Tüm ziyaretçilerime haftanın son gününden merhabalar.Bugün sizlerle farklı bir lezzete sahip pilav tarifi paylaşıcam.TV de şefler yarışıyor programında görüp muhakkak denemeliyim diyerek yaptığım,ailemden ve misafirlerimden geçer not alan kajulu pilav misafir davetlerinizde masanıza farklı bir lezzet katacaktır.
Fakat yarışmada şef pirinci haşlayıp erittiği tereyağıyla karıştırıp diğer malzemeleri ilave ederek hazırlamıştı.Ben bazen öyle yapıyorum,misafirlerimize yaparken daha lezzetli ve tane tane olduğu için pirinci kavurarak hazırlıyorum.
PÜF NOKTALARI:
Pilav için verdiğim su miktarı pirince göre değişebilir.Ona dikkat edin ki lapa bir pilavınız olmasın.
Pilavi ister sade suyla yapın,isterseniz yarı yarıya ev yapımı tavuk veya et suyuyla hazırlarsanız lezzeti daha da artırırsınız. (Önümüzdeki günlerde sizlerle ev yapımı tavuk ve et suyu tarifimi de paylaşıcam insallah.)
Pilavınızı kavurup sıcak suyunu ilave edince muhakkak kısık ateşte pişirin.
Yeşillikleri muhakkak ister havlu peçete arasında,ister sebze kurutucusuyla kurutun.
Fakat ben dün akşam evde maydanoz kalmadığını farkedince sadece dereotu dogradım.Siz benim gibi son anda farketmeyip önceden hazırlayın.))) ve her iki yesilliği de dograyın.
İnsallah daha sonra maydanoz ve dereotlu bol yeşillikli olarak yapar tekrar resimler sizlerle paylaşırım.)
MALZEMELER:
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı kaju
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 rer bağ maydanoz ve dereotu
3,5 – 4 su bardağı sıcak su ( Arzunuza bağlı,yarısı tavuk suyu veya etsuyu)
Tuz
HAZIRLANISI:
Önce pirinci bol suyla nişastası kalmayıncaya kadar yıkayıp tel süzgeçte suyunu süzdürün,
Tencereye yağları alıp,içine pirinci de ilave ederek pirinçler şeffaflaşıp birbirinden ayrılıncaya kadar kavurun,sıcak suyunu ve tuzunu ilave ederek,ocağın da altını kısarak pişmeye bırakın.
Pilav pişerken yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri ince ince doğrayın.
Kajuyu rondo da irili ufaklı olucak şekilde çekin.
Pilav pişince ocağı söndürüp,kajuyu ve yeşillikleri ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
14 yorum:
merhabalar ne güzel bir pilav olmuş ellerinize sağlık açıklamalar içinde teşkkürler afiyet olsun
sevgiler
çok farklı bir pilav olmuş canım.görüntü süper.ellerine sağlık.öpüyorum.
kaju fıstığı bende ızgara tavuk tadı bırakıyor her yediğimde:) çok ilginç bir kokusu var:)
pilava çok yakışmıştır diye düşünüyorum ablacım bu sebepten:)
ellerine sağlık olsun:)
bu arada hemşehri sayılırmışız:) çok memnun oldum:)
ellerine saglik..harika gorunuyor..optum..
kajuyu çok severim eminim pilavda da güzel olmuştur ellerine sağlık....
Çok güzel ama bol kalorili bir pilav olmuş ellerine sağlık,sevgiler
Kajuyu severim ama pilavın içinde tasavvur edemedim şu an tadını?
Siz sevmişsiniz afiyet olsun Sevalciğim bizim evdekiler bademli pilavı bile çok sevmezken deneme imkanım olmayacak demektir eline sağlık
sevgiler
Çok değişik olmuş canım benim.Ellerine sağlık.Çok öpüyorum seni.
Sevgilerimle;
Canım merhabalar, kaju fıstığı sıkça alıp severek tüketenlerdeniz de pilav içinde kullanmak hiç aklıma gelmemişti eminim onada çok yakışmıştır, ellerine sağlık zaten yeşillik de girince o pilav bence muhteşem olmuştur. kocaman sevgiler bıraktım güzel bloğuna..
Hiç yemediğim bir lezzet ama çokda merak ettim.
Nefiss görünüyor.İnsanın bir kaşık alsı geliyor.
Ellerine sağlık canım.
Öpüyorum.
Kajuyu çok severim ama pilavda hiç görmemiştim.Pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım.
merhaba arkadaşım blogunu baktım çok beğendim izlemeye aldım böyle güzel bir site her zaman takibimde olacak sevgiler
Merhabalar,sayfanıza tesadüfen geldim,güzel değişik tarifler var hepsi için ellerinize saglık.
kajulu pilav ilk defa duyuyorum.denemekte fayda var kajuyu severim birde böyle denemek lazım.elinize saglık sevgiler
Yorum Gönder