Tüm ziyaretçilerime arkadaşlarıma benden sevgiler selamlar:) Uzun bir aradan sonra güzel paylaşımlar da buluşmak üzere merhabalar:)
Atalarımız sofraya kuru fasulye,mercimek ve nohut olmadan oturmazlarmış.Baklagiller çok kuvvetli birer posa kaynağı oldukları için.Liflerden zengin yapıları nedeniyle.Özellikle kolon ve
mide kanserine karşı en önemli koruyucular olduğu söyleniyor. Çocuklarımız ve bizlerin vücudumuz için çok yararlı besin maddelerimizden biri olan. Baklagillerin''Akdeniz mutfağı” hikâyesinin temel oyuncularından biri olduğunu biliyor'muydunuz? Bunu ben de yeni öğrendim.Betakaroten içerdiğinden haftada iki kez zeytinyağlı barbunya yememiz önerildiğine göre.
Bu kadar bilgiden sonra,fasulyenin kardeşi barbunya yemeğine ne dersiniz?:)
MALZEMELER:
2 Su bardağı barbunya
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Orta boy soğan (yemeklik doğrayın)
1 Orta boy havuç (küp küp doğrayın)
1 Yemek kaşığı tepeleme dolu salça
1 Kırmızı biber ( küçük küçük doğrayın)
Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Barbunyalar kuruysa akşamdan ıslatın.Ertesi günü pişireceğiniz zaman süzgeçe dökerek bol suyla yıkayıp süzün.
-Taze ise ayıklayıp yıkayıp pişirin.(ıslatmaya gerek yok)
-Düdüklü tencerede zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı biraz kavurup.Sebzeleri ekleyip biraz daha karıştırarak kavurun.Salçasını ilave ederek karıştırıp barbunyayı tuzunu ve suyunu üzerine 2 parmak çıkana kadar ilave ederek karıştırıp düdüklünün kapağını kapatın.
-Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak,20 - 25 dakika pişirip söndürün.
-Sevalce not;Barbunyanın cinsine göre su çekme miktarı değişebilir.Düdüklü tencere dakika ayarı tencerenin modeline markasına göre değişebilir.
-Sevalce not;Barbunyanın cinsine göre su çekme miktarı değişebilir.Düdüklü tencere dakika ayarı tencerenin modeline markasına göre değişebilir.
Yemeğinizi servis tabağına alarak üzerine ister doğranmış bol taze nane ile servis yapın.
İster ''Ailece yemek masamda'' ki gibi maydanoz serperek servis yapın.Hiç birisi olmazsa kuru nane de çok yakışıyor.
18 yorum:
bende haftada bir gün bakliyat pişirmeye dikkat ediyorum,faydalı,lezzetli eline sağlık...
Seval, harika görünüyor, ellerine sağlık ,canım istedi:)
bende çok severim , ellerine sağlık seval ablacığım.
internetim yoktu uzun zamandır ziyarete gelemedim ,çok öpüyorum...
Ba-yi-li-rim.... Barbunyaya bayilirim... Ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle,
çok severim çook :) görüntüsü bile iştah açıcı :)
Küçüklüğümden beri tüm bakliyatları çok severek yerim anneciğim sağolsun :)
İnşallah diyorum kendi çocuklarımda öyle olur :)
Ellerinize sağlık, çok hoş görünüyor..
Sevgiler.
Barbunya en sevdigim dir birde taze ekmekle ufff..ellerinize saglik..nane dokmeyi hic dusunmemistim hep maydanoz koyarim..birdahakinede nane olacak :)))
Barbunyaya bayılırım ellerinize sağlık çok nefis görünüyor..
Ablacım bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.
ablacım ellerine sağlık :)
buzluğa stokladık barbunyalarımızı:) yapar yapar yerizz:)
sevgiler..
tan gaz gelmişsin canım arkadaşım,bizde de en sevilen barbunya,har gün yapsam yenir .Bu günlerde benim de yayınlamam lazım fasuliya tarifi,kızlar anneleri nasıl pişirdiklerini bilmek istiyorlar,ne ayıp,yemek pek bilmiyorlar,hele küçük .Ellerine sağılık canım arkadaşım,geldiğine sevindim .
BAYILIRIM BARBUNYAYA ELLERİNE SAĞLIK
ENFES GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI AKŞAMLAR
hoşgeldin,
zeytinyağlı barbunyayı çok severim,ellerine sağlık canım...
Hoş geldin ablacım.
ELLERİNE SAĞLIK.
YENİ YILIN HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
Çok severim sizinde elleriniz dert görmesin, sevgiler
Çok severim Barbunya'yı masaya geldiğinde çorbadan önce yerim yani :) ellerine sağlık nefis bir görüntü.
en sevdiklerimden.
:)
yaptığınız şeyler çok leziz görünüyor.bloğunuz çok güzelmiş.benimde bloğum var göz atarsanız sevinirim.www.gumusinci.blogspot.com
Yorum Gönder