baloncuklar

14 Şubat 2011

BU GECE MEVLİD-İ NEBEVİ GECESİ

















 Bu gece peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'min dünyayı şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehaletin en üst seviyelere ulaştığı bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.
 Bunun içindir ki biz Müslümanlar bu kutlu geceye büyük ilgi göstererek; namaz, dua ve zikirle bol bol Peygamber efendimize (S.A.V.) Selatü selamlar getirerek, Kur-an okuyarak, dinleyerek ihya etmeye çalışırız.
ALLAH (cc) Rasülünün doğduğu ayda toplantılar yapıp ziyafetler vermek, fakirleri kimsesiz çocukları her türlü iyilik ve sadakalarla sevindirmek. Ana,Baba aile büyüklerini ziyaret ederek uzaktaysa telefon ederek kandillerini kutlamak gönüllerini almak, hastaları, yaşlıları ziyaret etmek, mezarları ziyaret etmek. O yıl içinde bela ve musibetlerden emin,muradına nail olur.
Kardeşlerim, dualarımız bu gece eksik olmasın.Kalplerimiz imanla dolsun, Kandilimiz mübarek olsun.
Ayrıca herkesin Sevgi günü de kutlu, mutlu olsun.   
Sevgi ve Selamlarımla...


9 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Sizlerinde kandili kutlu olsun sevalcim. öperim

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

Sevgilerimle

fuat gencal dedi ki...

Bu gün peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gündür. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Sevgililer günüde En Büyük Sevgiliye, En Büyük Özlem ve Dualarımızla..
Tüm arkadaşlarımın Mevlid Kandilini Tebrik Ederim...

İnci Yemek dedi ki...

Sevalcim senin ve ailenin kandilini kutlar bütün duaların kabul olur inşallah.
Ayrıca geç kalmış geçmiş olsun dileklerimi iletirim canım.
Allah yar ve yardımcın olsun.
çok öpüyorum..

umutluhayat dedi ki...

hayırlı kandiller dilerim.

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlı kandiller diliyorum.sevgiler.

Narince dedi ki...

Teşekkür ederim, sizin de kandiliniz kutlu olsun. Geçmiş olsun diyeyim hem de. Taratoru beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun.

yemekbiraşk dedi ki...

hayırlı kandiller diliyorum:)
sevgilerimle...

Ballı Cimcime dedi ki...

Sevalcim geçmiş kandilin mübarek duaların kabul olsun. İnşallah sağlığına en kısa zamanda kavuşursun. Rabbim iyi doktorlarla karşılaştırsın, sevgiler.