun içinde,uzuunn yıllar güzelliklrei paylaşabilmek dileğimle...
iyi ki tanıdım sizi...
tüm hayallerimizin gerçekleşmesi umudu ile...
öpüyorum ablacım...
:))

essu dedi ki...

sevval ablam ♥ dogum günün kutlu olsun nice güzel mutlu huzurlu günler yıllar dilerim blogununda 1. yaşını kutlarım nice güze paylaşımlar dilerim :) cok güzel yazmıssın calısan demir ışıldar diye bi söz vardı sanrım dogru söylüyorum pas tutmazda olabilir :P aynen öyle kendimizi bırakmak dogru degil kendimize zarar ve ögrenmenin yaşı yok dediklernin hepsine katılıyorum ve seni tebrik ediyorum :) öpüyorum da :P mucuksss

CEPAYNASI dedi ki...

sevalciğim,
sağlıkla,keyifle,sevdiklerinle birlikte nice yıllara diyor,
senin ve blogunun doğum gününü kutluyorum:)
iyi ki doğdunuz!
sevgiler...

mihrimah dedi ki...

canım benim yeni yaşın hayırlı uğurlu olsun ve iyiki blog açmışsın ve iyiki seninle tanışmışız.bende acemi blogcuyum.senin yaşadığın sıkıntıların bir kısmını bende yaşadım sağolsun banu abla bana en çok zorlandığım konuda yardım elini uzattı.ve diğer dostlar da yorumlarıyla beni yalnız bırakmadı hepsine senin aracılığınla teşekkür ediyorum herşey ama herşey gönlünce olsun.tüm sevdiğin özlediğin şeylere kavuşman dileğiyle kocaman kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

ne kadar duygu yüklüsün:))))))))
bugün iyi dogdun canım ,herşey gönlünce güzel,mutlu olsun,blogundada hep güzellikler olsun,rabbim 2 dünyadada iyi insanlar,kıymet bilen insanlarla görüştürsün sevgilerimle muhabbetli günlerrrrrrrrrrrrr,

mutfagabuyrun dedi ki...

iyiki doğmuşsun,iyiki bu blogu açmışsın,iyiki seni tanımışız canım.blogunla birlikte nice uzun seneler diliyorum.doğum günün kutlu olsun.öpüyorum çok.

Savas dedi ki...

Basimizin Taci,Biricik, Canim,Melek Annem, Dogum Gunun ve yeni yasin kutlu,her istedigin gercek, tum dualarin kabul, Sagligin, sihhatin, mutlulugun,huzurun,yasama sevincin ve basarilarin daim olsun.Yuce Allah (c.c.)seni ve babami basimizdan eksik etmesin ve bizleride size layik bir evlat olmayi nasip etsin insallah.

Dunyaya bin kere gelme ve kendi anne-babamizi secme sanisimiz olsa herseferinde yine sizleri secerdim. Seni cokkkkkkk seviyor.Herzaman, her kosulda sonuna kadar yanindayiz ve destekliyoruz. Hepberaber Nice saglikli, mutlu ve huzurlu yillara insallah, en kisa zamanda gorusmek umidiyle seni cokkkkk opuyoruz.

Savas, Lena & Selma Koyuncu.

Erguvan Vakti dedi ki...

Canımmm,iyi ki doğdun,iyi ki tanıdım,nice nice mutlu yıllara.
Kucak dolusu sevgiler.

Tijen dedi ki...

Her iki doğumgünün de kutlu, mutlu olsun Seval! Sevgiyle.

SeneminYemekleri dedi ki...

Canım nice mutlu yıllar geçirmeni dilerim. demek sende benim gibi yaysın benimde 13 de :))

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun:) Allah sevdiklerinizle birlikte size nice nice sağlıklı mutlu yaşlar nasip etsin:)

CANBOGAZDAN dedi ki...

Dogum gunun kutlu mutlu olsun Seval abla :) Ayrica blogunun yildonumunu de kutluyorum. opucukler, sevgiler...

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Seval hanımcım,sapğlıklı,huzurlu,mutluluk dolu uzunn bir ömür diliyorum.Senin gibi birini tanımamızı sağlayan Bloğunun doğum gününü kutluyorum ,sevgiler canım...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

sevdiklerinle,tariflerinle nice hayırlı huzurlu mutlu yıllara canım..:)

Sémy dedi ki...

Canım Seval ablacım özel bir insansın sen.Nice güzel yaşların,blogger yılların olsun güzel ailenle.
Sevgiler Senem.

yemekbiraşk dedi ki...

sevalcim kusura bakma geç geldim yeni gördüm.. doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı çok uzun yıllara..

Unknown dedi ki...

Ablacııım,canım Allah sevdiklerinle daha nice yıllar nasip etsin inşallah..
Ayrıca bloğunuda iyiki açmışsın ve iyiki seni tanımışız..
Nice paylaşımlarda birlikte olmak dileğiyle..
Çok öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Ablacııım,canım Allah sevdiklerinle daha nice yıllar nasip etsin inşallah..
Ayrıca bloğunuda iyiki açmışsın ve iyiki seni tanımışız..
Nice paylaşımlarda birlikte olmak dileğiyle..
Çok öpüyorum.

ihlamurcum dedi ki...

Ne mutlu , 1 yılı tamamlayabilmek.Hemde başarıyla...
Benim de blogumu aktif hale getirmemin 1. yıldönümü olacak, çok az kaldı.Ama heyecanım hiç bitmedi.
Başarılarınızın devamını dilerim, aAllah yazma hevesinizi arttırsın.
Sevgiyle,paylaşımlarınıza devam...

kimsiniz dedi ki...

C.Allah daha nice mutlu saglikli huzurlu neseli hayirli yillar nasip etsin :)

altıüstüevkadını dedi ki...

Hem sizin hem de sevgili bloğunuzun
doğum gününü kutlar daha nice yıllar birlikte olmanızı dilerim.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Değerli kıymetli evlatlarım,
Değerli kıymetli arkadaşlarım,
Beni çok mutlu eden,benim için çok değerli yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı çok çok çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
teşekkür ediyorum:)

Hep birlikte el ele sağlık mutluluk ve başarılarla dolu daha nice yıllarda,güzel paylaşımlarda bulunmak üzere sizleri kucaklıyorum:)
Sevgiler selamlar...

Beşparasız dedi ki...

Yeni yaşınız hayırlara vesile olur inş.Tabi blogunuzda :)Ailenizle sevdiklerinizle sağlıklı bir ömür diliyorum size..Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

dogum gününüz kutlu olsun nice hayirli senelere erismeniz dilegimle sevgiler

SeneminYemekleri dedi ki...

Bu arada blogumdaki çekilişe katılırsan çokkkkkk sevinirim :)

anne eli gibi dedi ki...

evet bilgi paylaştıkça çoğalır ve güzelleşir bunu herkes bilmez ama bu böyledir,seninde bloğununda doğum günü kutlu olsun,nice yıllara..

zeymurancafe dedi ki...

dogum gunun kutlu olsun canım saglıklı huzuru mutluluk dolu nıce nıce yaşlara gırmenı temennı ederım sevgıler..

Armina dedi ki...

Blogunun ve senin doğum gününüz kutlu olsun.

LaMa dedi ki...

Nice guzel yillara!

hayatreceli dedi ki...

mutlu mutlu yaşlara en güzel gününüz doğduğunuz gün gibi olsun:)

sevgiler...

http://hayatreceli.blogspot.com

Elifin Terazisi dedi ki...

Nice mutlu yıllar dilerim, çifte mutluluğunuz hep artsın:)

yemekbiraşk dedi ki...

nerlerdesin adaşışcağızım:) halen kutlamalara devam mı:) bekliyoruz yani:9
sevgilerimle

Rozerin'in Annesi dedi ki...

Seval ablacim kusuruma bakma ben kacirmisim bu postu...cok cok ozur dilerim...:((...yeni yasin saglik, mutluluk getirsin insallah...kocaman opuyorum seni...

biyasimadahagirdim dedi ki...

nice yıllara;)