
MALZEMELER:
3 Alabalık
Defne yaprağı
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,rer çay kaşığı;
Kimyon,karabiber,pul biber,tuz
2 - 3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,rer çay kaşığı;
Kimyon,karabiber,pul biber,tuz
2 - 3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Önce alabalıkları temizleyip güzelce yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin ki suyu süzülsün.
Sos için bir tabağa sarımsakları rendeleyin veya dövün.Diğer sos malzemelerini de ilave ederek çatalla çırptığınız bu sosu alabalıkların karın boşluğuna,altına,üstüne her tarafına sürün.
Her balığın karın boşluklarına 1,rer veya 2,şer defne yaprağı yerleştirin.Yağlanmış borcama dizin 180 - 200 derece fırında kızartın.
Yanında bol yeşillik salatasıyla,hafif sağlıklı bir lezzet.
Sos için bir tabağa sarımsakları rendeleyin veya dövün.Diğer sos malzemelerini de ilave ederek çatalla çırptığınız bu sosu alabalıkların karın boşluğuna,altına,üstüne her tarafına sürün.
Her balığın karın boşluklarına 1,rer veya 2,şer defne yaprağı yerleştirin.Yağlanmış borcama dizin 180 - 200 derece fırında kızartın.
Yanında bol yeşillik salatasıyla,hafif sağlıklı bir lezzet.
Sabah sabah insanın canı balık ister mi ama çok güzel görünüyor,defne balığı bambaşka yapıyor.Ellerine sağlık,iyi haftalar.
YanıtlaSilsarimsagi firin baliklarina hep yakistirmisimdir.ben de kullanirim cogunlukla.onun icin lezzetinden eminim.goruntu desen super.salata da cok sik bir sunum olmus.ellerine saglik hayatim.haftanin guzel gecmesi dilegiyle.
YanıtlaSilCok haklisin pek cok deniz balığı varken tercih etmiyoruz gercekten de.
YanıtlaSilEllerine saglık, salatada nasıl güzel :)
hele tereyağlı olursa nefiss. çok severim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı.
ben balığı fırında sevenlerdenim:) sos da mutlaka lezzet katmıştır ellerine sağlık...
YanıtlaSilalabalık harikaa gözüküyor..bir balıl sever olarak herkes balık yesinnn şiddetle :)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler...
vayyyy.süper bir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilnasılda güzel kızarmış,narr gibi ablacım:)
YanıtlaSilemeğine sağlık...
salata da taptazecik,capcanlı...
ye beni diyor..
:)
muhabbetle..
balık balık başka bişey demiyorum bende akşama mezgit yapıcam:) ellerine sağlık canım sevgilerimle
YanıtlaSilBen balığın her türünü çok seviyorum.
YanıtlaSilYanında bol yeşil salatayla nasıl yerim ama..:))
Elleirne sağlık canıııım.
Canım valla nasılda nar gibi kızar
YanıtlaSilmışlar ellerine sağlık.Karameli sor
muşsun çok kısık ateşte olduğu için
koyulaşması yarım saati buluyor ama inan değer sevgiler.
cok lezetli görünüyor yemekler.. Selmalar, Liz
YanıtlaSilBalik, hem de firinda... Tam benlik... Ellerine saglik.
YanıtlaSilgecen gün esim ızgara yaptı mangalda :) bencede soslar balıgın lezzetini degiştiriyor ♥ ellerine saglık canım
YanıtlaSilben bayılırım bayılırım :) alabalık sevilir her türlü :) canım öyle güzel görünüyor ki acıktım da tam yiyesim geldi uff..ellerine sağlık..
YanıtlaSilmhhh so hungry!!! good job!
YanıtlaSiltake a look on my blog and if you like we can follow each other? (also on facebook!)
http://keepintouchwithfashion.blogspot.com/ have a wonderful day… keep in touch
balığı kim sevmez:)ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilBol sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇekilişe beklerim :)
http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/
Balik ve salata...baska ne isterim.
YanıtlaSilharikasin canim ellerine saglik
nefis görünüyor.Sevgiler
Aç aç bu yapılmaz ki ama yaaa Ellerine sağlık harika bir ikili ama balık hala bana ben ona bakıyorum :)
YanıtlaSilBen de balık severlerden biriyim enfes bir görüntüsü var ellerine sağlık.
YanıtlaSilFarklı soslarla lezzetine lezzet katmışsın.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
ben çok severim ala balığı ama fırında hiç denemedim,genelde tereyağlı yeriz biz,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBalığın yağda kızartılmasından çok buğlamasını tercih ediyorum.
Fırında alabalığın da çok lezzetli olabileceği hem tarifinizden hem de bloğunuzda fotoğraflarını paylaştığınız görüntülerden anlaşılmaktadır.
Selam ve dualarımla.
ellerinize sağlık balığı sevmemek mümkünmü hele birde mis gibi pişirilmişse..
YanıtlaSilMerhaba canim,cok lezzetli ve saglikli olmus.
YanıtlaSilEllerine saglik..
Bu arada bloguma ugradigin icin ce yorum biraktigin icin cok tesekkür ederim- HOSGELDIN- :)
mahvettin beni en büyük aşkım alabalık böylesi güzel bir pişirim..ama ben cumartesiye kadar yapamam kiiiiiiiii
YanıtlaSilçekilişime beklerimmm canlarımmm:)
YanıtlaSilhttp://hayatreceli.blogspot.com
Ba-yı-lı-rım Alabalığa :D Hatta ve hatta her tür balığı yiyebilirim :) Gerçekten çok sade ve lezziz görünüyor :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbalık sezonu açıldımı bizim evde her cumratesi balık akşamıdır:)
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler.
balığa bayılırım :)
YanıtlaSilohhh ne sağlıklı lezzettt ellerıne saglık canımm
YanıtlaSilBalığı çok severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilBende alabalığı pek sevmem, ama bu sosu diğer balıklarda denerim.sevgilerle
YanıtlaSilBalık da salata da nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilbalığın her türlüsünü severim ellerine sağlık canım eminim çok leziz olmuştur mutlaka deniyeceğim...
YanıtlaSilbalığı severim hemde hepsini her haliyle. Sosunu deneyeceğim. Salata ile de güzel gitmiştir. sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhabalar :) Balığın üstüne lezzet tanımam. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilamanın yerim ben bu balığı. ellerine sağlık.
YanıtlaSildenizden babam çıksa yerim diyenlerdenim balıklarda harika gözüküyor eline sağlık hemen denemek istiyorum
YanıtlaSilBayılırım buna,gördüm mü affetmem misali:)
YanıtlaSil