baloncuklar

11 Mart 2012

KIYMALI KARNIBAHAR YEMEĞİ

Kırmızı gülTüm izleyicilerime ziyaretçilerime,sevgi ve selamlarımla merhabalar:)
Dikkat ettim de,nerdeyse bahar geldi.Ben kış sebzeleri yemeği hiç yazmamışım.Tabii Sevalcelezzetler acilen hızlandırma turuna girerek mart ayı çıkmadan bir kaç çeşit de olsa kış sebzelerine yöneliyor:)
Amaa arkadaşlarımızın etkinlikleri için,aracıkta börek kek gibi kaçamaklar da yaparız değil mi:)?
Anlaştığımıza göre bugün A,C,B1,B2 vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,fosfor,fosfat ve demir mineralleri içeren Karnıbaharla başlıyorum.

MALZEMELER:
1 kg. Karnıbahar
150 - 200 gr.Kıyma
1 Adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı salça
1,5 Su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Karnıbaharı bütün olarak güzelce yıkayıp,tepesinde ki kök kısmını keserek atın.Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp tekrar sudan geçirin.
Düdüklü tencereye,zeytinyağını yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı koyup kavurun.Kavrulunca salçasını ilave ederek karıştırın.
Suyunu ve tuzu ekleyerek karıştırn.Üzerine hazırladığınız karbıbaharları ekleyerek kaşıkla şöyle bir karıştırın.
Fazla karıştırmayın.(Kıymalar çok üste çıkmasın,Karnıbaharların salçalı suya karışması yeterli.)
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak,7 dakika daha pişirip ocağı söndürün.
(Karnıbahar yemeğini normal tencere de pişirirseniz de pişerken hiç karıştırmayın.Pişerken yumuşayan karnıbaharı karıştırırsanız ezilip,o çiçek görüntüleri gider.)
Yemek pişince tencerenin üzerine koyduğunuz servis tabağına ters çevirin.Kıymalı sos yemeğin üzerinde kalacak ve Karnıbaharlar da ezilmemiş olacak.
Lezzet kadar görsellikte önemli olmalı.Önce göze sonra mideye hitap etmeliyiz:)
Bu yemeği kıymasız olarak pişirirsem,yemek pişince.Yarım limon suyu ve 1 yumurtayı çırparak üzerine gezdirip 1 - 2 dakika daha kaynatıp servis yapıyorum.
NOT; Ben tüm yemeklerimi annemden edindiğim alışkanlık sayesinde düdüklü tencere de pişiririm.Vitamin kaybı olmadan,az suyla pişen yemek aslında kolaylık da tasarruf ta sağlıyor.7 dakikada,hadi kıymasının kavrulması buharının çıkması da 3 dakika olsun.Normal tencere de 10 dakikada pişmesi mümkün mü?
Ama yemeğinizi yine de normal tencerede pişirmek isterseniz kısık ateşte pişirin.
Su ölçüsü ve 7 dakika süresi düdüklü tencerenin modeline markasına göre değişebilir.
Buradan düdüklü tencereyle ilgili yazıma da bakabilirsiniz.
                              Afiyet olsun...   

36 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

Özgen dedi ki...

En sevdiğim karnıbahar yemeklerinden biridir bu elinize sağlık sevgilerimle...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben de karnıbahar tarifimi güncelledim de akşam yayınlıyım diyordum:))

Çok severim ben karnıbaharın her türlüsünü. Ellerine emeklerine sağlık canım.

AslıASLI dedi ki...

Bir kaç sene öncesine kadar hiç yemezdim. Şimdi her şekilde hatta çiğ bile yiyorum :) Ellerine sağlık..

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Ben öyle bir Anadaolu kırsalında yetiştim ki; Karnıbaharı, pırasayı ve bamyayı ancak ne zaman kendime ait müstakil bir evim oldu o zaman tanıdım ve tattım. Pırsa ve bamyayla aram iyi de karnıbaharı bir türlü sevemedim gitti. Evde piştiği zaman asla reddetmem mutlaka yerim ama, işte öylesine karnıbahar küsmesin diye.

Tarifiniz üzere kıymalı karnıbahar yemeğinizin çok lezzetli pişirilmiş bir karnıbahar olduğunu görüntüleri de onaylıyor.

Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun.

Selam ve dualarımla.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor..sevgiler,mutlu haftalar:))

Pasta sarayim dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor...ellerine saglik canim,ben de bayilirim karnibahara.Sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

sevalcim Allahın güzel nimetlerinden ama ben sevemedim bitürlü karnabaharı salata ve kızartma olarak yiyorum ammaaa görüntü var ya bir ekmeği yedirir insana ellerine sağlık canım sevgilerimle

bırtutamkekik dedi ki...

mmmm...
misss mis..
:)
görsell muhteşemm ablacım.
lezzetini garanti ediyor resim..
emeğinize sağlık.
huzurlu haftalar..
muhabbetle.

Kiremithanem dedi ki...

Sulu bşr yemek değil mi bu ablacım şöyle bandıra bandıra yemiştim bir kere o tarifi yapan kişi de çok uzaklarda kaldı..
Nasıl bir şey acaba merak ettim..
Sevgiler..

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

bayılırım nefisss :)
ellerine sağlık canım

Dönence dedi ki...

lezzetli olmalı.. Karnı baharı en çok yumurtyla kızartılmış halini sarımsaklı yoğurtla yemeyi severim
Ellerinize sağlık

Arzu Sözen dedi ki...

çok severim canım seninkide harika görünüyor ellerine sağlık mutlu haftalar sevgilerle.....:)

emelce yemek dedi ki...

Ben de düdüklü tencereyi cok kullaniyorum,nerdeyse tüm yemeklerimde,kiymali karnibahari da cok severim,elije saglik

Erguvan Vakti dedi ki...

En sevdiğim kış sebzelerinden bir tanesi,ellerine sağlık,sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika bir kış yemeği olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

karnıbaharıda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

hanife dedi ki...

Evde benden başka seven yok karnıbaharı ben bayılırım eline sağlık

u.aydin dedi ki...

cok guzel olmus resimlemeler da harika.ellerine saglik sevalcigim,sevgilerle.

Unknown dedi ki...

Canım karnabaharı çok severim elle
rine sağlık sevgiler.

Noblesse dedi ki...

ellerine sağlık, enfes, bütün sebzeleri sevdiğim gibi karnabaharı da çok severim.

AYŞEN BOZKUŞ dedi ki...

bu çok sevdiğim bir yemek, daha bir ka gün önce yaptım.pratik, lezzetli, hafif ve sağlıklı. düdüklü tencere kullanmıyorum, zaten çok çabuk pişiyor. Maydonozla süslemeyi ve kıymasızını yumurtayla yapmayı denememiştim, bir sonraki sefer mutlaka yapıcam. Elinize sağlık;)

~Hülya~ dedi ki...

Malesef bizim evde pek yenmeyen bir sebze :( Ben çok severim her yıl çıkınca hemen alırım ama yok benden başkası yemiyince hevesim kaçar :) Ellerine sağlık.

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

lila dedi ki...

Bloğuna bayıldım. En kısa zamanda tariflerinden denemeye başlayacağım.

Unknown dedi ki...

eline sağlık benimde bu hafta menümde var olmasa kıızım zaten uyarıyor...anne karnıbahar pişir diye....

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık.Sevgiler:)

ihlamurcum dedi ki...

Ben karnabahar dolması yaparım da , kıymalı yemeğini bilmezdim.Ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim facedeki mesajı yeni gördüm.çok özür.papatya prensesin bluguna girdim ben.sorun yok ama.sende hala devam ediyorsa bana yaz canım.öpüyorum çok.

Baharcicegi dedi ki...

Kizimla ben cok severiz karnibahari, kiymayla hic denememistim nefis olmus eline saglik canim

Unknown dedi ki...

Bu sene kızartmasını bol bol yaptım ama yemeğini 2 kez yapabildim..
Benim ufaklıkalr azda olsa kızartmasından yiyorlar diye malesef kızarttım hep ama her türlü çoks everim..
Ellerine sağlık canım benim..
Öyle güzel görünüyor kii can çektiriyor can..

Sémy dedi ki...

Yine döktürmüşsün Seval Abla'cım :)

Düş Kızı dedi ki...

Çok severiiimmm! Canım nasıl çekti şimdi birbilseniz... Öğle yemeğini henüz yemedim de :))

*mehtap dedi ki...

bende bugün pişiricem,ben kıymalı eşim kızartmasını seviyor,bende onu seviyorum ve karnıbaharları kızartıcağım.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Cook guzel gorunuyor. Bakalim bende yapabilecekmiyim. Ilk defa deneyecegim ama ben sulusunu tercih ederim. hepicini ben yetim. Bu ara tarif super olmus, siir gibi

Adsız dedi ki...

aradığım tarif buydu.teşekkürler...