Bugün sizlerle çabucak hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıcam.Fırın torbasıyla ben de yakın zaman da tanıştım,çevremde yediğim de lezzeti beğensem de ne kadar sağlıklı diye tereddütlerim yok değil.Sık olmasa da kullanmaya başladım.Ama araştırıyorum,sizlerinde bu konuda görüşlerinizi paylaşalım arkadaşlar.
Akşamdan tavuğu soslayıp buzdolabına kaldırın ertesi gün poşete ve fırına pişti gitti.))
Hatta isterseniz yanına sebzeler de ilave edebilirsiniz.Ben ilk yaptığımda sade tavuk pişirip yanında pilavla servis yapmıştım.Daha sonra değişik sebzelerle de hazırladım.
Lezzet garanti.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
1200 kg.Parça tavuk. (10 parça tavuk)
1 Büyük soğan (rendeleyin)
3 Diş sarımsak (arzunuza göre azaltıp çoğaltın) (rendeleyin veya ince doğrayın)
1 Küçük çay bardağı sıvıyağ
2 orta boy Limonun suyu
2 Orta boy domates rendesi
1Yemek kaşığı salça
1Çay kaşığı tepeleme dolu kekik
1Çay kaşığı karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tavuğun dışındaki tüm malzemeleri çukur bir kapta karıştırın.Tavukları da ilave ederek sosla iyice karıştırıp kapağını kapatın.Buzdolabına kaldırın.Akşama pişirecekseniz sabahtan da hazırlayabilirsiniz.
Ertesi günü, tavukları sosuyla birlikte fırın poşetine doldurup poşetin ağzını içinden çıkan bağlama teliyle bağlayıp,kürdan veya iğneyle 5 - 6 yerine delik açın. hava alması için.fırın tepsisiyle 200 derece fırında 55 dakika pişirin.
Tavuk çok olduğu için ben 5 şer parça olarak 2 ayrı poşette pişirdim.
Not:Tavukları yıkayınca,süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.(yıkayıp direk sosa ekleyince çok su salıyor.) Tecrübeyle sabitlenmiştir.))
İsterseniz sade tavuk pişirin.İsterseniz poşetin içine arzu ettiğiniz sebzeyi de ilave edin.İlk yapacaklar;pişerken poşet bir hayli şişiyor endişelenmeyin.))
Bu malzemeler size çok gelirse,arzu ettiğiniz miktarda tavuğa göre sos malzemelerini azaltarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu da başka bir gün sebzeli olarak hazırladığım.
Evde 6 parça tavuk incik,1avuç kadar taze fasulye 1 patlıcan vardı.
1orta boy soğan,3 diş sarımsak,yarım çay bardağı sıvıyağ,1limonun suyu,yarım y.k.salça,baharatlar ve tuz.
Sabah,malzemeleri azaltarak hazırladığım sosla tavuğu harmanlayıp buzdolabına kaldırdım.Akşam fırında pişirdim.Pişireceğim zaman içine fasulyeyi ayıklayarak,patlıcanı uzunlamasına 4 de bölüp iri iri doğrayarak poşete ve fırına.
Sizler arzu ettiğiniz sebzeyi iave edebilirsiniz.
Fırın süresi fırına göre değişebilir,her zaman dediğim gibi sizler pişirip yiyerek kendi damak zevkinize göre süreyi ayarlarsınız.(Kimi az pişmiş,kimi çok pişmiş sever.)
Yanına pilav,salata veya cacıkla işte size güzel bir menü
Çalışan bayanlar yemeğiniz pişerken diğer hazırlıklarınızı tamamlayıp dinlenmenize bile vakit kalır.))
15 yorum:
Fırın poşetinde buharıyla piştiğinden daha lezzetli ve çabuk pişiyor.Ben de çok sık kullanmam ama zararı var mı bilemiyorum.Ellerine sağlık canım.
Bende mi bugün tavuk yapsam:))ellerine sağlık canım sevgiler
ben de ara sıra yaparım sağlıksız olduğunu düşünmüyorum ama bazen kapaklı borcamda pişiriyorum aynı şekilde oluyor poşeti sağlıksız bulanlar bu şekilde pişirebilir bence ellerine sağlık canım...
Firinda pisen lezzetlere bayilirim, ellerinize saglik
bende herzaman olmasada ara sıra yapıyorum ama çok güzel oluyor .ellerinize sağlık. sevgiler.
bende arada kullanırım canım artık takip edemiyorum neyin sağlıklı neyin sağlıksız olduğuna:(
herşey zararlı..
ama çok lezzetli oluyor fırın poşetiyle onu çok iyi biliyorum canım ellerine sağlık:) emanetimiz ALLAHHA'a.
Bende arada yapıyorum poşette tavuğu..
İnşallah bir zararı yoktur.
Hem kolay hemde lezzetli oluyor.
Ellerine sağlık canım.
Fırın poşeti iyiki var bende çok kullanırım ellerine sağlık canım sevgiler.
cancağızım ekmeğimi kapıp geliyorum ne lezzettir böyle ekmek banmalık olmuş:)
sevgilerimle..
Posette pisen tavuk gercekten lokum gibi oluyor.Ellerine saglik Sevalcim
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık arkadaşım ben fırın poşetini çok kullanırım harika sonuç veriyor sevgilerimle...
Fırın Torbaları
İnternette konuyla ilgili epeyce araştırma yaptım.Fakat açıkçası tatmin edici bir bilgiye rastlamadım.Yalnız şurada plastiklerin zararlarıyla ilgili yazılmış bir yazı vardı.
Bu yazının içinde zararlı madelerden bahsedilirken,BPA diye bir maddeden bahsedilmiş.bu maddenin zararlı olup olmadığı konusunda ihtilafa düşmüşler.Kanada’da BPA toksin olarak açıklanmış ve biberonlarda kullanılması yasaklanmış.
Bu madde ketçap şişelerinde,meyve suyu şişelerinde ve fırın poşetlerinde de kullanılıyormuş.
yukarıdaki yazıyı bir blogdan buldum.Çok bilimsel değil ama gene de kafamızdaki soruları bir ölçüde aydınlatacağını düşünüyorum.
Vediğiniz tarif çok pratik ve lezzetli.Gerçi başıma küçük bir talihsizlik geldi pişirirken, fırın torbasını delmeyi unutmuşum.Torbada sıcaktan patlamış.Torba fırın tepsisinin içinde olduğu için çok sorun yaşamadım.Öyle ya da böyle pişti.Tadı da süper olmuştu.Teşekkürler paylaşımınız için.
İstanbul'dan sevgiler :)
Tavuk önceden soslaninca daha bir lezzetli oluyor gercekten. Ellerinize saglik.
Erguvan vakti,
cafe portakal,
Olsada yesek suzan,
Can boğazdan,
Gülcan,
Fatma,
Hayat cafe,
Derya,
Yemekbir aşk,
Pasta sarayım,
Özgen,
Nesrin,
Canlarım,her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Değerli yorumlarınız için.
Tedirginlik duysam da arada yapmaya başladım.Gerçekten lezzeti ve pratikliği nefis.))
Sevgili Dilara,yorumların ilgin ve fırın poşetiyle ilgili araştırman için teşekkür ediyorum.
Başına gelen talihsizlik için de mutfakta zaman zaman hepimiz de yaşıyoruz benzeri şeyleri.))Sevgilerimle...
Ellerine sağlık,sağlıklı güzel bir yemek olmuş,sevgiler
Yorum Gönder