Değerli ziyaretçilerim, her birinize sevgi ve selamlarımı iletirken, sizlerle acıka tarifimi paylaşmak istiyorum.
Sabah kahvaltılarının rengi ve lezzetiyle iştah açan acıka tarifimi aynı zamanda http://humeyraninyeri.blogspot.com/2011/02/kahvaltma-bekliyorum.html etkinliğine yolluyorum.
Sevgilerimle...
Sevgilerimle...
MALZEMELER:
5 Yemek kaşığı biber salçası (Tepeleme dolu)
5 Yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme dolu)
½ Su bardağı zeytinyağı
2 Su bardağı kırıklanmış ceviz
1 Küçük paket acıka baharatı
8 – 9 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlamaya başlamadan önce aşağıdaki notları okuyun.
HAZIRLANIŞI:
Çukurca bir kasede sarımsakları dövün. İçine salçaları, baharatı ve tuzu ilave ederek kaşıkla karıştırın. Sonra, zeytinyağı ve cevizi de ekleyip tüm malzemeyi tekrar kaşıkla iyice karıştırın. Kavanoza doldurup, buzdolabına kaldırın. Kahvaltı ve ikindi çaylarının yanında ekmeğinize veya hazırladığınız kanapelere sürerek afiyetle yiyin.
Afiyet olsun..
NOTLAR: Eğer acıka baharatı bulamazsanız, 1’er tatlı kaşığı: Nane, kekik, kimyon,acı kırmızı pul biber, çemen, kişniş kullanın.
Afiyet olsun..
NOTLAR: Eğer acıka baharatı bulamazsanız, 1’er tatlı kaşığı: Nane, kekik, kimyon,acı kırmızı pul biber, çemen, kişniş kullanın.
Biber salçası tuzluysa tuz ilave etmeyin.Tuzlu olursa domates salçasını biraz daha arttırın.
Bazıları Acıkaya domates salçası koymuyor.(sade biber salçasıyla yapıyor) Ben annemden öğrendiğim bu şekliyle yapıyorum ve ailece bu şekliyle seviyoruz. Tercih size kalmış ama bu şekliyle denemenizi tavsiye ediyorum.
Bir de içine ekmek ilave edenler de var. Ben tercih etmiyorum, çünkü ekmek ilave edince uzun süre dayanmıyor küflenme riski taşıyor. Ama bu şekilde uzun süre dayanıyor (Ayrıca ekmeğe sürdüğümüz için, içi ekmek dışı ekmek gibi geliyor bana:)
Bir de içine ekmek ilave edenler de var. Ben tercih etmiyorum, çünkü ekmek ilave edince uzun süre dayanmıyor küflenme riski taşıyor. Ama bu şekilde uzun süre dayanıyor (Ayrıca ekmeğe sürdüğümüz için, içi ekmek dışı ekmek gibi geliyor bana:)
Bir de margarinle yapıldığını duydum.Zeytinyağıyla denemenizi öneririm. Bence sağlık için katı yağlardan uzak durmalıyız.
Bu malzemeyle; resimde gördüğünüz 1 büyük, 1 küçük iki kavanoz oldu.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
12 yorum:
ablacımm ellerine emeklerine sağlık nefis görünüyo acıka:) pek sevmiyor bizimkiler yapmayız pek:))
hım nefis olmuş bi kavonozu ben alabilirmiyim:)
sevgiler
kalpkurabiye;çocuklar acılı lezzetleri pek sevmiyor haklısın canım.
yemekbiraşk;tabiiki alabilirsin canım.
Sevgilerimle...
Ellerinize sağlık, annem zeytinyağı yerine tereyağı kullanır, tek farkı bu, onun harici biz de biberle domatesi karıştırırız, lezzeti artıyor. Bir de annem duymasın ben zeytinyağlısını daha çok seviyorum.
Tarifi aldım canım :) Yakında yayında olacak.
Kızarmış ev ekmeğinin üstüne sürüp
yanındada tulum peynirle harikaaaaa
olur.Yanındada sıcacık çayla hiç sevilmezmi ?
Ellerine sağlık
Humeyracım,benim de zeytinyağlısı tercihim.
Melihacım,harika olur.
Sevgilerimle...
ekmeğe sürerek nasılda güzel yenir arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
ellerine sağlık annecim :) o kavanozlardan biri bana gelicektir umarım :)büyük olan tercihimdir ;)tam da istek yapmak üzereyken..
annemin acukası da ayrı bir güzel olur..şiddetle tavsiye ederim..
Sevdacım,aynen öyle nefis olur.
Canım kızım,az kaldı sen çayları hazırla.Acıka ve sevdiğin sürpriz kavanozlar da hazır.
Sevgilerimle...
annem biz küçükken içine beyaz peynir de eklerdi, ayrı yemeyiz diye. küçük çocukları olanlar deneyebilir. peyniri bolca yediriyor:)
Ben yapdim salça bayabi tuzluymus ne yapabilirim canım sikildi
Yorum Gönder