Sevgi ve selamlarımla merhabalar:)
İkindi çaylarının yanına şöyle ekşisi acısı yerinde kısırı sevmeyen var mıdır? Kısırı bilmeyen var mıdır? Bence yoktur:)
Herkesin kendine göre bir kısır tarifi vardır.Sevalce lezzetlerin usulünce de yapalım derseniz buyrun tarife:)
Herkesin kendine göre bir kısır tarifi vardır.Sevalce lezzetlerin usulünce de yapalım derseniz buyrun tarife:)
MALZEMELER:
3 Su bardağı kısırlık ince bulgur + 1,5 su bardağı kaynamış su
1 Orta boy soğan (minik minik doğrayın)
1,5 Çay bardağı zeytinyağı (küçük çay bardağıyla)
1 Yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 Yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 Yemek kaşığı dolusu acıka harcı
1 Çay kaşığı dolusu kimyon
1 veya 2 Yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
2 Limonun suyu
1 Bağ taze soğan
1 Bağ maydanoz.
Yeşilliklerin bağları orta boy olsun.
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce bulguru kaynamış suyla ıslatıp karıştırıp üzerini kapatarak şişmeye bırakın.En az 1 saat beklesin.
Sonra bulgurun üzerine baharatları,incecik doğradığınız kuru soğanı tuz ve salçaları ilave ederek iyice yoğurun.
Sonra zeytinyağı nar ekşisi ve limon suyunu da ekleyerek tekrar yoğurun.
Taze soğanları ve maydanozları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekleterek.Sebze kurutucusunda veya havlu arasında kurutup küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız yeşillikleri,yoğurduğunuz kısıra ilave ederek ezmeden yavaşça kaşıkla karıştırın.(Yeşillikleri ilave ettikten sonra, ezilmemeleri için yoğurmayın)
Aslında bol nar ekşili kısırı daha çok seviyorum ama rengini kararttığı için fazla kullanmadım.
Sevalce not:Salçalarınız ev yapımı ve tuzluysa tuzu ölçülü kullanın.Bir de ben 2 limon dedim ama limonun sululuk durumuna göre ekşisini damak tadınıza göre ayarlayın.Biber salçam acı olduğu için ayrıca pul biber koymadım.Acısını da arzunuza göre ayarlarsınız.
Sevalce not:Salçalarınız ev yapımı ve tuzluysa tuzu ölçülü kullanın.Bir de ben 2 limon dedim ama limonun sululuk durumuna göre ekşisini damak tadınıza göre ayarlayın.Biber salçam acı olduğu için ayrıca pul biber koymadım.Acısını da arzunuza göre ayarlarsınız.
(Su bardağı ölçülerim de ben klasik standart boyda su bardağı kullanıyorum)
Hazırladığım lezzetleri fotograflama hobim sayesinde.Lezzet ayni ama farklı zamanlarda farklı süslemelerle servis yaptığım kısırlar.
İsterseniz renkli biberlerle süsleyerek,
İsterseniz marul yaprakları ve limonla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
32 yorum:
Yerken kendimi durduramdığım lezzelterden biri mercimek köftesi,diğeri kısır..
Bol acılı ve ekşili nasıl severim anlatamam..
Ellerine sağlık canıııııım..
Ağzımı sulandırdın..:)))
Seval abla ohhh nihayet döndün aramıza...bayılırım nar ekşili kısıra ama ben artık erik ekşili yapıyorum o dahada süper...ellerine sağlık...Buarada sanırım sardunya o çiçekler çok güzeller...Anneler günün kutlu olsun...
ellerine sağılık canım arkadaşım,tam atıştırmalık ,ne kadar ekşi o kadar severiz.
nasil yenirsimdi nasil nasil.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.
Dekorada bak sen dedim görür görmez:)) harikasın . Kısır severim,acıkalıyı duymamıştım,tarifin değişikmiş.Kamuran Akkor Oktay ustada yapmıştı oda domates rendesi koymuştu denedim öylede hoş oluyor.Afiyet olmuş bizede bakmak düşer en kısa zamanda yapılacaklar listesine alınmıştır :) paylaşım için teşekkürler sevgiler canımcım:)
Bütün gün aklımda kısır vardı):)) çok sıkta yapsam hep tarifini şaşırırım netten bakarım artık snein sayfana bakmam yeterli, ellerine sağlık canım, kocaman sevgilerimle....
Bayılırım kısıra, nar ekşili kısıra ise hiç dayanamam muhteşem oluyor kesinlikle.Ellerinize sağlık...
Acılı ve ekşili bir kısırı kim sevmez ki. Elinize sağlık. Sevgilerle...
hııımmmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık bende cok severım kısırı ozellıkle nar ekşili olunca:))
şu an çay içiyorum kısırı gördüm sayfandayım canım kısır sevilmezmi üç öğün deseler hayır demem hepsinin görüntüsü çok güzel ellerine emeğine sağlık sevgiler
kısıra bende bayılırım her fotoğraf ayrı bir iştah kabartıcı:) ellerinize sağlık. muhabbetle :)
Kim hayır diyebilir ki.......:)
resimler iştah açıcı çayla beraber ne güzel yenirdi şimdi:)ellerine sağlık sevgiler
bende hiç dayanamam kısıra :) gerçekten herkesin yapışı farklıdır ama bol ekşili güzel gider :) ellerine emeklerine sağlık ablacığım.
sevgiler...
Bende kısır da mutlaka nar ekşisi kullanırım. Nefis oluyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Harika görünüyor. Sevgiler...
ARKADAŞLAR KISIR VAR DEDİ DÜN BANA BENDE GELDİM BANA KALDIMI CANIM
:))
Ellerinize sağlık, ben de bu aralar sık sık yapıyorum. Çocuklar da bayılıyor kısıra..
eeee her yıgıdın farklı bır yogurt yıyısı vardır herkes yapar kısırı ama herkesınkınden ayrı tat alırım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor
Ellerine saglik nefis gozukuyor hele ilki resimde ciceklerlede butunlesen tabak harika:))
çok güzel bir görüntü ben kısıra bayılanlardanım,apartmanın kısırcısıyım nerdeyse:)dediğiniz gibi değişik şekillerde yapılanları var,ama illaki acılı ve ekşili olmalı bence,ellerinize sağlık, ayrıca masa görüntüleri de çok güzel ne kadar özençlisiniz maşallah peçetelerin uyumu falan,çok güzel,sevgilerimle.
Mmmm canim cekti valla, cok severim kisiri...Ellerine saglik canim, sevgilerimle....
ellerine sağlık canım kısırla karnını doyurabilen ben için vazgeçilmezlerden biri :)
süslemeler çok tatlı:) sevgiler..
Of of of bunu sevmeyen varmıdır ki?? Ellerine sağlık canım. Nefisss görünüyor :)
Kısır bayılırım hele şimdi taze yaprakla ne güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
En son iki ay önce falan yemiştim kısırı. Çok severim ve yapıldığında yerim çünkü ben hiç yapmadım :)
Gerçekten harika bir görüntü ellerine sağlık..
büyük ödüllü yemek yarışması başladı, yemek tarifleri sitemizde başlayan yarışmamızın detaylarına ulaşmak için http://www.yemekgurmesi.com/yemek-yarismasi.html tıklayın, yarışmamız her ay farklı hediyelerle devam edecektir. katılımınızı bekliyoruz
Farklı ve enfes bir kısır olmuş, acıka harcını kısırda denememiştim. Ellerine sağlık canım.
arkadaşım,nerelere saklandık?doktorlarda mı sın ?haber ver ara sıra .
kisir olsunda,nar eksisi olmasada olur.herturlusunu cok severim.ellerine saglik.
HUUUU İYİSİN DİMİ...
KANDİLİN MÜBAREK OLSUN..
bulgur olmasaydı naapardım bilmiyorum kısırı mısırı yalancı sahici içli dışlı hertürlü köftesi hepsine bayılıyorum teşekkürler bulgurlu tariflerinizin tümü için :))
Bol nar ekşili kısıra bayılırım. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder