19 Aralık 2011

FIRINDA ALABALIK


Kırmızı gülAslında alabalığı pek severek yediğim söylenemez.Fakat tavuk sotede kullandığım sosu alabalıkta deneyince baharatların ve defne yaprağının aromasıyla nefis bir lezzet kazandı.Sizde görmek,tatmak isterseniz.Denemenizi tavsiye ediyorum:) 

MALZEMELER:
3 Alabalık
Defne yaprağı
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,rer çay kaşığı;
Kimyon,karabiber,pul biber,tuz
2 - 3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Önce alabalıkları temizleyip güzelce yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin ki suyu süzülsün.
Sos için bir tabağa sarımsakları rendeleyin veya dövün.Diğer sos malzemelerini de ilave ederek çatalla çırptığınız bu sosu alabalıkların karın boşluğuna,altına,üstüne her tarafına sürün.
Her balığın karın boşluklarına 1,rer veya 2,şer defne yaprağı yerleştirin.Yağlanmış borcama dizin 180 - 200 derece fırında kızartın.  


Yanında bol yeşillik salatasıyla,hafif sağlıklı bir lezzet.
                                       Afiyet olsun...
                         Kırmızı gül
                                           

41 yorum:

  1. Sabah sabah insanın canı balık ister mi ama çok güzel görünüyor,defne balığı bambaşka yapıyor.Ellerine sağlık,iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  2. sarimsagi firin baliklarina hep yakistirmisimdir.ben de kullanirim cogunlukla.onun icin lezzetinden eminim.goruntu desen super.salata da cok sik bir sunum olmus.ellerine saglik hayatim.haftanin guzel gecmesi dilegiyle.

    YanıtlaSil
  3. Cok haklisin pek cok deniz balığı varken tercih etmiyoruz gercekten de.
    Ellerine saglık, salatada nasıl güzel :)

    YanıtlaSil
  4. hele tereyağlı olursa nefiss. çok severim. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı.

    YanıtlaSil
  5. ben balığı fırında sevenlerdenim:) sos da mutlaka lezzet katmıştır ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. alabalık harikaa gözüküyor..bir balıl sever olarak herkes balık yesinnn şiddetle :)
    ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. vayyyy.süper bir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. nasılda güzel kızarmış,narr gibi ablacım:)
    emeğine sağlık...
    salata da taptazecik,capcanlı...
    ye beni diyor..
    :)
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. balık balık başka bişey demiyorum bende akşama mezgit yapıcam:) ellerine sağlık canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Ben balığın her türünü çok seviyorum.
    Yanında bol yeşil salatayla nasıl yerim ama..:))
    Elleirne sağlık canıııım.

    YanıtlaSil
  11. Canım valla nasılda nar gibi kızar
    mışlar ellerine sağlık.Karameli sor
    muşsun çok kısık ateşte olduğu için
    koyulaşması yarım saati buluyor ama inan değer sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. cok lezetli görünüyor yemekler.. Selmalar, Liz

    YanıtlaSil
  13. Balik, hem de firinda... Tam benlik... Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  14. gecen gün esim ızgara yaptı mangalda :) bencede soslar balıgın lezzetini degiştiriyor ♥ ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  15. ben bayılırım bayılırım :) alabalık sevilir her türlü :) canım öyle güzel görünüyor ki acıktım da tam yiyesim geldi uff..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. mhhh so hungry!!! good job!
    take a look on my blog and if you like we can follow each other? (also on facebook!)
    http://keepintouchwithfashion.blogspot.com/ have a wonderful day… keep in touch

    YanıtlaSil
  17. balığı kim sevmez:)ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Bol sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık:)

    Çekilişe beklerim :)

    http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

    YanıtlaSil
  19. Balik ve salata...baska ne isterim.
    harikasin canim ellerine saglik
    nefis görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Aç aç bu yapılmaz ki ama yaaa Ellerine sağlık harika bir ikili ama balık hala bana ben ona bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Ben de balık severlerden biriyim enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Farklı soslarla lezzetine lezzet katmışsın.

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  23. ben çok severim ala balığı ama fırında hiç denemedim,genelde tereyağlı yeriz biz,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,

    Balığın yağda kızartılmasından çok buğlamasını tercih ediyorum.

    Fırında alabalığın da çok lezzetli olabileceği hem tarifinizden hem de bloğunuzda fotoğraflarını paylaştığınız görüntülerden anlaşılmaktadır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık balığı sevmemek mümkünmü hele birde mis gibi pişirilmişse..

    YanıtlaSil
  26. Merhaba canim,cok lezzetli ve saglikli olmus.
    Ellerine saglik..

    Bu arada bloguma ugradigin icin ce yorum biraktigin icin cok tesekkür ederim- HOSGELDIN- :)

    YanıtlaSil
  27. mahvettin beni en büyük aşkım alabalık böylesi güzel bir pişirim..ama ben cumartesiye kadar yapamam kiiiiiiiii

    YanıtlaSil
  28. çekilişime beklerimmm canlarımmm:)

    http://hayatreceli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  29. Ba-yı-lı-rım Alabalığa :D Hatta ve hatta her tür balığı yiyebilirim :) Gerçekten çok sade ve lezziz görünüyor :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  30. balık sezonu açıldımı bizim evde her cumratesi balık akşamıdır:)
    ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  31. ohhh ne sağlıklı lezzettt ellerıne saglık canımm

    YanıtlaSil
  32. Balığı çok severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  33. Bende alabalığı pek sevmem, ama bu sosu diğer balıklarda denerim.sevgilerle

    YanıtlaSil
  34. Balık da salata da nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  35. balığın her türlüsünü severim ellerine sağlık canım eminim çok leziz olmuştur mutlaka deniyeceğim...

    YanıtlaSil
  36. balığı severim hemde hepsini her haliyle. Sosunu deneyeceğim. Salata ile de güzel gitmiştir. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar :) Balığın üstüne lezzet tanımam. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  38. amanın yerim ben bu balığı. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  39. denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim balıklarda harika gözüküyor eline sağlık hemen denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  40. Bayılırım buna,gördüm mü affetmem misali:)

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.