baloncuklar

29 Aralık 2012

♥ YENİ BİR YIL ♥ GÜZELLİKLER ve ÖZLEMLER ♥


Kırmızı gül GÜZELLİKLER;
Yeni bir yıla ailece sağlıkla huzurla girmeniz,girmemiz dileklerimle merhabalar:)
Sevinciyle hüznüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz.Hoşgeldin 2013 demeye,yepyeni bir yıla girmeye sayılı günler kaldı.Yeni yıla girecek olmanın heyecanıyla; sokaklar,mağazalar,evler, bloglar rengarenk ışıltılar,yeni yıl objeleri içinde.Her yer her şey çok güzel.
En güzeli de sevdiklerimizle birlikte; sağlıkla,sevgiyle,huzurla yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanmak:)

Kırmızı gül ÖZLEMLER;  
Yeni bir yıla girmenin heyecanı  dışında zaman zaman geçmişe yolculuklarım ve özlemlerim de vardır benim!
Çocuklarım gurbete gitmeden önceki,aile büyüklerimiz ve çocuklarımızla,tüm ailenin bir arada olduğu yılbaşılarını özledim.
Çocukluğumda ki yılbaşılarını özledim.Yarım metreye,1 metreye ulaşan karlar altında yeni yıla girmeyi.Annem,babam,kardeşim.Hasan amcayla,Şehime teyzeyle sabahlara kadar tombala oynamayı,çıtır çıtır yanan sobamızı,üzerindeki kestane kebabı öyle özlüyorum ki.Kestane kebap bugün de var ama tat ayni tat değil!
En güzeli sabah kahvaltımız olurdu.Perdeyi sonuna kadar açar,yağan karı seyrederek kahvaltımızı yapardık.Bir daha asla gerçekleşmeyecek o yılbaşıları,o sabahları öyle özlüyorum ki. 
Tv, pc,telefon hiç biri yok.Tek lüksümüz olan radyomuzda türküler çalıyor.Sobanın alevi üzerine vurmuş,üzerinde bir köşesinde kaynayan çayın fokurtusu,yanında kızaran ekmeklerin kokusu.Sıcaktan al al olmuş yanaklarımız..Sokakta kızak kayan,kartopu oynayan çocukların cıvıl cıvıl sesleri.O günlerin ayrı bir güzelliği vardı!!
Dünün çocukları olan bizler,bugün büyüdük anne baba,hatta babaanne dede olduk.Ama çocukluğumuzun ve o yılların masumiyeti,saflığı,baba ocağının sıcaklığı ayrı bir güzeldi.Bugün bizler de birer baba ocağı olsak da,teknoloji son sürat ilerlemesiyle dünya elimizin altında olsa da,o günlerin sıcaklığı güzelliği bir başkaydı! 
Sabahları dinlediğimiz o türküleri ne zaman duysam o günler aklıma düşer ve gözlerimden inen yaşlara engel olamam.Hani burnumun direği sızladı derler ya,gerçekten burnumun sızladığını hissederim.
Kısacası mazide kalan yılbaşılarını,çıtırdayarak yanan sobanın sıcaklığını,kızarmış ekmek kokusunu en çok da Anne Baba kokusunu özledim desem!!!
   
Sevgilerimle şimdiden mutlu yıllar...
                                        Sevalce lezzetler...

15 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Yazını okurken öyle duygulandım ki, ne kadar içten anlatmışsın yaşadığın günleri :(
Sevalim bende babam ve tüm aileyle oynadığımız tombalaları hatırlıyorum. Hep babam çekerdi ve öyle eğlenirdik ki.

Yeni yılın tüm özlemlerini giderdiği, mutlulukları getirdiği bir yıl olmasını dilerim.

RABİA SERTELİ dedi ki...

Babaocağı'nın sıcağını hiçbir ısıtıcı sağlayamıyor, değil mi?
Sizin kurduğunuz baba-ana ocağı da aynı sıcaklıktadır eminim ama onu siz değil, çocuklarınız bilir. Kendinize haksızlık yapmayın.
Bu günkü bizi yapan hatıralarımız galiba.
Ben de herkese mutlu yıllar diliyorum :))

Kiremithanem dedi ki...

Takvimlere sığmayan kavuşma anların olur inşallah ablacım..güzellikler daimi ve devamlı olsun inşallah.

pembe kekik dedi ki...

Duygularını çok güzel ifade etmişsin. Kestane kebap konusunda da çok haklısı. Mutlu yıllar...

Arzu Sözen dedi ki...

canım iyi seneler.. sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ne kadar guzel paylasmissin duygularini.sana ve ailene mutlu huzurlu saglikli guzel bir yil diliyorum sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Sevalciğim, seni çok iyi anlıyorum.
Yaşadığın tüm füzellikleri kendi ailene, çevrene verebildiğine inanıyorum ve tüm sevdiklerin ile en az kendi çocukluğundaki kadar sıcak, mutlu hatırlanacak güzel ve sağlık dolu bir yeni yıl diliyorum.
Sevgilerimle.

İnci Yemek dedi ki...

Sevalim beni nerelere götürdün:)muhteşem bir yazı olmuş canım benim gönlüne sağlık:)
Bu vesile ile bende sağlıklı ,huzurlu yeni yıllar dilerim geniş ailen ile birlikte.
öperim seni canım...

maviye iz süren dedi ki...

Ne kadar içten ve ne kadar dokunaklı bir yazı.Dilerim her şey gönlünce gerçekleşir bu yeni yılda.Güzel senelere hep beraber..

MAZES dedi ki...

dalmışın derinlere canım benim ...

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Kıyamam ablama ben en güzel yıllar senin olsun mutlu yıllar

MAZES dedi ki...

HÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
ARKADAŞLAR......................................................

Sule dedi ki...

Ah ah ah!!! Vallahi yazini okurken benimde burnumun diregi sizladi! Arada sirada bir de olsa eski gunleri ziyaret edebilse insan degilmi? Nerede su zaman degistirme aletleri :-) bir turlu icat edemediler :-) Gerci oyle bir alet olsa bir daha geri donermiydim onu da bilmiyorum. Neyse canim. Mutlu yillar.

Unknown dedi ki...

Canım benide eskilere götürdün ve yazdıklarına bende katılıyorum, nerede o eski günler! Bende hatırladıkça benimde gözlerim dolar, neyse ileride bugünleri de arayacağız gibi geliyor bana ama Allah sağlık versin!
Yeni yılınızda kutlu olsun canım, umarım eskisi kadar olmasa da yeni yıllarında mutlulukla geçsin inşallah:)) Sevgiler...

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili seval sabah sabah beni de ağlattın. O kadar içten ve içimden geçenleri çocukluğumdan özlediklerimi anlatmışsın ki yüreğine, eline sağlık. hiç bir şeyin tadı tuzu kalmasada hayat devam ediyor Allah çocuklarımızın acılarını yaşatmasın açlar açıklar kalmasın sevgi vicdan merhamet yok olmasın toklar yatağına yattığında bir çok aç insanın ve canlının uyuyamadığını hatta yatacak bir yatağı olmadını düşünmeden dalmasın uykusuna . nice mutlu sağlıklı yıllar diliyorum..