Portakal sevenler için, hem hafif hem de meyvesiyle sütüyle vitaminli ve lezzetli pasta formunda bir tatlı.Portakallı irmik tatlısını Yıldız arkadaşımızın http://mandalincikmazi.blogspot.com/ etkinliğine yolluyorum beni davet ettiği için teşekkür ediyor, turinçgiller ailesinin sevilen üyelerinden portakal ve mandalina etkinliğinden dolayı da kutluyorum.
MALZEMELER:
1 Lt. Süt
180 gr. 1 su bardağı tozşeker
125 gr. 6 Yemek kaşığı irmik
15 gr. 1 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Portakal kabuğu rendesi
1 paket yulaflı bisküvi
PORTAKAL SOSU:
2 su bardağı Portakal suyu
90 gr. ½ Su bardağı tozşeker
30 gr. 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Çay bardağı ufalanmış ceviz (4-5 tanesini üzerini süslemek için ayırın)
HAZIRLANIŞI:
Tüm krema çeşitlerini pişirirken tencerede önce kuru malzemeleri karıştırın.Böyle yaparak pişirme esnasında minik topaklanmaları önlemiş olursunuz.
Kremayı pişireceğiniz tencerede önce kuru malzemeleri (şeker, irmik, nişasta) karıştırın sütü ilave ederek tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine (rendenin iri tarafıyla)rendelediğiniz portakal kabuklarını ilave edip karıştırıp soğuması için bekletin. Hafif sulu gibi oluyor.Telaşlanmayın soğuma sırasında beklerken koyulaşacak.
NOT: Şekeri az gelirse damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
ÜZERİNİN PORTAKAL SOSU:
Portakallı sosu pişireceğiniz tencerede yine önce kuru malzemeleri (nişasta ve şekeri) karıştırın.Portakal suyunu ilave ederek kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
20 cm'lik çember kalıbın (alt tablasını kullanmıycaz) sadece çember kısmını servis tabağına alın.Çemberin tüm çevresine bisküvileri dikey olarak dizin.Bisküvilerin yarısı yeterli geldi. (Ben 18cm.lik çember kalıba hazırladım.)
Soğumuş olan irmikli kremayı elektrikli çırpıcıyla (mikserle) 2 dakika çırparak dikkatlice bisküvileri düşürmeden orta boşluğa boşaltıp üzerine (birazını üzerini süslemek için ayırıp) kalan cevizi serpin. İrmikli kremayı soğutarak kullanmamızın püf noktası:Sıcakken dökersek bisküviler kremanın sıcaklığıyla eriyip dağılırlar.
Soğumuş olan irmikli kremayı elektrikli çırpıcıyla (mikserle) 2 dakika çırparak dikkatlice bisküvileri düşürmeden orta boşluğa boşaltıp üzerine (birazını üzerini süslemek için ayırıp) kalan cevizi serpin. İrmikli kremayı soğutarak kullanmamızın püf noktası:Sıcakken dökersek bisküviler kremanın sıcaklığıyla eriyip dağılırlar.
Pişirdiğiniz portakallı sosu da elektrikli çırpıcıyla (mikserle) 2 dakika kadar çırparak irmikli kremanın üzerine dikkatlice dökün, ayırdığınız bütün cevizlerle ve ufalanmış cevizlerle süsleyerek buzdolabına kaldırın. En az 6 -7 saat dolapta bekledikten sonra çemberin kilidini açarak dikkatlice çıkarın. İstediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...
Afiyet olsun
12 yorum:
görünümü süper olmuş.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
Teşekkürler Sevdacım,diyet tatlısı bile diyebilirim çok hafif bir tatlı.
Sevgilerimle...
Tamam tatlım aldım
ellerine sağlık
etrafına yuvarlak biskuviler çok yakışmış ben dante gibi göründüğünü düşünüyorum:))
Teşekkürler,etkinliğin tekrar hayırlı olsun canım.Sevgilerimle...
ellerine saglik canim harika gorunuyor...bana ugrarmisin odulun var canim...
Günaydın arkadaşım
tekrar teşekküre geldim tarifin yarın yayında olacak ben burda olmıyacağım ama otamatik olarak ayarladım yayında olacak....
Çok şık olmuş..Ellerine sağlık
Seval Hanım,Pasta çok zarif duruyor.Ellerinize sağlık!..
Az önce portakallı lezzetler arasında görünce,çok hoşuma gitti.Tevafuk bu ya sahibesi sizmişsiniz:) Kalbi selamlarımla
ellerinize sağlık,çok güzel olmuş.
Sevgili arkadaşlar,
Yorumlarınız benim için çok değerli,onun için çok çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...
Siz harikasınız,ellerinize sağlık.Sağlıklı,hafif bir tatlı süper.İzin verirseniz link vererek sitemizde yayınlamak isterim.
Kalbinizin sahibine emanet olun...
Sevgili Tijen hanımcım,
Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum.
Ling vererek tabii ki yayınlayabilirsin.Sitenize geldim ama yorum yazıcak bölümü bulamadım.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder