Bu tarifi yıllar önce Hikmet yengem (eltim) ikindi çayının yanına yapmıştı.Çok beğenerek hemen tarifini almıştım,yıllardır da yaparım..Bu nefiss lezzet için teşekkürler yengecim.Aniden bir misafirim geldiğin de çabucak hazırlanışıyla ve lezzetiyle nefis mi nefiss bu tuzlu kek çeşidini yaparım.Sizlere de tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
4 Orta boy patates
2 Orta boy soğan
1 rer çay kaşığı dolusu; Karabiber,pulbiber
1 Çay kaşığı tuz
Birer tutam maydanoz ve dereotu
HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
2 Su bardağı un 220 gr.
1 Paket kabartma tozu 10 gr.
1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep (bu da benden:)
1 Çay kaşığı tuz
Üzerine serpmek için susam çörekotu.
2 Orta boy soğan
1 rer çay kaşığı dolusu; Karabiber,pulbiber
1 Çay kaşığı tuz
Birer tutam maydanoz ve dereotu
HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
2 Su bardağı un 220 gr.
1 Paket kabartma tozu 10 gr.
1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep (bu da benden:)
1 Çay kaşığı tuz
Üzerine serpmek için susam çörekotu.
HAZIRLANIŞI:
Önce bir kabın içine,kabuklarını soyduğunuz patatesleri ve soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
Üzerine maydanoz ve dereotunu doğrayın.Baharatları ve yarım çay kaşığı tuz serperek tüm malzemeyi karştırın.
Ayrı bir kapta Önce sıvı malzemeleri çırpma teliyle çırparak karıştırın.
Sonra elediğiniz kuru malzemeleri ilave ederek,tel çrpıcıyla iyice karıştırın.
Hazırladığınız sebzeli karışımı,hamur karışımının içine dökerek spatula veya tahta kaşıkla tüm malzemeyi karıştırın.
Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcama boşaltıp,kaşıkla üzerini düzelterek,susam-çörek otu serpin.
180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
(Bu sefer çörek otu yoktu serpemedim.) Tatlının dışındaki tüm lezzetleri taze olsunlar diye ayni gün içinde yapınca,aceleden susamı serpmeyi de unutmuşum,:)Aklıma geldiğinde kek kızarmak üzereydi serptim ama anca görüldüğü kadarı yapıştı:)
Afiyet olsun.
-------------------------------------------------------------------
ISPANAKLI KEK

İnci yemek bloğunun sahibi incimin tarifi.Henüz birbirimizi görmedik tanımıyoruz ama kalbimde yer eden bloger dostlarımın arasın da yerini çoktann aldı.Her zaman iyi ki bloğumu açmışım,lafımdan belki bıktınız,ama yine söyliycem.Çünkü çok güzel bir platformun içinde buldum kendimi.Bloğum sayesinde,arada ki mesafelere rağmen görmeden de kalpten kalbe köprüler kurulduğunu öğrendim.Yanımda ki dostlarıma bloger dostlarım da katıldı:) Ne mutlu bana:)
Malzemeler.
1 Demet ıspanak(2 adet roka demeti kadar )
3 tane yumurta
1/2 çay bardağı süt(ince bel çay bardağı)
100 gr tereyağ(eritilmiş soğutulmuş)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz .
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması:
Ispanağı yıkadıktan sonra ince ince doğrayın kenarda beklesin.Yumurtaları karıştıracağınız tasa kırın üzerine tuzu ekleyip mikserle iyice çırpın.Daha sonra süt ve yağları karıştırın çırpmaya devam edin.
un'u,kabartma tozunu,karabiberi ilave edin çırpmaya devam,ve ıspanakları ekleyip kaşıkla karıştırın,ıspanaklar fazla geldi diye düşünmeyin ,pişince çöküyorlar.Katı bir yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinni serpin ,doğru fırına.Ben soğuk fırına sürdüm ve 165 derecede pişirdim .Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edip fırından aldım.Ilınınca servis edin.
Afiyet Olsun...
Ben de ayni şekilde hazırladım.Sadece kaşar peynirini üzerine değil,kekin içine ilave ettim,azıcık da ceviz ilave ettim.Yalnız tuz bana fazla geldi,1 çay kaşığı sanırım daha iyi olur.(Küçük boy kek kalıbımda pişirdim.) Bu nefiss lezzet için teşekkürler arkadaşım.
ama olmuyorki boyle ustuste.insanin bir dayanma gucu var degilmi ama:))).harika lezzetler.ama ispanakli keke ayrica bittim,ellerine saglik saglicakla hayatim.
YanıtlaSilÇok güzel göründüğü bir gerçek ve şu da bir gerçek ki tadını merak ettim doğrusu..
YanıtlaSilTeşekkürler..
çok güzeller canım.özellikle ıspanaklı kek harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİkiside çok güzel tarifler.
YanıtlaSilEline sağlık Sevalcim.
Sevgiler..
Gercekten olmuyor Seval'cigim ...goz acip kapayincaya kadar cörekler börekler siralanmis;)))))))
YanıtlaSilCanim hepside enfes görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler
Eline sağlık çok güzel görünüyor.İştahım açıldı:)
YanıtlaSilbu hafta günüm var hızır gibi yetiştin..
YanıtlaSilbir de Hoşgeldim ben..;))
Çok leziz görünüyorlar. Eline sağlık.
YanıtlaSilARKADAŞIM MMMMM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞ
YanıtlaSilALDIM CANIM ARAMA
:)))
MUHABBETLE KAL.
ellerine sağlık her ikiside nefis görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık canım süperler.
YanıtlaSilikisi de birbirinden lezzetliler:) ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilTuzlu keklere bayılıyorum ablacım gerçekten ellerine sağlık çook güzel görünüyorlar =)
YanıtlaSilbu kadar beceriye şapka çıkartılır, nefis görünüyorlar, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilpatesli keke bayılırım Seval hanım bende un miktarını azaltıp patetesi çoğaltıp üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ yapıyorum enfes oluyor tavsiye ederim....elinize sağlık afiyetle yyiyin sağlıkla kalın:)))sevgiler
YanıtlaSilBend epatatesli kek tarifi ariyordum iyi oldu sneinkni gormem canim :) ellerine saglik :)
YanıtlaSilBöyle tuzlu keklere bayılıyorum. Ellerine sağlık. Harika görünüyor.
YanıtlaSilGerçekten çok farklı bir tarif ve çok nefis bir görüntü. Ellerinize saglık..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilTariflerinizle birlikte yorumlara da bir göz attım. Genelde önce kendi yorumumu yazar, bakmak istersem eğer, ondan sonra diğer yorumları okurum. Yazılan yorumların etkisinde kalıp, asıl kendi yorumumun değişmemesi için hep bu yolu izlerim. Bu bir yemek, pasta ya da börek tarifi ile ilgili bir blog olması nedeniyle, bana da yemek konularında pek ahkam kesmek düşmez, çünkü ben bu konuda hiçbir şey bilmem.
Okuduğum yorumlarda beceri ve hüneriniz övülüyor ve ben de bu övgü dolu yorumları destekliyorum.
Elleriniz dert görmesin, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Dikkatimi çekti siz aynı zamanda Hürriyet'in Bumerang üyesi olmuşunuz. Ben de oraya üye idim ama, artık oraya yazı göndermiyorum.
Selam ve dualarımla.
Sevalim canımın içi,Ben de senin için aynı duygulardayım:)Hayat çok garip bir bakarsın günün birinde dünya gözü ile de bir birimizi görür sarılırız neden olmasın:)senin ellerinden eminim çok daha lezzetli olmuştur:)enfes gözüküyor zaten, ellerine emeklerine sağlık canım benim,yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilsarııp öperim seni...
Tuzlu kek çeşitleri off çayla nasıl gider varyaa ellerine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar;))
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
YanıtlaSilherşey güzel hoş ama arkadaşlar kimse ben yaptım çok güzel oldu dememiş.herkes çok güzel görünüyor diyor ama kimse ben denedim harika oldu demiyor.yorumlarınızı yaparken görüntüye değilse tada göre yaparsak daha yol gösterici olacağını düşünüyorum....
YanıtlaSil