23 Şubat 2013

TAZE BAHARAT MARİNELİ IZGARA BONFİLE


Kırmızı gülHayırlı Akşamlar ve Merhabalar:)
''Pril Sevgililer Günü''etkinliğinde,Şeflerimizden püf noktalarıyla bilgilenerek öğrendiğimiz lezzetlerden.
''Taze Baharat Marineli Izgara Bonfile''tarifini paylaşarak etkinlik tariflerimizin sonuna geldik.Bu  nefis lezzetleri sizlerinde hazırlayarak beğenmeniz dileklerimle şimdiden afiyet olsun diyerek tarife geçiyorum.

MALZEMELER:
4  Dilim bonfile
4  Dal taze kekik
4  Dal taze biberiye
4  Diş sarımsak
1  Tatlı kaşığı tane karabiber
1 /2  Yarım su bardağı zeytinyağı
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI:
Bonfileleri tuz hariç diğer malzemeler ile marine ederek en az yarım saat,vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletin.Önceden marine ettiyseniz pişirmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına getirin.
Pişirmeden hemen önce her 2 tarafını iyice tuzlayın.
İyice ısıtıp yağladığınız dökme demir tava/ızgara ya da paslanmaz çelik tavada bonfilenin her iki tarafına da 3 er dakika kadar iz verin.Burada ki işlemle etin yumuşak olması ve lezzet kaybına uğramaması için,etin suyunu içine hapsederek mühürlemiş oluyoruz.İz verdikten sonra altını kıstığınız ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.
180 derece ısıtılmış fırında da pişirmeyi tamamlayın.
Az pişmiş için 13 - 15 dakika,iyi pişmiş için yaklaşık 20 - 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Biz o gün bonfileyi marine ederek zaman kısıtlı olduğu için yarım saat bekletip,bütün bir parça olarak önce mühürledik,
                                Sonra fırında pişirerek dilimledik,


Sonra da Risotto ile servis yaptık.
Afiyet olsun...

                               ETKİNLİK  MENÜMÜZ:

Taze baharat Marineli Izgara Bonfile.

 Kırmızı gülBu lezzetleri hazırlayıp tadarak harika bir gün geçirmemize ve bilgilenmemize vesile olan Sevgili Müge Hanım'a,Pril'e ve Şef'lerimize sonsuz teşekkürlerimle sevgiler...

11 yorum:

  1. Paylaşım için bizde tşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim, nefis gozukuyor afiyetler olsun:) Bu aksam yemek derdim yok arkadaslara gidecegiz:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sevalim ben et çok seviyorum gerçi sebze de çok severim. Şimdi bu tarifte hem domates hem et var, haliyle çok beğendiğim bir tarif oldu.
    Zaten görüntü harika, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. et yemekleri güzel yapıldığında bir anlam kazanıyor benim için.alelade hazırlanan her türlü yemeği ve özellikle et yemeklerini tüketemiyorum.ama bu tarife bayıldım.ellerinize sağlık.sizlere de afiyetler olsun...kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. vouuvv seval abla etkinliklerede katılıyosun bakıyorumda çok kıskandıım:))bir yandanda çok gururlandım Ereğliden etkinliklere çağırılmana ..genelde İstanbuldaki blogcular katılıyordu o açıdan..öpüyorum ..çok güzel şeyler yapmışsınız..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bir gün önceki etkinliğe katılsak tanışacakmışız. İnşallah başka bir etkinlikte bir arada oluruz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hep söylerim etle aram pek iyi değildir diye ama Sevalcim bonfileleri görünce bayıldım, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. ablacım nefis görünüyor ellerinize sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok lezzetli bir yemekti. Biz de bir gün sonra yapıp tattık :) Sizlerin de eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Sevalciğim beni de davet etmişlerdi bu etkinliğe ama tam seyahat öncesi olduğu için gidememiştim. gelseymişim seninle de tanışabilecekmişim. Buna daha da üzüldüm şimdi.
    Başka bir zaman inşallah kısmet olur da tanışırız.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çok lezzetli görünüyor, elinize emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.