Tüm ziyaretçilerime sevgi ve selamlarımla merhabalar.
Bugün sizlerle benim favori fırın yemeklerimden birisini paylaşıcam. Yapımı kolay, lezzetli, sağlıklı ve hafif bir ana yemek. Umarım sizler de beğenirsiniz.
MALZEMELER:
1 kg Tavuk filetosu
1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuzot veya tuz, kimyon, kara biber, pul biber karışımı.
İÇ HARCI:
250 gr. Ispanağın yaprakları
1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gr. Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz karabiber
TAVUK SARMAYI BULAMAK İÇİN:
2 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu un
HAZIRLANIŞI:
Tavuk filotalarının her iki tarafına tuzot serperek ve parmağınızı yağa batırarak her iki tarafına bolca sıvıyağ sürün.Bir kapta üst üste dizerek üzerini örterek buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün,ıspanak yapraklarını kumu kalmayıncaya kadar yıkayıp ister süzgeçte bekleterek ister sebze kurutucusuyla kurutarak suyunu iyice süzdürün. Küçük küçük doğradığınız ıspanakları tavada bir kaşık sıvıyağ ile alt üst ederek 2 dakika kadar soteleyin.(ıspanakları çok pişirmeyin çünkü fırında da pişecek)Ispanaklar iyice soğuyunca rendelediğiniz kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.(kaşar peynirini ıspanaklar iyice soğuyunca ekleyin, yoksa sıcaklığıyla erir)
Düz bir tabağa un, düz bir tabağa galeta unu, yemek tabağına da yumurtaları çırparak hazırlayın.
Filotaların yani her bir tavuk diliminin dış yüzeylerini önce una,sonra yumurtaya batırıp galeta unu olan tabağa alın.İçine ıspanaklı harçtan koyup rulo gibi sarın.Sararken ayni anda galeta ununa da bulanıcak. Tavuk sarmanın, her tarafına galeta unu bulanmış olsun.
Sardığınız tavuk rulolarını bolca yağlanmış borcama veya fırın kabına dizip 5 dakika önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
NOTLAR: Tavuk filotaları tavukçunuza göğüs etinden dilim dilim kestirip döverek incelttirerek hazırlatırsınız.Marketten paket olarak tavuk göğsü aldıysanız evde kendiniz dilim dilim keserek hazırlayabilirsiniz.Evde kendim hazırladığım zaman 1 gece sosta beklemiş filotoları sararken bıçakla enine boyuna çizikler atarak tavuğu açarak inceltme işini yaparak iç harcıyla sarıyorum.
Eğer tuzot kullanmıyorsanız bir kasede tuz, kimyon, karabiber, pulbiber karışımı hazırlayabilirsiniz.
Ben kardeşimin norveçten getirdiği baharat karışımını kullanıyorum.Bizdeki baharatlı tuzot benzeri)
Galeta ununa gelince evde kendim hazırlıyor, hazır almıyorum.Nasıl mı? Etimek veya galeta çubuğunu (kalın çubuklar) rondoda un gibi çekip kullanıyor, kalanını da kavanoza doldurup kaldırıyorum. 1 paket etimek ten 1,5 su bardağı galeta unu elde ediliyor.
11 yorum:
canim ellerine saglik..harika gorunuyor...afiyet bal seker olsun...optum...
çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
dış bulamasıyla nefis olmuş
ellerine sağlık
sevgiler
sevalcim canımmm,
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.hayırlı geceler.sevgiler
Canımsarman harika olmuş ellerine sağlık sevgiler...
BEN TAVUK SARMAYI BEZELYELİ YAPMIŞTIM ,BU DAHA GÜZEL GÖRÜNDÜ BANA ELLERİNE SAĞLIK.
Nasıl lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık.
Kendini çok fazla yorma,İstanbul'la gittiğinde iyi haberlerini inan merakla bekliyorum.
Sevgiler.
Teşekkürler canlarım,beğenmenize sevindim.Gerçektende yapımı kolay,hafif,lezzetli ve bol övgü alan bir lezzet.
Anneannenin emekleri;canım bende bezelyelisini denemek istiyorum,ama keserken iç malz.dökülürmü? acaba.
Hayat cafe;sağol canım,Dr.la görüştüm önümüzdeki hafta istanbula gidiyorum.Lazer stresini atlatıp,İnşallah iyi haberlerle dönerim.RABBİM cümlemize şifalar nasip etsin.Amin.
Sevgilerimle...
Yapımı kolay ama sunumu çok şık olmuş,ellerine sağlık..
Sevgiler.
merhaba,servis tabağı çok nefis olmuş,eline sağlık,mutlu pazarlar
merhaba arkadaşım tarifini yayınladım desteğin için teşekkürler.Tavuklu ıspanaklı sarma tarin de çok güzel görünüyor.Etkinlik arşivinde görmek isterim.Linkini verirsen yayınlarım.Şimdiden teşekkürler .SELMA
Yorum Gönder