baloncuklar

15 Nisan 2013

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN YA RESULULLAH


Kırmızı gülALLAH  Rasulü Hz.Peygamber efendimiz ALLAH'tan aldığı emirleri insanlara tebliğ ile vazifelendirilmiş.Vazifesini de layıkıyle yerine getirmiştir.
Bizler maalesef müslümanlar olarak Kur-a'nın ve Peygamber efendimizin ortaya koyduğu insana dair değerleri yeteri kadar doğru kaynaklardan,doğru biçimde öğrenmediğimiz için günümüzde pek çok sıkıntılar yaşıyoruz.
(SAV) Hz.peygamber efendimizin insanı yücelten mücadelesini en iyi şekilde öğrenebilmemizi.Hadisleri ışığında birlik beraberlik içinde,hoşgörüsünü ve yaşantısını örnek alarak izinden gidebilmemizi diliyorum.

Yunus Emre'nin
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimselere kalmaz.

       Dizeleriyle tüm müslüman aleminin
Kırmızı gül ''Kutlu Doğum Hafta''sını kutluyorumKırmızı gül
                                                     
                                         Kırmızı gül



14 Nisan 2013

ÇİLEKLİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Kırmızı gülTüm arkadaşlarıma izleyicilerime,sevgi ve selamlarımla merhabalar:)
Bugün sizlerle torunumun doğum günü pastasının tarifini paylaşıcam.O gün evin içinde ki hayli kalabalıktan. 
Kahvaltı ve ardından diğer hazırlıklar nedeniyle misafirlerimiz gelinceye kadar her işlerimizi bitirebilmemiz için.Pastanın dekoruna fazla zaman ayıramayıp sade bir pasta hazırladım.
Aslında kitapta pastanın tarifi 20 cm'lik kalıp içindi.Kalabalık olacağımız için malzemeleri 2,5 katı kadar doğaçlama arttırarak büyükçe bir pasta hazırladık.Ben sizlere kitapta ki 20 cm.lik malzemeleri yazıyorum.

MALZEMELER: (20 cm.lik kalıp için)
2  Yumurta
100 gr. Siyah çikolata
125 gr. Labne peyniri
60 gr. Tereyağı
180 gr. 1 Su b.toz şeker
280 gr. 2  su b.+ 1 su b. 2 parmak eksik Un
2 yk.dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay b. ılık su

İç kreması;
300 gr. 1,5 küçük kutu krema
1 Kase çilek
Çilek yerine,ahududu veya vişne de olabilir.

Üst kreması;
125 gr.Beyaz çikolata + 200 gr. 1 küçük kutu krema
300 gr.1 küçük kutu + iç kremadan kalan yarım kutu krema

HAZIRLANIŞI: 
1= Önce çikolatayı benmari usulü eritin,çikolata erirken.
2= Tereyağı,toz şeker ve labne peynirini yoğunlaşıncaya kadar mikserleyin.
3= Yumurtaları birer birer ilave ederek mikserleyin.(1-yumurta biraz mikser,1-yumurta biraz mikser olarak)
4= Eriyen çikolatayı ekleyerek tekrar mikserleyin.
5= Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un,kakao,kabartma tozu) iyice karıştırıp,mikserlediğiniz harca biraz su biraz unlu karışımdan ekleye ekleye mikserleyerek işlemi tamamlayıp harcı tabanını yağlı kağıtla kapladığınız çember kalıba boşaltın.175 derece de 5 - 10 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Önemli püf noktası; ilk 20 dakika pastanın kabarma süresi olduğu için,ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın ki pastanız sönmesin.Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin.Kürdanı batırdığınız da kürdan kuru çıkıyorsa pastanız pişmiş demektir.Diğer püf noktası,pastanız pişince hemen fırından çıkartın ki fırının sıcaklığıyla kurumasın.
6= Pastanın iç kremaysını,büyükçe bir kasede yoğunlaşıncaya kadar mikserleyip buzdolabına kaldırın.
7= Pasta kekini tamamen soğuyup dinlenmesi için en az 4 - 5 saat bekletip,3 çe katlandırın.
8= Çilekleri sulanmaması için pastayı katlandıracağınız zaman dilimleyin.
9= Pastayı servis yapacağınız,servis tabağı veya pasta altlığına çemberi yerleştirin.İçine Pandispanya'nın yani pasta kekinin bir parçasını yerleştirin kremanın yarısını sürüp üzerine çilek dilimlerini dizin.Üzerine pandispanya'nın 2. parçasını yerleştirin,kalan kremayı sürüp tekrar çilek dilimlerini yerleştirin.Ve pandispanyanın son katını da üzerine yerleştirip buzdolabına kaldırın.Bir gece beklesin.
10=Üst kreması için;İri iri parçalara böldüğünüz beyaz çikolata benmari usulü erirken,kremayı ilave ederek krema ve çikolata birbiriyle özdeşlenene kadar karıştırıp soğuyunca buzdolabına kaldırın.
11= Diğer kremayı da çırparken çoğalacağı için büyükçe bir kase de yoğunlaşıncaya kadar mikserleyerek buzdolabına kaldırın.
12= Ertesi gün servis zamanına 2 - 3 saat kala çemberi dikkatlice çıkarın.Pastanın her tarafını önce çikolatalı kremayla kaplayın.Ardından çırptığınız kremayla kaplayın.
Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Ben çilek dilimleri ve yenilebilir gümüş drajelerle süsledim.(fazla krema kalmadığı için) kalan kremayla da sıkma torbasıyla köşelere ancak 4 tane çiçek yapabildim.

Benmari usulü eritme; Kısık ateşte sıcak ama kaynamayan suyun içine oturtulmuş ısıya dayanıklı bir kasede,doğranmış çikolatanın eritilmesi işlemidir.
Dikkat etmeniz gereken püf noktaları; Alttaki su dolu tencere de su miktarı üstteki kabın yarısında kalmalı ve fokur fokur kaynamamalı.Çikolatayla temas etmemeli,çikolatayı eriteceğiniz kabın kuru olması lazımdır.Çünkü çikolata azıcak dahi suyla temas ederse ayrışarak istenilen sonucu vermez.
Aklınızda bulunsun;çikolatanız erirken ayrışırsa,yeniden pürüzsüz hale gelene kadar.Her defasında 1 çay kaşığı olmak üzere margarin ya da sıvıyağ ekleyerek karıştırın.

Yoğunluktan pastanın dilim resmini çekemediğim için affola:(
                                       Afiyet olsun...
                                              Kırmızı gül

5 Nisan 2013

MUTLU YILLAR PRENSESİM



.Kırmızı gülGüzel bir günden sevgi ve selamlarımla merhaba arkadaşlar:)
Evlat ve torun hasreti ağır basınca biz kendimizi çocuklarımızın yanında bulduk:) Ve 1 aydır torunumuzla birlikte yaşamın tadını çıkarıyoruz:) Buralara henüz bahar gelmemiş,hava sıcaklıkları bazı günler - 7 bazen - 8 - 9 oluyor.Dışarıda buz gibi soğuk bir hava varken,evimizde torunumuz Selma'mızın neşe dolu enerjisiyle sıcacık bir hava içindeyiz:)
Bir yanda Selma'mız o bitmek bilmeyen enerjisiyle dünyayı keşfetmek istercesine kıpır kıpır yerinde duramazken:) Diğer yanda bizler de Selma prensesimizin doğum günü hazırlıklarıyla meşguldük.Geçtiğimiz hafta sevgili torunumuzun doğum gününü kutladık.Ve o güzel anları siz değerli arkadaşlarımla değerli tüm izleyicilerimle blog'um da paylaşmak da bu güne kısmetmiş:)

Düşünüyorum da bizde mi böyleydik? Her doğum günü hazırlığında acaba kendi çocukluğumuzu mu görüyoruz? Bu yüzden mi çocukluğumuza ait anılarımız bir başka güzel ve özel olarak unutulmaz oluyor her birimiz için.
Ama zaman öyle bir geçiyor ki! Zaman içinde farklı farklı bölümlere geçiş yapıyoruz.İlk göz nurumuz oğlum önce abi oldu,büyüdü sonrasında eş,sonrasında evimizin meleği şirin mi şirin bir kız babası oldu:)
Dünün çocuğuyken bende önce abla oldum.Büyüdüm eş oldum,anne oldum ve şimdi babaanneyim:)Önce çocuklarımla,şimdi ise torunumla adeta yeniden çocukluğumu yaşarken.Diğer yandan da eşime çocuklarıma torunuma küçüğüm büyüğüm kardeşlerime tüm aileme yaşamlarına ve damaklarına lezzeti bol bir dünya sunmaya çalışıyorum:)Şimdi bunları niye anlatıyorsun diyeceksiniz.
Hani devir daim dünyası derler ya.Şimdi bunları Selma'mız yaşayacak.Evet arkadaşlar torunumuz geçtiğimiz hafta 2 yaşını doldurdu.RABBİM cümlemizin de yavrularımıza sağlıklı ve mutlu yaşamlar nasip etsin inşallah.
Bizler nasıl farklı bölümlere geçiş yaptıysak Selma'mız da şu an farkında olmasa da yakında ilk farklı geçişine geçecek.Şu an evimizin minik prensesiyken,yakında abla olacak:)
2013'çün ilk müjdesi yeni bir torun haberi oldu bizlere:)Cümlemizin de yaşamlarımızda hep çok güzel müjdeli haberler olmasını dilerken.Bu kadar duygusallık yeter dediğinizi duyar gibiyim ve lafı daha fazla uzatmadan,sevgili torunumuzun doğum gününden makineme takılan güzel anlarla sizleri başbaşa bırakıyorum:)


                             Kırmızı gül MUTLU YILLAR SELMA PRENSESİMİZ Kırmızı gül



Etrafında toplanıp lezzetlerle sohbetlerin demlendiği masamız.



Bir masa yetmez diyerek diğer tarafa hazırladığımız masamız. 

Açık büfe tarzında hazırladığımız,doğum günü masamız.



Kalabalık davetlerde masayı açık büfe tarzında hazırlayınca,hem misafirler istediğini alma özgürlüğünü yaşıyor.Hem bizler de servisle zaman kaybetmeden misafirlerle birlikte masaya oturarak sohbet etme imkanını yaşamış oluyoruz:) 


Bu arada Selmamız da masaya yerleşme telaşesinde:)

Hayatta hiç bir şey aile olmanın verdiği huzuru mutluluğu vermiyor:)
Kırmızı gülTüm mutluluklar ailece sizlerle bizlerle hepimizle olsun Kırmızı gül


Doğum günü menüsü:
Mayalı çörek
Sarımsaklı yoğurtlu bulgur salatası tarifini daha önce paylaşmıştım.o gün sadece malzemeleri doğaçlama arttırarak hazırladım.