baloncuklar

23 Şubat 2012

SEBZELİ HAMSİLİ EKMEK

Kırmızı gülSoğuk bir şubat sabahın da sıcacık hamsili ekmek getiriyorum sizlere.Evde'misiniz? :)
Hamsili ekmeği yılını hatırlamıyorum ilk olarak Oktay usta da görüp hazırlamıştım.Dün eşim hamsi balığı getirince birazını sürpriz bir tarif için ayırdım.Kalanını hamsili ekmek yaptım.Tarifte pazı vardı,ilk yaptığım da pazılı yapmıştım.Bu sefer evde ıspanak vardı.Eee aklıma düştü bir kere yapılacak:) Hamsili ekmeğim ıspanak sayesinde yemyeşil bir görüntüye büründü.Hemen tarifte ki pazının yanına <veya ıspanak> kelimesi de eklendi:)Normal un yerine tam tahıl unu kullandım.İşte ekmeğimizin reçetesi;

MALZEMELER:

500 gr.Ayıklanmış kılçığı çıkarılmış hamsi balığı
1 Bağ pazı veya ıspanak
1 Bağ taze soğan
1 Bağ maydanoz
1 Bağ taze nane
2 Adet pırasa veya kuru soğan
2 Adet yeşil biber
2 Adet domates
1 Çay bardağı zeytinyağ (sıvıyağ da olur)
2 Adet yumurta
2,5 Su bardağı mısır unu (250 gr.)
Yarım su bardağı un (55 gr)
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Hamsilerin kılçığını çıkararak ayıklayın.Yıkayıp,süzgeçe alın suları iyice süzülsün.Sonra büyüklüklerine göre 3 çe veya 4 de bölerek ufak ufak doğrayın.
Tüm yeşillikleri ayıklayıp yıkayın.Sebze kurutucusun da veya havlu peçete arasında kurutarak,yeşillikleri bir kaba küçük küçük doğrayın.
Biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın.
Ayrı bir kapta un,yumurta ve tuzu karıştırarak yoğurun.
Doğradığınız tüm sebzeleri ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin.
Sonra yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında bol yeşillik salatasıyla servis yapın. Hatta yerken üzerine limon sıkarak yemeyi denedim.Limon da yakıştı,deneyin derim:)
                              
Ben fırından çıkan hamsili ekmekten 3 dilim kesip resimlerken.Eşim de kalanları bakın nasıl dilimlemiş:)Eşimin sayesinde hamsili ekmeklerimiz tek lokmalık şirin ekmeciklere dönüştü.Şimdi bunları resim'lememek olmazdı değil mi? :))Hemen üzerlerine kürdan sapladım.
İşte tek lokmalık hamsili ekmeciklerim:)
                               Afiyet olsun...

Yıllardır yaptığım her şeyin resmini çekme hobim sayesinde resim arşivimden bulduğum.İlk yaptığım pazılı hamsili ekmeklerin fırına girmeden önceki ve piştikten sonra ki dilimlenmiş hali.


İyi ki ilk yaptığım da resmini çekmişim.Pazılı ve ıspanaklı olarak renk farkını da görmüş oldum.Dikkat edersek pazılı olanın rengi daha açık.Yukarıda ki resimler de ıspanakla daha yeşil bir hale büründüğünü görüyoruz.Lezzete gelince her ikisi de ayrı güzel.
Mutfakta çareler tükenmez sözüne işte örnek.Mutfağa ilk girenler bir malzeme eksik diye hazırlayacağınız şeyden vazgeçmeyin.Yerine benzer malzeme kullanabilirsiniz.

Herkese,hepimize bol lezzet ve sevgi dolu yaşamlar diliyorumKırmızı gül






25 yorum:

Unknown dedi ki...

Sen böyle miss gibi bir ekmek getirirsin de vede olunmaz mı hiç :)
Ben de bir çay koyayım birlikte yiyip içelim :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..

Nergiz GP dedi ki...

Merhaba, çok değişik, çok ilginçmiş elinize sağlık, sevgiler.

olsada yesek suzan dedi ki...

oh miss gibi olmuş valla olsada yesem :) ellerinize sağlık sevgiler..

Kiremithanem dedi ki...

Ay evde olmam mı..birde acıkmışım ki..
Günaydın ablacım ellerine sağlık postunu daha sonra inceleyeceğim inşallah..

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Harika:) bende hamsili ekmek yapmak istiyordum,senin tarifinden faydalanırım artık:))eline sağlık,sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel bir sunum la güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

anne eli gibi dedi ki...

ben evdeyim canım bekliyorum:)
ellerine sağlık nasılda güzeldir..

u.aydin dedi ki...

bir karadenizli olarak bayildim tarife.denenmeli,ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Mutfakta ne kadar başarılı bir anne olduğunuz; bloglarınıza taşıyarak bizlerle paylaştığınız ve inanın ilk defa duyduğum ve gördüğüm bu zengin sağlıklı ve lezzetli yemek, tatlı, kek çeşitleri karşısında hayranlığımı sizinle paylaşmadan geçemedim.

Ellerinize, emeklerinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dielrim.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Noblesse dedi ki...

hem sebze hem hamsi, nefis bir lezzettir eminim, emeklerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım bir Karadeniz kızı olarak ham
sili ekmek ve pilavı çok severim el
lerine sağlık sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık seval ablacım:)
sunumlara bayıldım..
harika...
sevgilerimle..
:)

İlayda'dan Hobiler dedi ki...

Her zamnki gibi bu da harika görünüyor ablacım ellerine sağlık.sevgiler... =)

Arzu Sözen dedi ki...

ellerine saglik canim goruntu muthis vallahi cagiriyo yani sevgilerle:))

AslıASLI dedi ki...

Sayenizde hiç bilmedigim tatları ögreniyorum. Bir Karadeniz'li olarak :) hamsiyi zaten çok severim, tarifiniz nefis ellerinize saglık.

Haklısınız, ıspanaklı olan daha yeşil..

BenimHobimM dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.En kısa zamanda denemek isterim.

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Nefis görünüyor. Çok lezzetli ve besleyici. Çocuklar için de yemesi çok kolay ve keyifli. Ellerine sağlık.

MAZES dedi ki...

ELLEEEEERİNEEE SAĞILIK.
ARKADAŞIM,YAZIK OLUR BAŞKASI RESİMLERİNİ KULLANIRSA ,BEN YAZMIŞTIM NASIL ÜSTÜNE YAZILIR ,GELMEDİYSE YİNE YAZARIM....

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım hıc yemedım tadını merak ettım dogrusu

ayamaya dedi ki...

süper lezzettli görünüyor , ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık:)
hiç tatmadığım bir lezzet:)
sevgiler.

neslice tarifler dedi ki...

Hamsi hamsi olalı böyle bir lezzetin içine düşmemiştir Seval Hanım. Ellerinize sağlık valla.

SeneminYemekleri dedi ki...

Bunu benim eşim çok seviyor bende yapmak istiyorum ama herseferinde hamsileri hüplettiğimiz için yapamıyorum. Ellerine sağlık

bırtutamkekik dedi ki...

seval ablacım,nasılsın?
nerelerdesin?
merak ettim sizi.
umarım bir sorun yoktur.
bir ses lütfen...
muhabbetle ve hayırla..

yemekbiraşk dedi ki...

ellerine sağlık sevalcim
desteğin içinde çok teşekkür ederim
sevgilerimle..
seval