baloncuklar

27 Haziran 2011

SANDAL SEFASI


        Kırmızı gül       Tüm ziyaretçilerime haftanın ilk gününden sevgiler selamlar.Bugün sizlerle kabak sandal sefasına çıkalım mı? 
      Adına sandal sefası dediğimize göre yerken de pırıl pırıl güneşin altında pırıl pırıl denizde sevdiklerinizle sandal sefası yapıyormuş gibi hissedin. Hatta hayal bu ya hayallerde sınır yoktur. İsterseniz Venedik’te gondol da gezin.)))
    Şaka bir yana,kısa sürede kolayca hazırlanan yaz günlerinin ister öğün yemeği olarak, ister ikindi çayının yanında kolayca hazırlayacağınız hafif ve leziz bir tarif.Özellikle ben ve diyette olanlar tam bizlik,içinde yağ yok,tuz yok.Peynirlerde ki yağ ve tuz yeterli.
MALZEMELER:
Orta boy kabak
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz veya dereotu
HAZIRLANIŞI:
Kabakları hafifçe kazıyıp,bütün olarak haşlayın. Sonra uzunlamasına 2 ye kesin içini tatlı kaşığı yardımıyla yukarıdan aşağı doğru çekerek çıkarın.Beyaz peyniri ince doğranmış maydanoz veya dereotuyla karıştırıp, kabakların içine düzgünce yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırının ızgara bölümünde kaşarlar eriyip hafifçe kızarıncaya kadar tutun.Veee işlem tamam.  Afiyet olsunnn.

NOT:Malzemelere ölçü vermedim,kişi sayınıza göre ayarlarsınız.1 Kabaktan 2 adet sandalımız oluyor.Ben birazını maydanozlu,birazını dereotlu hazırladım.Lezzeti biraz daha artırayım derseniz,beyaz peynirin üzerine beşamal sos gezdirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.İsterseniz içini tavuk soteyle veya karnıyarık harcı gibi kıymayla doldurup kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.Yani sizin hayal gücü ve damak lezzetinize göre istediğiniz şekilde hazırlanır.Benim tercihim peynirlisi.
Farkettiyseniz 4 lü kabak fotografında soldan 2 si koyu renk,diğer 2 si açık renk.Nedeni,daha önceki kabak salatası tarifimde belirtmiştim.Sebzeleri haşlarken rengini kaybetmemesi için tencerenin kapağını kapatmadan haşlamalıyız diye.İşte örneği.Ben örnek olması açısından,kabakların  2 sini kapak kapatmadan haşladım.2 sini ayrı tencerede kapaklı olarak haşladım.Sonuç,kapak kapatmadan haşladığım kabaklar rengini korudu,diğerleri rengini kaybederek açık bir renge dönüştü.
Değerli ziyaretçilerim,tariflerime gül resmiyle başlayıp sizleri gül ile karşılamak hoşuma gidiyordu.Fakat son günlerde sorun yaşıyor,bir türlü gülü yapamıyordum.Bugünkü denemem de oldu diye sevinirken nasıl becerdiysem hem çift gül oldu hem  yanında arkadaşları da oldu.)) Bu sefer de silemiyorum,silinmiyor.Diyorum ya daha çokkk öğreneceğim şeyler var.
Oğluma müraacat ediyorum,anacım nasıl beceriyorsun bunları diye o da hayretler içerisinde kalıyor.)) Bir bilebilsemmm. Sevgilerimle…

12 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım çok hafif ve lezzetli gözüküyor..
sevgilerimle..

Sevil Şahin dedi ki...

çok severim. Çok leziz bir yemektir kendileri :) Ellerine sağlık canım

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık canım.

bu arada yazının başlığı yok:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzel olmuş canım tam yaz yemeği:)
ellerine sağlık ilk fırsatta yapıcam çok beğendim
sevgiler:)

Gülcan dedi ki...

OOHH OHH ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR SEVGİLER.

Unknown dedi ki...

Tam benlik o zaman bu kabaklar.
İnan benimde şu aralar en çok yediğim sebze kabak.
Az yağlı her çeşitini yapar oldum.

Bu tarifide hemen yapmalıyım.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

aleyna dedi ki...

elinize sağlık seval hanım.ben bu sandallardan ik tane alayım.kabağın her çeşidini severim.afiyet olsun.sevgiler

Erguvan Vakti dedi ki...

Harika bir lezzet,ellerine sağlık canım,sevgiler.

Pasta sarayim dedi ki...

Nasilda istah acici görünüyor.
Ellerine saglik Sevalcigim.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

bende çok oldu kabağı bu şekilde yapmayalı süper hafif bir tat yaz için ve fomunuzu korurken yenebilecek sağlıklı bir tarif ellerine sağlık seval ablacım...

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel lezzetli ve hafif olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

dilara dedi ki...

Kapak konusunu bilmiyordum.Teşekkürler.Ben de makardan deneyim;ne haşlarsam haşlıyım taşmasın diye kapakları hep açık bırakırdım.
Tarifteki yemeği okuyunca işte yapabileceğim bir yemek daha diye düşündüm.Basit, kolay, fırında...
Eline emeğine sağlık :))