baloncuklar

30 Mayıs 2012

GARNİTÜRLÜ PİLAV ve TAVUKLU PİLAV


Kırmızı gülTüm ziyaretçilerime arkadaşlarıma sevgiler selamlar merhabalar:)
Bugün sevdiğim,2 ayrı lezzette pilav tariflerimle geldim.
Ailece yemek masamda ki ''Garnitürlü pilav'' Sebzelerin pirinçle buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet.

''Tavuklu pilav'' İse tavuk ve pirincin buluşmasıyla ortaya çıkan ayrı bir lezzet.


GARNİTÜRLÜ PİLAV ve MALZEMELERİ:

3  Su bardağı pilavlık pirinç
1 Yemek kaşığı tereyağı (40 gr.)
4 Yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 Su bardağı bezelye (konserve)
1 Büyük havuç
4 - 5 su bardağı kaynamış sıcak su (su ölçüsü pirince göre değişebilir)
Tuz
İnce kıyılmış maydanoz 

HAZIRLANIŞI:
Önce pirinci tel süzgeçte bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
Bezelyeleri bol suyla yıkayıp süzgeçe alın.Suyu süzülsün.
Havucun kabuğunu temizleyip,tavla zarı formunda doğrayın.
Tencereye tereyağı zeytinyağı ve havucu alarak 4 - 5 dak.kadar kavurup.Pirinci de ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Tuzunu ve suyunu ilave ederek karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Ocağı kısarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişmesine yakın bezelyeleri ilave edip karıştırın.Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın.
Pilav demlenince arzu ederseniz maydanozları ekleyip,pilavı alttan üste doğru havalandırarak karıştırıp servis tabağınıza alın.Pilavınız servise hazırdır.Afiyet olsun...
Sevalce not;Suyun 1 - 2 bardağını veya yarısını ev yapımı tavuk suyu veya et suyu kullanırsak,pilavımız daha lezzetli ve besin değeri daha yüksek olur.

***********************************************
TAVUKLU  PİLAV


Kırmızı gülTavuklu pilav ölçülerin fazlalığıyla iftar davetleriniz de,kalabalık misafir davetleriniz de yapabileceğiniz nefis bir lezzet.Kalabalık değilseniz malzemeleri yarı yarıya azaltarak hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER:
4  Su bardağı pirinç
1 Paket tavuk göğsü  (800 gr.)
40 gr.tereyeağ
4 y k. zeytinyağ
6 su bardağı kaynamış sıcak su (su ölçüsü pirince göre değişebilir)
Tuz
Tavukları marine'lemek için; 1/4 çay bardağı zeytinyağı
Tuzot


HAZIRLANIŞI:
1=Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayıp,tuzot ve zeytinyağıyla harmanlayın.Kapaklı bir kapta buzdolabına kaldırın.(Tavuğu bu şekilde marine'leyip 1 gece buzdolabın da bekletirseniz.Hem lezzeti artırırsınız,hem de tavuk daha çabuk pişer.)
2= Pirinci tel süzgeçte bol suyla yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.
3=Pilav tencerenize,tereyağı zeytinyağı ve marine'lediğiniz tavuğu alın.Kavurarak saldığı suyla pişmeye bırakın.
4=Tavuk yumuşamaya başlayınca pirinci ilave edin.Karıştırarak kavurup sıcak suyunu ve kontrol ederek tuzunu ilave edip karıştırıp kapağını kapatın.Ocağı kısarak kısık ateşte pişirdiğiniz pilav bir süre demlendikten sonra servise hazırdır.
Sevalce not:Tavukları tuzotla marinelediğimiz için,pilavın tuzunu kontrollü ilave edin.
Tuzot yerine sade tuz da olur.Ayrıca bazen tavukları tuzot ve köriyle de harmanlıyorum.Körinin aroması ve rengiyle sapsarı ve lezzetli pilavınız olur.
                        Afiyet olsun...

24 yorum:

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

pilavı sade pek sevmem ama senin yaptığın şu ikisinede bayılırım biliyor musun,ellerine sağlık canım harika:)

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık pilavlar nefis sevgiler.

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık canım her ikiside nefis olmuş..

zeynep dedi ki...

Her iki pilavı da çok severim .
Nefis olmuşlar canım , ellerine sağlık.
Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

her ikisine de asla hayır demem:)))
ellerine sağlık çok güzeller canım

mutfagabuyrun dedi ki...

garnitürlü pilava bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.benim bloguma sadece goggle cromdan girilmiyor canım.diğer tarayıcılarda sorun yok.bilgin olsun.öpüyorum.

sonu garanti tarifler... dedi ki...

ikisi de bizim evde çok sevilir.ellerine sağlık.sevgiler...

Cafe Kanelo dedi ki...

Pilavların ikisi de nefis görünüyor,eline koluna sağlık.Sevgiler:)

lila dedi ki...

Ellerine sağlık. Harika olmuşlar. Bayılırım pilava. Sevgiler.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
sevgiler..
mutlu akşamlar..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
sevgiler..
mutlu akşamlar..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Butun bu blogdaki yemekler nefis pilav aksama buraya isinlansada bende sooyle afiyetle ytesem:-) sevgiler canim

pembe kekik dedi ki...

Her iki pilavda çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

Noblesse dedi ki...

pilav vazgeçilmezim, enfes görünüyor, ellerine sağlık.

Recep Altun; dedi ki...

Merhabalar,

Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar olsun garnitürlü pilav da tavuklu pilav da çok lezzetli ve enfes görünüyorlar. Bu fotoğraflara aç karnına bakan ne yese doymaz!

Selam ve dualarımla.

Aslı dedi ki...

Garnitürlü pilavı evdeki herkes çok sever, tavuklu pilavı hem evdekiler hemde ben çok severim :) iki tarifte nefis gerçekten ellerine sağlık..

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Ellerine sağlık Sevalcim,tavuklu pilavı çok severim sık sık da yaparım ,seninkilerde nefis görünüyor:)

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK.
HER 2 SİDE MAKBUL
:))

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Bayilirim tavuklu pilava, ikisi de harika olmus canim...Ellerine saglik, sevgilerimle...

Damla (Butik Tatlarım) dedi ki...

bende çok severim güzel görünüyor ellerine sağlıık :)

ehlikeyfchef dedi ki...

herikisinide çok severim ,çokda güzel olmuşlar,ellerine sağlık...

Follow_me dedi ki...

tavuklu pilavdan bir kaşık aldım. Bende bloğuma beklerim.

görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Tombul Tarifler dedi ki...

pilavsız olur mu hiç. hele de bizim evde. ben de tavuk ve nohutu birlikte kullanıyorum. yada bezelyeli bizimkilerin zevki bu doğrultuda yani. nefis görünüyor her ikisi de eline sağlık canım. sevgiler gönderiyorum. mutlu hafta sonları...

MAZES dedi ki...

AAAAA,BEN BİRKAÇ GÜNDÜR BİLGİSAYDA AYARLAMALAR İLE URAĞIYORUM ,PİLAVLARI KAÇIRMIŞIM,ELLERİNE SAĞILIK CANIM.