baloncuklar

19 Ağustos 2011

MUSAKKA


Kırmızı gülHayırlı akşamlar dileklerimle,
2011 Ailece ilk iftarımız,daki musakkanın tarifini vermek istiyorum.
Ağbim ve kardeşim musakkayı çok sevdikleri için,iftar menümde ana yemek olarak musakkayı tercih ettim.
Burada sağlıklı musakka tarifimi vermiştim.Genelde bu şekliyle patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında dilimler keserek ve fırında kızartarak hazırlardım.

Fakat bu sefer kalabalık olduğumuz için;
2 kg.Patlıcanları alacalı soyarak,uzunlamasına 4 de bölüp küp küp doğradım.Tuzlu suda bekleterek (kara suyu çıksın diye) sonrada havlu peçete arasında kurulayıp yağda kızartarak hazırladım.
-Havlu peçete üzerine çıkarıp fazla yağını çektirip,büyük boy dikdörtgen borcama yaydım.
2 Soğanı yemeklik küçük,küçük doğrayıp,400 gr.Kıyma ve sıvıyağla birlikte kavurdum.Salçasını ve kabuklarını soyarak doğradığım domatesleri ekleyerek biraz daha kavurup,suyunu da ilave edip    
kaynamaya yakın ocağı söndürdüm.
-Bu sosu patlıcanların üzerine her tarafına gelicek şekilde dökerek yaydım.Üzerine domates biber dilimlerini dizerek 200 derece fırında pişirdim.
NOT;Sağlıklı musakka da üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpmiştim.Bu sefer kızarttarak hazırladığım için.Daha da ağırlaşmasın diye gerek duymadım.
Sağlıklı musakka tarifimle,bu musakka arasında ki fark.Birisi tavada yağda kızartılarak,diğeri fırında kızartılarak hazırlanması.Diğer işlemler ayni.   
                                              Afiyet olsun...
                                                      Kırmızı gül

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık patlıcana asla hayır diyemem sevgiler.

Gülcan dedi ki...

BENCE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.