MALZEMELER:
Milföy hamuru
Huni şeklinde kalıplar
KREMASI:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti
1 paket vanilya
Yaban mersini
HAZIRLANIŞI:
Tencerede önce kuru malzemeleri (un, şeker) karıştırın sonra sütü ilave edin. Tel çırpıcıyla koyulaşıp
kaynayıncaya kadar pişirip vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tamamen soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikserle 2- 3 dakika kadar çırpın.
Yumuşayan milföyleri birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin huni kalıpları üst kısmından başlayarak hafifçe birbirinin üzerini bindirerek sarın. Üst kısımdan birer parmak kadar boşluk bırakın.Milföyleri rahatça çekip çıkarabilmek için. Milföye sarılı kalıpları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kızaran milföyleri soğuyunca kalıptan dikkatlice çıkarıp içlerini biraz krema 1 -2 tane yaban mersini sıralamasıyla doldurup servis tabağına dizin.
Afiyet olsun..
NOT: Ben o gün yaban mersiniyle sos hazırlayarak sosla birlikte servis yaptım.Sos hazırlamak arzunuza bağlı. Eğer sos hazırlamak isterseniz;
YABAN MERSİNİ SOSU:
1 Su bardağı yaban mersini
2 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı tozşeker
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeyi çırparak pişirip, el blendırından geçirerek sos haline getirin.
NOT: Külahları limonata bardaklarının içinde dikey şekilde oturtursanız içlerini daha rahat doldurursunuz.
Ben daha önce de çilekli olarak hazırlamıştım, istediğiniz meyveyle hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
11 yorum:
harika olmuş arkadaşım.kalıplardan bulursam bende deneyecem.ellerine sağlık.sevgiler.
ne güzel olmuşlar. ellerine sağlık canım
Sevalciğim külahların çok şeker olmuş bende seviyorum bunları ne kadar vakit alsa da zevkle yaptığım lezzetlerden biridir afiyetle canım
sevgiler
Ellerinize sağlık!
Sunum çok şık.
Lezzetlerini de tahayyül edebiliyorum:)
Çıtır çıtır,bol kremalı!!
Yaban mersini sosu ise ektra lokum benim için.
Kalbi sevgi ve selamlarımla
ellerine sağlık çok güzeller
Mutlaka bu kalıplardan alıp bunlardan yapmalıyım.Kesinlikle benim ufkalıklar bayılırlar bunlara..
Harika görünüyor.
Elleirne sağlık.
Sevgiler.
Çok güzel görünüyorlar ,elinize sağlık.<bu kalıpları nereden bulabiliriz?Marketlerde hiç rastlamadım.
Canım annem , ellerin dert görmesin.. Seni seviyoruz ve şanslı bir evlat olmak çok güzel
Cok güzel görünüyor ,Tarifi yemek kitabinda da görmüstüm ama bu külahlari nasil buluruz acaba,yada külah olmadan o sekli nasil verebiliriz.Sevgiler özgürtatlar.blogspot.com
Bu kalıpları ben İstanbul eminönünde ki pasta malz.satan dükkanlardan almıştım.
Sevgili Özgürce tatlar;
Belki biraz daha fazla uğraştırır ama bu kalıplar olmadan da tabii ki yapabilirsin.
Yağlı kağıttan kare parçalar keserek huni şekline getirip. Hunilerin sert durması için yağlı kağıt veya alimunyüm folyoyu buruşturup hunilerin içine doldurun.
Üzerine milföyle sararak fırında pişirebilirsiniz.
Biraz uğraştırmalı ama şık sunumlu bir lezzet.
Sevgiler...
Sabah sabah nasil da canim cekti :) ellerinize saglik :)
Yorum Gönder