Haftanın ilk gününden herkese herbirinize ayrı ayrı sevgi ve selamlarımla merhabalar.
Bugün tavuk,sebze,meyve karışımını körinin aroması ve rengiyle harmanladığım bir lezzetle geldim sizlere.Farklı ama nefis bir tarif.Biz çok sevdik umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER:
600 gr.Hindi veya tavuk göğüs eti
1 Adet soğan
3 Diş sarımsak
1 Adet kırmızı biber
1 Demet taze soğan
2 Adet orta boy elma
1 Tatkı kaşığı dolusu köri.
Tuz - karabiber
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 Su bardağı hindi veya tavuğun suyu
Sosu;
350 gr. Yoğurt (2 su bardağı )
20 gr. Un (1 yemek kaşığı)
Üzerine ince kıyılmış maydanoz
600 gr.Hindi veya tavuk göğüs eti
1 Adet soğan
3 Diş sarımsak
1 Adet kırmızı biber
1 Demet taze soğan
2 Adet orta boy elma
1 Tatkı kaşığı dolusu köri.
Tuz - karabiber
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 Su bardağı hindi veya tavuğun suyu
Sosu;
350 gr. Yoğurt (2 su bardağı )
20 gr. Un (1 yemek kaşığı)
Üzerine ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
-Hindi veya tavuk etini (ben tavuktan yaptım) üzerine çıkana kadar su ilave ederek düdüklü tencerede haşlayın.
-Soğan,sarımsak ve kır.biberi küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı yağla tavada hafifçe kavurun.Yemeği pişireceğiniz tencereye alın.
- Ayni tavada.Haşlayıp kuşbaşı doğradığınız etleri 2 yk. sıvıyağ ve köri ilavesiyle kuvvetli ateşte karıştırarak köriyi etlere yedirinceyekadar kavurun.(2 - 3dakika kadar)
Tuz ve karabiberini ilave ettiğiniz tavuk etlerini de tencereye alın.
-Üzerine ufak ufak doğradığınız taze soğanları.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız elmaları ve haşladığınız tavuğun suyundan ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.Yemeğin pişmesi için kaynamaya başlayınca 5 - 6 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli.
-Bu arada bir kasede yoğurt ve unu tel çırpıcı veya çatalla boza kıvamında olana kadar iyice çırparak yemeğe ilave edin. 3 dakika kadar daha kaynatıp ocağı söndürün.
-Bu yemeği haşlanmış pirinç pilavıyla servis yaparak sağlıklı nefis bir yemek yemenin keyfine varın.Ben kalan tavuk suyunda pirinci haşlayarak pilav yaptım.
Yemeğinizi arzu ettiğiniz şekilde şık bir sunumla masaya getirirseniz,sevdiklerinize aromatik lezzetli görsel bir şölen sunmuş olursunuz.
-Hindi veya tavuk etini (ben tavuktan yaptım) üzerine çıkana kadar su ilave ederek düdüklü tencerede haşlayın.
-Soğan,sarımsak ve kır.biberi küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı yağla tavada hafifçe kavurun.Yemeği pişireceğiniz tencereye alın.
- Ayni tavada.Haşlayıp kuşbaşı doğradığınız etleri 2 yk. sıvıyağ ve köri ilavesiyle kuvvetli ateşte karıştırarak köriyi etlere yedirinceyekadar kavurun.(2 - 3dakika kadar)
Tuz ve karabiberini ilave ettiğiniz tavuk etlerini de tencereye alın.
-Üzerine ufak ufak doğradığınız taze soğanları.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız elmaları ve haşladığınız tavuğun suyundan ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.Yemeğin pişmesi için kaynamaya başlayınca 5 - 6 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli.
-Bu arada bir kasede yoğurt ve unu tel çırpıcı veya çatalla boza kıvamında olana kadar iyice çırparak yemeğe ilave edin. 3 dakika kadar daha kaynatıp ocağı söndürün.
-Bu yemeği haşlanmış pirinç pilavıyla servis yaparak sağlıklı nefis bir yemek yemenin keyfine varın.Ben kalan tavuk suyunda pirinci haşlayarak pilav yaptım.
Yemeğinizi arzu ettiğiniz şekilde şık bir sunumla masaya getirirseniz,sevdiklerinize aromatik lezzetli görsel bir şölen sunmuş olursunuz.
-NOT; Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.Ben maalesef maydanozları unutmuşum.Siz unutmayın.)) Herkes masada yemek beklerken ben resmini çekme telaşesi yaşarken maydanozlar da unutulmuş. Afiyet olsun...
19 yorum:
ellerine sağlık canım çok değişik bir yemek olmuş.sunumu da çok güzel.sevgiler.
mmm:))ennfess görünüyor ablacım:)
hele o pilav nasıl bir şeydirki öyle,karlı dağlar gibi ahenkli ahenkli salınmış orada:)böylesine berrak ve bembeyaz oluşunun bir sırrı war mı ablacım...
ellerinize yüreğinize sağlık...
sevgilerimle...
İyi haftalar canım,eminim çok lezzetli olmuştur,görüntü çok şık,ellerine sağlık:)
sunumu bir harika lezzete diyecek yok köri- elma- tavuk üçlüsünün uyumunu ben çok severim ellerine sağlık canım...
çok değişik olmuş sevalcim eline emeğine sağlık sevgilerimle..
görüntü muhteşem, yemeğe başlamadan 1-2dk seyretmek gerek bu manzarayı:))Köriyi çok severim, bu tarif tam bana göre, teşekkürler:)))
Elma tavuk,hindi,kaz ile çok yakışıyor.Ellerinize sağlık.Tabağınız muhteşem görünüyor:)
Harika bir yemek olmuş canım,çok değişik ve sunumu şık...lezzetide bir o kadar güzeldir belli....ellerine sağlık,sevgiler...
Renkli bir sayfanız var tarifiniz çok lezzetli görünüyor.İzmirden sevgilerle!!
sunum nefıss kesın tadıda nefıstır..ellerıne saglık canım:))))
sahsen ben elmayi katmazdim (meyveyle aram pek yok,hele pismisiyle hic hic yok!) ama sunum fikri cok guzel! tepsiye piLAVlari koymasi zor olmustur ama degmis!
ellerinze saglik
çok güzel bir sunum olmuş canım.lezzeti bakınca belli.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine saglik canim benim...
Sevgilerimle,
Sen beğendiysen kesin güzeldir canım benim..
Köri zaten tavuğa çok yakışıyor.
Elmaylada çok lezzetli olduğuna eminim.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
tablo gibi olmus yemek elleriniz e saglik
Sevgiler
Sefa
ne kadar değişik, elmadan pişmiş haliyle pek haz etmem ama bu tarifi denemek isterim doğrusu, teşekkürler ...
sunum tıpkı pasta gibi:) ellerine emeklerine sağlık canım.
Canim benim, senin bana yolladigin yorumuna cevap veriyorum... Ben Almanya`da yasiyorum ama Ekim sonuna dogru Istanbul`a gelecegim insallah... Ve orada cicek üzerine kurslarim olacak... Ilgilenirsen mail ile görüselim... Sevgilerimle... Mail adresim; big@rue.net
canım pasta sandım inanki.sunumun harika.eline sağlık.
Yorum Gönder