baloncuklar

2 Eylül 2012

MEYVELİ veya DONDURMALI GALETA UNLU PASTA

Kırmızı gülBana upuzun gelen zaman diliminden sonra merhaba arkadaşlar:)
Bloğumu, sizleri nasıl özlemişim anlatamam.Hani uzun süredir görmediğiniz bir dostunuzu görünce anlatılamaz bir mutluluk duyarsınız ya işte ben şu an o durumlardayım:)
Beni sorarsanız çok şükür iyiyim.İnşallah sizler de afiyettesinizdir.Mektup yazar gibi oldu.Napayım sizleri öylesine özlemişim ki!Artık teknoloji sayesinde mektuplaşmalar bittiği için e-postalarla bu işi yapıyoruz.Bazen de böyle nostalji yapabiliriz değil mi?:)Neyse şanslısınız kısa kesip tarifime dönüyorum:)Hani derler ya dönüşüm muhteşem olacak diye:))Ben de muhteşem bir tatlıyla sizlerle buluşayım dedim:))


Uzun süredir methini duyarak denemek istediğim.Adına kıbrıs tatlısı denildiğini de duyduğum dilden dile dolaşan bu lezzetin adına.Ben pasta mı desem tatlı mı desem diye kararsızlık yaşadıktan sonra.Kremalı olduğuna göre pasta dediğim muhteşem bir lezzetle tanışmış oldum:)

Ailenize,misafirlerinize hafif ve nefis pasta tatlı karışımı bir lezzet ikram etmek isterseniz,deneyin derim ben.Pişman olmayacağınızı da garanti ediyorum:)
Sevalce bazı minik değişikliklerle,şekerini azaltarak galeta ununu kendim hazırlayarak krem şantinin yerine beyaz çikolata ekleyerek,hazırladığım ''Galeta unlu pasta''nın işte reçetesi:)

MALZEMELER:
4 Yumurta
1/2  Su bardağı toz şeker          (90 gr.)
1  Su bardağı hindistan cevizi   (70 gr.)
1  Su bardağı ceviz veya fındık  (100 gr.)
1 Paket kabartma tozu                 (10 gr.)
Yarım su bardağı zeytinyağı
125 gr.lık. 1 Paket galeta çubuğu (rondoda çektim)

ŞERBETİ;:
1  Su bardağı toz şeker 180gr.
2,5  Su bardağı su

KREMASI:
1 lt.Süt
1/2  Su bardağı toz şeker   (90 gr.)
1  Su bardağı un                 (110gr.)
1 veya 2  Paket milka beyaz çikolata   (1 paketi 80gr)
Veya çikolata yerine 1 paket krem şanti.

HAZIRLANIŞI:
Önce galeta un'undan bahsedeyim,Çünkü ben hiç hazır almıyorum.Ya etimek ile ya da galeta çubuğu ile hazırlıyorum.Sizlere de tavsiye ediyorum.
O gün de evde 125 gr.lık 1paket kepekli galeta çubuğu vardı.çubukları kırıklayarak rondo'da un  gibi olana kadar çekerek,tamamını kullandım.

Önce şerbeti hazırlayarak,toz şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.(Şerbeti soğuk olacak)Ağır şerbetli tatlı sevmediğim için ben şekeri azaltarak 1 bardak kullandım.Bence iyi ama siz damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.Amaaa şekeri ne kadar az tüketirsek bizim için o kadar iyi olur diye de hatırlatayım:))

Kekin hazırlanışı;Yumurta ve toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar mikserleyin.
Diğer malzemelerin hepsini ilave ederek biraz daha mikserleyin.
Yağladığınız büyük boy uzun borcama boşaltın.Üzerini düzeltip,170 derece ısılı fırında pişirin.Kek kıvamından biraz daha katı olduğu için.Elinizi suya veya zeytinyağına batırıp keki borcama eşit bir şekilde elinizle bastırarak yayın.İncecik oluyor telaşlanmayın pişerken kabarıp resimlerde gördüğünüz gibi oluyor.

Kekiniz pişerken kremayı da pişirin;


Kek fırından çıktıktan sonra 5 - 10 dakika içinde soğuk şerbeti,kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.

Kremanın hazırlanması;Tencereye şeker ve unu alarak karıştırıp,sütü de ilave ederek ocağa alın.Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar kaynatıp ocaktan alarak içine çikolatayı kırıklayın.Muhallebinin sıcaklığıyla eriyecektir.Sonra da 2 - 3 dakika mikser'leyerek tatlının üzerine her tarafını kaplıycak şekilde dökün.Üzeri hafif kaymak tutunca hindistan cevizi serpin.Soğuyunca buzdolabına kaldırın.
Not:Ben çikolata ilavesiyle yaptım.Ama siz isterseniz pişen kremaya,1poşet krem şantiyi toz olarak  ilave edip mikser'leyebilirsiniz.

Servis zamanı kare şeklinde dilimlediğiniz pastanızı.İsterseniz arzu ettiğiniz meyvelerle,isterseniz dondurma ile servis yapın.İşte benim farklı zamanlarda farklı malzemelerle süsleyerek hazırladığım galeta unlu pastalarım:)

                       İsterseniz çilek dilimleriyle,

                        İsterseniz kiraz taneleri ile,





İsterseniz arzu ettiğiniz dondurma çeşidi ile servis yapın.Son  yaptığımda ev halkımız arzu ettiği dondurma ile yedi.


Pasta tadında tatlı günler geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiler & Selamlar. Afiyet olsun...



26 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

hoşgeldin seval ablacığım :) buralardan uzak kalınca özlüyoruz.

benim çok sevdiğim bir lezzet ellerine emeklerine sağlık, öpüyorum

sevgilerimle...

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Günaydın canım , önce hoşgeldin:) bu tatlıyı daha önce denedim tarifi aldığım akrabamda yediğim gibi olmadı şekeri fazlaydı ,azaltman iyi olmuş.Ama görüntü gerçekten muhteşem ellerine sağlık:)

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık sabah sabah iştahım açıldı sevgiler.

Unknown dedi ki...

Sevalcigim ellerine saglik... Gercekten lezzetli olduguna eminim... Ve denenesi bir tarif bu... Emegine, kalemine saglik... Sevgilerimle, iyi pazarlar...:)

pınariko dedi ki...

Merhaba ben pek tatlı sever değilim ama benim bile iştahım kabardı çok leziz görünüyor özellikle dondurma ile gel beni ye diyor sanki. ellerinize sağlık..

Hobistanya dedi ki...

Bu tarifi çok duydumda denememiştim, seval, senin damak tadına güvenerek, not alıyorum tarifi arkadaşım, deniycem

Özgür Tatlar dedi ki...

hic duymamistim galeta unlu pasta ellerine saglik.degisik olmus.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Mis gibi eylülde lezzetli,neşeli günler dileğiyle benden de:-)
ellerinize sağlık

kış güneşi dedi ki...

zahmetli ama nefis bir tatlı bende sık yaparım dondurmalı da güzel olmuş eline sağlık

siyah kuğu dedi ki...

Hmmm ellerine sağlık canım.

Asiye VURAN dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık bayıldım sevgiler

NzlGl dedi ki...

Hoşgeldin canım, tatlı çok değişik ellerine sağlık, sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Seval'cim hoşgeldiniz, bu aralar bende çok yazamıyorum.Tatil rehaveti desek...ben bu tatlıya bayılıyorum, akşam davetlerimin baş konuğu desem.Dondurma servis etme fikri çok hoş, tekrar hoşgeldin.Bizleri yalnız bırakma.Sevgilerle.

Kiremithanem dedi ki...

Şahane görünüyor..Ellerine sağlık canım.

MAZES dedi ki...

hoş geldin arkadaşım,iyi olduğuna sevindim.Bu ,senin pastanın görüntüsü süper ,bir de galeta,ilginç şeyleri severim,hayırlısı ,bakalım hangi güne nasip olcak yapmak.Ellerin dert görmesin canım.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ne güzel bir tarifle hoş gelmişsin:)

Ellerine emeklerine sağlık ..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık tatlışım.
aldım nefis.
ayrıca hoş geldin sefalar getirdin.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hoşgeldiniz..görüntüler nefiss.

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

GÜNAYDIIIIIIIN
ÖNCELİKLE HOŞ GELDİN CANIM
SONRADA ELLERİN DERT GÖRMESİN MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR

VuslaT dedi ki...

her dilim çok lezzetli bir o kadarda tabakları şık ellerine sağlık sevgili seval...

Unknown dedi ki...

Merhabalar Seval Hanım tanışmamız benim blogda mesajla olmuştu hatırlarsanız bende sizin bloğu takibe aldım galeta unlu pasta değişik ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ben de en kısa zamanda denicem
Sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar Seval hanım sizinle benim blogda mesajlaşmıştık hatırlarsanız bende sizin bloğu takibe aldım pasta harika görünüyor ellerinize sağlık :)
Senem'ce

siyah kuğu dedi ki...

Afiyetler olsun canım.

marifetlihanimlarklübü dedi ki...

hoşgeldiniz. bir gelmiş pir gelmişsiniz tatlınız süper görünüyor.tadıda eminimki muhteşemdir ellerinize sağlık

LaMa dedi ki...

yillardir deneyecegim tarifler listesinde, hala kismet olmadi!
kiraz sevmem ama kirazli hali cok hos gorunuyor, ellerinize saglik!