Merhaba arkadaşlar:)
Kalplerimizden sevgi eksilmesin dileklerimle bu gün sizleri,Aşkın rengi kırmızı kalplerle karşılıyorum.''Pril Sevgililer Günü'' etkinliğimizin sevgi dolu kurabiyelerinin tarifini vermek bizden,sevdiklerinize yapmak sizden:))
Biz o gün Sevgi günü dolayısıyla kırmızı renk yaptık.Siz gıda boyası kullanmak istemezseniz hamurunuzu sade de yapabilirsiniz.İçlerini istediğiniz reçel veya marmelatla da dolgu yapabilirsiniz.
Sevginin yeri kalptir sevelim sevilelim dileklerimle işte sizlere;
Sevginin yeri kalptir sevelim sevilelim dileklerimle işte sizlere;
''KALPTEN KALBE'' KURABİYELERİ
Frambuaz Reçelinin Malzemeleri:
250 gr.Donmuş frambuaz
1/2 Limonun suyu
1 Çay kaşığı mısır nişastası
Reçelin hazırlanışı:
Donmuş frambuaz,şeker ve limon suyunu tencereye alarak kaynamaya bırakın.Kendi saldığı suyunu çekeceğine yakın ayrı bir yerde,2 Yemek kaşığı suyla karıştırıp açtığınız mısır nişastasıyla kıvamını hafif koyulaştırın. Reçeli ocaktan alarak soğumaya bırakın.İlk olarak sulu gibi görünse de telaşlanmayın,bekledikçe koyulaşıyor.
Kurabiye malzemeleri: (10 Kurabiye için)
150 gr.Tereyağı
75 gr. Pudra şekeri
1 Yumurtanın beyazı
1/4 Çay kaşığı tarçın
250 gr. Un
4 gr. Kabartma tozu
Bir kaç damla kırmızı gıda boyası
Kurabiye hamurunun hazırlanışı:,
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeriyle çırpın.
İçine yumurta akı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta un-kabartma tozu-tarçını karıştırıp,tereyağlı karışıma ekleyerek hafif dokunuşlarla yoğurup,renkli isterseniz gıda boyasını ilave ederek tekrar yoğurun.(fazla yoğurmayın avucunuzun sıcaklığıyla hamurunuz bozulur)
Hamuru 2 topa ayırın.
Hamur toplarını teker teker,hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın.
Kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin.Ortası delik,reçeli gözüken şekilde kurabiyeler hazırlamak için 2 boy kalp kurabiye kalıbı kullanın.
Önce büyük kalıpla kalpler kesin,eşit şekilde ayırıp,ayırdığınız büyük kalpleri küçük kalp kalıpla keserek içi boş kalp şeklinde şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
175 derece ısıtılmış fırında pişirin.(1,5 cm.kalınlığında açılmış kurabiyeler için 12 - 14 dakika yeterli)
Pişen kalp kurabiyelerin üzerine reçel sürerek içi boş olan kalp şeklinde ki kurabiyeyi üzerine yerleştirip,sandviç gibi hazırlayarak servis tabağına dizin.
Önemli püf noktası;Kurabiye hamurunu çok fazla yoğurmayın,Yoksa hamur kendini salarak bozulur.
Birde beklemeye gelmiyor,rahat açıp kesebilmeniz için hamuru yoğurunca biraz buzdolabında bekleterek soğumasını sağlayın.Hamurun birini açarken diğeri buzdolabında beklesin.
Sevgi dolu günlerden sevgi dolu kurabiyelerle sevgiler
15 yorum:
Çok güzel,insan yemeye kıyamaz bu kurabiyeleri
canım ellerine sağlık..
canim ablacim ellerine saglik.
kokusu geldi mmmmm mis.
Harika ve bir o kadar da cezbedici görünen bu kurabiyelerden alıp yemek isterdim.elinize sağlık.sevgiler.
Yerim kırmızı kırmızı kalp kurabiyelerini canım çok şekerler çok aşk dolular.Ellerine ,emeklerine sağlık olsun nefis görünüyorlar .Hangi kalp güzel görünmez ki,değil mi,canımm Sevgilerimle.
ask kurabiyeleri cok romantik olmuslar ablam
Sevalim daha okumadan fotoğraflara bakarken bile insanı mutlu ediyor bu kurabiyeler. O nasıl güzel bir renk öyle. Üstelik Frambuaz'lı.
Çok emek isteyen bir tarif, çok nefis ayrıca.
Ellerine emeklerine sağlık.
bu kurabiyelere bayıldım çok güzel görünüyorlar ..ellerinize sağlık..
Harika görünüyorlar. Püf noktalarını belirtmeniz çok incelik. Eminim lezzeti en az görünüşü kadar güzeldir. Ellerinize sağlık...
Gercektende sevgi dolu kurabiyeler..ne kadar guzel olmus bunlar boyle ellerine saglik diyorum..Bunlardan 1 degil birkac tane yerdim olsaydi:))sevgiler ..
çok güzellerrr.ellerine sağlık insan yemeye kıyamaz :))
Aaaaayhh!!!..bundal cooooh tatli gorunuyor :) hani bana :p
Bloguma ulaşmaktaki azminiz ve desteğiniz için bir kere de buradan teşekkür etmek istedim.
sevgiler..
Kübra
Çok cezbedici görunuyorlar canım ellerine sağlık sevgilerimle
Ellerine sağlık canım çok güzeller..
Nekadar şirin gözüküyorlar ..Frambuazlı pastalara bayılırım :) Tam benlik bu..Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder