14 Mayıs 2012

NAR EKŞİLİ KISIR


Kırmızı gülSevgi ve selamlarımla merhabalar:)
İkindi çaylarının yanına şöyle ekşisi acısı yerinde kısırı sevmeyen var mıdır? Kısırı bilmeyen var mıdır? Bence yoktur:)
Herkesin kendine göre bir kısır tarifi vardır.Sevalce lezzetlerin usulünce de yapalım derseniz buyrun tarife:)

MALZEMELER:

3  Su bardağı kısırlık ince bulgur + 1,5 su bardağı kaynamış su
1  Orta boy soğan (minik minik doğrayın)
1,5 Çay bardağı zeytinyağı (küçük çay bardağıyla)
1  Yemek kaşığı dolusu domates salçası
1  Yemek kaşığı dolusu biber salçası
2  Yemek kaşığı dolusu acıka harcı
1  Çay kaşığı dolusu kimyon
1 veya 2 Yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
2  Limonun suyu
1  Bağ taze soğan
1  Bağ maydanoz.
Yeşilliklerin bağları orta boy olsun.
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Önce bulguru kaynamış suyla ıslatıp karıştırıp üzerini kapatarak şişmeye bırakın.En az 1 saat beklesin.
Sonra bulgurun üzerine baharatları,incecik doğradığınız kuru soğanı tuz ve salçaları ilave ederek iyice yoğurun.
Sonra zeytinyağı nar ekşisi ve limon suyunu da ekleyerek tekrar yoğurun.
Taze soğanları ve maydanozları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekleterek.Sebze kurutucusunda veya havlu arasında kurutup küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız yeşillikleri,yoğurduğunuz kısıra ilave ederek ezmeden yavaşça kaşıkla karıştırın.(Yeşillikleri ilave ettikten sonra, ezilmemeleri için yoğurmayın)
Aslında bol nar ekşili kısırı daha çok seviyorum ama rengini kararttığı için fazla kullanmadım.

Sevalce not:Salçalarınız ev yapımı ve tuzluysa tuzu ölçülü kullanın.Bir de ben 2 limon dedim ama limonun sululuk durumuna göre ekşisini damak tadınıza göre ayarlayın.Biber salçam acı olduğu için ayrıca pul biber koymadım.Acısını da arzunuza göre ayarlarsınız.
(Su bardağı ölçülerim de ben klasik standart boyda su bardağı kullanıyorum)


Hazırladığım lezzetleri fotograflama hobim sayesinde.Lezzet ayni ama farklı zamanlarda farklı süslemelerle servis yaptığım kısırlar.

      İsterseniz domates dilimleri ve taze soğanla süsleyerek,

İsterseniz renkli biberlerle süsleyerek,

İsterseniz marul yaprakları ve limonla süsleyerek servis yapın.
                                    Afiyet olsun...
                                             Kırmızı gül



32 yorum:

  1. Yerken kendimi durduramdığım lezzelterden biri mercimek köftesi,diğeri kısır..
    Bol acılı ve ekşili nasıl severim anlatamam..
    Ellerine sağlık canıııııım..
    Ağzımı sulandırdın..:)))

    YanıtlaSil
  2. Seval abla ohhh nihayet döndün aramıza...bayılırım nar ekşili kısıra ama ben artık erik ekşili yapıyorum o dahada süper...ellerine sağlık...Buarada sanırım sardunya o çiçekler çok güzeller...Anneler günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağılık canım arkadaşım,tam atıştırmalık ,ne kadar ekşi o kadar severiz.

    YanıtlaSil
  4. nasil yenirsimdi nasil nasil.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. Dekorada bak sen dedim görür görmez:)) harikasın . Kısır severim,acıkalıyı duymamıştım,tarifin değişikmiş.Kamuran Akkor Oktay ustada yapmıştı oda domates rendesi koymuştu denedim öylede hoş oluyor.Afiyet olmuş bizede bakmak düşer en kısa zamanda yapılacaklar listesine alınmıştır :) paylaşım için teşekkürler sevgiler canımcım:)

    YanıtlaSil
  6. Bütün gün aklımda kısır vardı):)) çok sıkta yapsam hep tarifini şaşırırım netten bakarım artık snein sayfana bakmam yeterli, ellerine sağlık canım, kocaman sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım kısıra, nar ekşili kısıra ise hiç dayanamam muhteşem oluyor kesinlikle.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Acılı ve ekşili bir kısırı kim sevmez ki. Elinize sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. hııımmmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık bende cok severım kısırı ozellıkle nar ekşili olunca:))

    YanıtlaSil
  10. şu an çay içiyorum kısırı gördüm sayfandayım canım kısır sevilmezmi üç öğün deseler hayır demem hepsinin görüntüsü çok güzel ellerine emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. kısıra bende bayılırım her fotoğraf ayrı bir iştah kabartıcı:) ellerinize sağlık. muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  12. Kim hayır diyebilir ki.......:)

    YanıtlaSil
  13. resimler iştah açıcı çayla beraber ne güzel yenirdi şimdi:)ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  14. bende hiç dayanamam kısıra :) gerçekten herkesin yapışı farklıdır ama bol ekşili güzel gider :) ellerine emeklerine sağlık ablacığım.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Bende kısır da mutlaka nar ekşisi kullanırım. Nefis oluyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Harika görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ARKADAŞLAR KISIR VAR DEDİ DÜN BANA BENDE GELDİM BANA KALDIMI CANIM
    :))

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık, ben de bu aralar sık sık yapıyorum. Çocuklar da bayılıyor kısıra..

    YanıtlaSil
  18. eeee her yıgıdın farklı bır yogurt yıyısı vardır herkes yapar kısırı ama herkesınkınden ayrı tat alırım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  19. Ellerine saglik nefis gozukuyor hele ilki resimde ciceklerlede butunlesen tabak harika:))

    YanıtlaSil
  20. çok güzel bir görüntü ben kısıra bayılanlardanım,apartmanın kısırcısıyım nerdeyse:)dediğiniz gibi değişik şekillerde yapılanları var,ama illaki acılı ve ekşili olmalı bence,ellerinize sağlık, ayrıca masa görüntüleri de çok güzel ne kadar özençlisiniz maşallah peçetelerin uyumu falan,çok güzel,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  21. Mmmm canim cekti valla, cok severim kisiri...Ellerine saglik canim, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık canım kısırla karnını doyurabilen ben için vazgeçilmezlerden biri :)
    süslemeler çok tatlı:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Of of of bunu sevmeyen varmıdır ki?? Ellerine sağlık canım. Nefisss görünüyor :)

    YanıtlaSil
  24. Kısır bayılırım hele şimdi taze yaprakla ne güzel oluyor.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. En son iki ay önce falan yemiştim kısırı. Çok severim ve yapıldığında yerim çünkü ben hiç yapmadım :)

    Gerçekten harika bir görüntü ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. büyük ödüllü yemek yarışması başladı, yemek tarifleri sitemizde başlayan yarışmamızın detaylarına ulaşmak için http://www.yemekgurmesi.com/yemek-yarismasi.html tıklayın, yarışmamız her ay farklı hediyelerle devam edecektir. katılımınızı bekliyoruz

    YanıtlaSil
  27. Farklı ve enfes bir kısır olmuş, acıka harcını kısırda denememiştim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  28. arkadaşım,nerelere saklandık?doktorlarda mı sın ?haber ver ara sıra .

    YanıtlaSil
  29. kisir olsunda,nar eksisi olmasada olur.herturlusunu cok severim.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  30. HUUUU İYİSİN DİMİ...
    KANDİLİN MÜBAREK OLSUN..

    YanıtlaSil
  31. bulgur olmasaydı naapardım bilmiyorum kısırı mısırı yalancı sahici içli dışlı hertürlü köftesi hepsine bayılıyorum teşekkürler bulgurlu tariflerinizin tümü için :))

    YanıtlaSil
  32. Bol nar ekşili kısıra bayılırım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.