Aslında alabalığı pek severek yediğim söylenemez.Fakat tavuk sotede kullandığım sosu alabalıkta deneyince baharatların ve defne yaprağının aromasıyla nefis bir lezzet kazandı.Sizde görmek,tatmak isterseniz.Denemenizi tavsiye ediyorum:)
MALZEMELER:
3 Alabalık
Defne yaprağı
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,rer çay kaşığı;
Kimyon,karabiber,pul biber,tuz
2 - 3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,rer çay kaşığı;
Kimyon,karabiber,pul biber,tuz
2 - 3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Önce alabalıkları temizleyip güzelce yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin ki suyu süzülsün.
Sos için bir tabağa sarımsakları rendeleyin veya dövün.Diğer sos malzemelerini de ilave ederek çatalla çırptığınız bu sosu alabalıkların karın boşluğuna,altına,üstüne her tarafına sürün.
Her balığın karın boşluklarına 1,rer veya 2,şer defne yaprağı yerleştirin.Yağlanmış borcama dizin 180 - 200 derece fırında kızartın.
Yanında bol yeşillik salatasıyla,hafif sağlıklı bir lezzet.
Sos için bir tabağa sarımsakları rendeleyin veya dövün.Diğer sos malzemelerini de ilave ederek çatalla çırptığınız bu sosu alabalıkların karın boşluğuna,altına,üstüne her tarafına sürün.
Her balığın karın boşluklarına 1,rer veya 2,şer defne yaprağı yerleştirin.Yağlanmış borcama dizin 180 - 200 derece fırında kızartın.
Yanında bol yeşillik salatasıyla,hafif sağlıklı bir lezzet.
41 yorum:
Sabah sabah insanın canı balık ister mi ama çok güzel görünüyor,defne balığı bambaşka yapıyor.Ellerine sağlık,iyi haftalar.
sarimsagi firin baliklarina hep yakistirmisimdir.ben de kullanirim cogunlukla.onun icin lezzetinden eminim.goruntu desen super.salata da cok sik bir sunum olmus.ellerine saglik hayatim.haftanin guzel gecmesi dilegiyle.
Cok haklisin pek cok deniz balığı varken tercih etmiyoruz gercekten de.
Ellerine saglık, salatada nasıl güzel :)
hele tereyağlı olursa nefiss. çok severim. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı.
ben balığı fırında sevenlerdenim:) sos da mutlaka lezzet katmıştır ellerine sağlık...
alabalık harikaa gözüküyor..bir balıl sever olarak herkes balık yesinnn şiddetle :)
ellerine sağlık sevgiler...
vayyyy.süper bir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
nasılda güzel kızarmış,narr gibi ablacım:)
emeğine sağlık...
salata da taptazecik,capcanlı...
ye beni diyor..
:)
muhabbetle..
balık balık başka bişey demiyorum bende akşama mezgit yapıcam:) ellerine sağlık canım sevgilerimle
Ben balığın her türünü çok seviyorum.
Yanında bol yeşil salatayla nasıl yerim ama..:))
Elleirne sağlık canıııım.
Canım valla nasılda nar gibi kızar
mışlar ellerine sağlık.Karameli sor
muşsun çok kısık ateşte olduğu için
koyulaşması yarım saati buluyor ama inan değer sevgiler.
cok lezetli görünüyor yemekler.. Selmalar, Liz
Balik, hem de firinda... Tam benlik... Ellerine saglik.
gecen gün esim ızgara yaptı mangalda :) bencede soslar balıgın lezzetini degiştiriyor ♥ ellerine saglık canım
ben bayılırım bayılırım :) alabalık sevilir her türlü :) canım öyle güzel görünüyor ki acıktım da tam yiyesim geldi uff..ellerine sağlık..
mhhh so hungry!!! good job!
take a look on my blog and if you like we can follow each other? (also on facebook!)
http://keepintouchwithfashion.blogspot.com/ have a wonderful day… keep in touch
balığı kim sevmez:)ellerine sağlık sevgiler
Bol sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık:)
Çekilişe beklerim :)
http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/
Balik ve salata...baska ne isterim.
harikasin canim ellerine saglik
nefis görünüyor.Sevgiler
Aç aç bu yapılmaz ki ama yaaa Ellerine sağlık harika bir ikili ama balık hala bana ben ona bakıyorum :)
Ben de balık severlerden biriyim enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.
Farklı soslarla lezzetine lezzet katmışsın.
Ellerine sağlık canım.
ben çok severim ala balığı ama fırında hiç denemedim,genelde tereyağlı yeriz biz,ellerine sağlık canım..
Merhabalar,
Balığın yağda kızartılmasından çok buğlamasını tercih ediyorum.
Fırında alabalığın da çok lezzetli olabileceği hem tarifinizden hem de bloğunuzda fotoğraflarını paylaştığınız görüntülerden anlaşılmaktadır.
Selam ve dualarımla.
ellerinize sağlık balığı sevmemek mümkünmü hele birde mis gibi pişirilmişse..
Merhaba canim,cok lezzetli ve saglikli olmus.
Ellerine saglik..
Bu arada bloguma ugradigin icin ce yorum biraktigin icin cok tesekkür ederim- HOSGELDIN- :)
mahvettin beni en büyük aşkım alabalık böylesi güzel bir pişirim..ama ben cumartesiye kadar yapamam kiiiiiiiii
çekilişime beklerimmm canlarımmm:)
http://hayatreceli.blogspot.com
Ba-yı-lı-rım Alabalığa :D Hatta ve hatta her tür balığı yiyebilirim :) Gerçekten çok sade ve lezziz görünüyor :) Ellerine sağlık :)
balık sezonu açıldımı bizim evde her cumratesi balık akşamıdır:)
ellerine sağlık sevgiler.
balığa bayılırım :)
ohhh ne sağlıklı lezzettt ellerıne saglık canımm
Balığı çok severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Bende alabalığı pek sevmem, ama bu sosu diğer balıklarda denerim.sevgilerle
Balık da salata da nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
balığın her türlüsünü severim ellerine sağlık canım eminim çok leziz olmuştur mutlaka deniyeceğim...
balığı severim hemde hepsini her haliyle. Sosunu deneyeceğim. Salata ile de güzel gitmiştir. sevgilerimle...
Merhabalar :) Balığın üstüne lezzet tanımam. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık..
amanın yerim ben bu balığı. ellerine sağlık.
denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim balıklarda harika gözüküyor eline sağlık hemen denemek istiyorum
Bayılırım buna,gördüm mü affetmem misali:)
Yorum Gönder