Tüm ziyaretçilerime arkadaşlarıma sevgiler selamlar merhabalar:)
Bugün sevdiğim,2 ayrı lezzette pilav tariflerimle geldim.
Ailece yemek masamda ki ''Garnitürlü pilav'' Sebzelerin pirinçle buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet.
Ailece yemek masamda ki ''Garnitürlü pilav'' Sebzelerin pirinçle buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet.
''Tavuklu pilav'' İse tavuk ve pirincin buluşmasıyla ortaya çıkan ayrı bir lezzet.
GARNİTÜRLÜ PİLAV ve MALZEMELERİ:
3 Su bardağı pilavlık pirinç
1 Yemek kaşığı tereyağı (40 gr.)
4 Yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 Su bardağı bezelye (konserve)
1 Büyük havuç
4 - 5 su bardağı kaynamış sıcak su (su ölçüsü pirince göre değişebilir)
Tuz
Tuz
İnce kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Önce pirinci tel süzgeçte bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
Bezelyeleri bol suyla yıkayıp süzgeçe alın.Suyu süzülsün.
Havucun kabuğunu temizleyip,tavla zarı formunda doğrayın.
Tencereye tereyağı zeytinyağı ve havucu alarak 4 - 5 dak.kadar kavurup.Pirinci de ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Tuzunu ve suyunu ilave ederek karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Ocağı kısarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişmesine yakın bezelyeleri ilave edip karıştırın.Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın.
Pilav demlenince arzu ederseniz maydanozları ekleyip,pilavı alttan üste doğru havalandırarak karıştırıp servis tabağınıza alın.Pilavınız servise hazırdır.Afiyet olsun...
Sevalce not;Suyun 1 - 2 bardağını veya yarısını ev yapımı tavuk suyu veya et suyu kullanırsak,pilavımız daha lezzetli ve besin değeri daha yüksek olur.***********************************************
TAVUKLU PİLAV
Tavuklu pilav ölçülerin fazlalığıyla iftar davetleriniz de,kalabalık misafir davetleriniz de yapabileceğiniz nefis bir lezzet.Kalabalık değilseniz malzemeleri yarı yarıya azaltarak hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
4 Su bardağı pirinç
1 Paket tavuk göğsü (800 gr.)
40 gr.tereyeağ
4 y k. zeytinyağ
6 su bardağı kaynamış sıcak su (su ölçüsü pirince göre değişebilir)
Tuz
Tavukları marine'lemek için; 1/4 çay bardağı zeytinyağı
Tuzot
Tuzot
HAZIRLANIŞI:
1=Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayıp,tuzot ve zeytinyağıyla harmanlayın.Kapaklı bir kapta buzdolabına kaldırın.(Tavuğu bu şekilde marine'leyip 1 gece buzdolabın da bekletirseniz.Hem lezzeti artırırsınız,hem de tavuk daha çabuk pişer.)
2= Pirinci tel süzgeçte bol suyla yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.
3=Pilav tencerenize,tereyağı zeytinyağı ve marine'lediğiniz tavuğu alın.Kavurarak saldığı suyla pişmeye bırakın.
4=Tavuk yumuşamaya başlayınca pirinci ilave edin.Karıştırarak kavurup sıcak suyunu ve kontrol ederek tuzunu ilave edip karıştırıp kapağını kapatın.Ocağı kısarak kısık ateşte pişirdiğiniz pilav bir süre demlendikten sonra servise hazırdır.
Sevalce not:Tavukları tuzotla marinelediğimiz için,pilavın tuzunu kontrollü ilave edin.
Tuzot yerine sade tuz da olur.Ayrıca bazen tavukları tuzot ve köriyle de harmanlıyorum.Körinin aroması ve rengiyle sapsarı ve lezzetli pilavınız olur.
Afiyet olsun...
24 yorum:
pilavı sade pek sevmem ama senin yaptığın şu ikisinede bayılırım biliyor musun,ellerine sağlık canım harika:)
Canım ellerine sağlık pilavlar nefis sevgiler.
ellerine sağlık canım her ikiside nefis olmuş..
Her iki pilavı da çok severim .
Nefis olmuşlar canım , ellerine sağlık.
Sevgiler.
her ikisine de asla hayır demem:)))
ellerine sağlık çok güzeller canım
garnitürlü pilava bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.benim bloguma sadece goggle cromdan girilmiyor canım.diğer tarayıcılarda sorun yok.bilgin olsun.öpüyorum.
ikisi de bizim evde çok sevilir.ellerine sağlık.sevgiler...
Pilavların ikisi de nefis görünüyor,eline koluna sağlık.Sevgiler:)
Ellerine sağlık. Harika olmuşlar. Bayılırım pilava. Sevgiler.
ellerine sağlık ablacım..
sevgiler..
mutlu akşamlar..
ellerine sağlık ablacım..
sevgiler..
mutlu akşamlar..
Butun bu blogdaki yemekler nefis pilav aksama buraya isinlansada bende sooyle afiyetle ytesem:-) sevgiler canim
Her iki pilavda çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
pilav vazgeçilmezim, enfes görünüyor, ellerine sağlık.
Merhabalar,
Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar olsun garnitürlü pilav da tavuklu pilav da çok lezzetli ve enfes görünüyorlar. Bu fotoğraflara aç karnına bakan ne yese doymaz!
Selam ve dualarımla.
Garnitürlü pilavı evdeki herkes çok sever, tavuklu pilavı hem evdekiler hemde ben çok severim :) iki tarifte nefis gerçekten ellerine sağlık..
Ellerine sağlık Sevalcim,tavuklu pilavı çok severim sık sık da yaparım ,seninkilerde nefis görünüyor:)
ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK.
HER 2 SİDE MAKBUL
:))
Bayilirim tavuklu pilava, ikisi de harika olmus canim...Ellerine saglik, sevgilerimle...
bende çok severim güzel görünüyor ellerine sağlıık :)
herikisinide çok severim ,çokda güzel olmuşlar,ellerine sağlık...
tavuklu pilavdan bir kaşık aldım. Bende bloğuma beklerim.
görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
pilavsız olur mu hiç. hele de bizim evde. ben de tavuk ve nohutu birlikte kullanıyorum. yada bezelyeli bizimkilerin zevki bu doğrultuda yani. nefis görünüyor her ikisi de eline sağlık canım. sevgiler gönderiyorum. mutlu hafta sonları...
AAAAA,BEN BİRKAÇ GÜNDÜR BİLGİSAYDA AYARLAMALAR İLE URAĞIYORUM ,PİLAVLARI KAÇIRMIŞIM,ELLERİNE SAĞILIK CANIM.
Yorum Gönder