20 Şubat 2013

FRAMBUAZ REÇELLİ KALP KURABİYELER

Kırmızı gül Merhaba arkadaşlar:)
Kalplerimizden sevgi eksilmesin dileklerimle bu gün sizleri,Aşkın rengi kırmızı kalplerle karşılıyorum.''Pril Sevgililer Günü'' etkinliğimizin sevgi dolu kurabiyelerinin tarifini vermek bizden,sevdiklerinize yapmak sizden:)) 
Biz o gün Sevgi günü dolayısıyla kırmızı renk yaptık.Siz gıda boyası kullanmak istemezseniz hamurunuzu sade de yapabilirsiniz.İçlerini istediğiniz reçel veya marmelatla da dolgu yapabilirsiniz.
Sevginin yeri kalptir sevelim sevilelim dileklerimle işte sizlere;

 ''KALPTEN  KALBE'' KURABİYELERİ

Frambuaz Reçelinin Malzemeleri:
250 gr.Donmuş frambuaz
1/2  Limonun suyu
1  Çay kaşığı mısır nişastası
Reçelin hazırlanışı:
Donmuş frambuaz,şeker ve limon suyunu tencereye alarak kaynamaya bırakın.Kendi saldığı suyunu çekeceğine yakın ayrı bir yerde,2 Yemek kaşığı suyla karıştırıp açtığınız mısır nişastasıyla kıvamını hafif koyulaştırın. Reçeli ocaktan alarak soğumaya bırakın.İlk olarak sulu gibi görünse de telaşlanmayın,bekledikçe koyulaşıyor.

Kurabiye malzemeleri: (10 Kurabiye için)
150 gr.Tereyağı
75 gr. Pudra şekeri
1 Yumurtanın beyazı
1/4 Çay kaşığı tarçın
250 gr. Un
4 gr. Kabartma tozu
Bir kaç damla kırmızı gıda boyası

Kurabiye hamurunun hazırlanışı:,
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeriyle çırpın.
İçine yumurta akı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta un-kabartma tozu-tarçını karıştırıp,tereyağlı karışıma ekleyerek hafif dokunuşlarla yoğurup,renkli isterseniz gıda boyasını ilave ederek tekrar yoğurun.(fazla yoğurmayın avucunuzun sıcaklığıyla hamurunuz bozulur) 
Hamuru 2 topa ayırın.
Hamur toplarını teker teker,hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın.
Kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin.Ortası delik,reçeli gözüken şekilde kurabiyeler hazırlamak için 2 boy kalp kurabiye kalıbı kullanın.
Önce büyük kalıpla kalpler kesin,eşit şekilde ayırıp,ayırdığınız büyük kalpleri küçük kalp kalıpla keserek içi boş kalp şeklinde şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
175 derece ısıtılmış fırında pişirin.(1,5 cm.kalınlığında açılmış kurabiyeler için 12 - 14 dakika yeterli)
Pişen kalp kurabiyelerin üzerine reçel sürerek içi boş olan kalp şeklinde ki kurabiyeyi üzerine yerleştirip,sandviç gibi hazırlayarak servis tabağına dizin.
Önemli püf noktası;Kurabiye hamurunu çok fazla yoğurmayın,Yoksa hamur kendini salarak bozulur.  
Birde beklemeye gelmiyor,rahat açıp kesebilmeniz için hamuru yoğurunca biraz buzdolabında bekleterek soğumasını sağlayın.Hamurun birini açarken diğeri buzdolabında beklesin.

      Sevgi dolu günlerden sevgi dolu kurabiyelerle sevgiler 
                                   Kırmızı gül






15 yorum:

  1. Çok güzel,insan yemeye kıyamaz bu kurabiyeleri
    canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. canim ablacim ellerine saglik.
    kokusu geldi mmmmm mis.

    YanıtlaSil
  3. Harika ve bir o kadar da cezbedici görünen bu kurabiyelerden alıp yemek isterdim.elinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yerim kırmızı kırmızı kalp kurabiyelerini canım çok şekerler çok aşk dolular.Ellerine ,emeklerine sağlık olsun nefis görünüyorlar .Hangi kalp güzel görünmez ki,değil mi,canımm Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. ask kurabiyeleri cok romantik olmuslar ablam

    YanıtlaSil
  6. Sevalim daha okumadan fotoğraflara bakarken bile insanı mutlu ediyor bu kurabiyeler. O nasıl güzel bir renk öyle. Üstelik Frambuaz'lı.
    Çok emek isteyen bir tarif, çok nefis ayrıca.
    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bu kurabiyelere bayıldım çok güzel görünüyorlar ..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyorlar. Püf noktalarını belirtmeniz çok incelik. Eminim lezzeti en az görünüşü kadar güzeldir. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Gercektende sevgi dolu kurabiyeler..ne kadar guzel olmus bunlar boyle ellerine saglik diyorum..Bunlardan 1 degil birkac tane yerdim olsaydi:))sevgiler ..

    YanıtlaSil
  10. çok güzellerrr.ellerine sağlık insan yemeye kıyamaz :))

    YanıtlaSil
  11. Aaaaayhh!!!..bundal cooooh tatli gorunuyor :) hani bana :p

    YanıtlaSil
  12. Bloguma ulaşmaktaki azminiz ve desteğiniz için bir kere de buradan teşekkür etmek istedim.

    sevgiler..

    Kübra

    YanıtlaSil
  13. Çok cezbedici görunuyorlar canım ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım çok güzeller..

    YanıtlaSil
  15. Nekadar şirin gözüküyorlar ..Frambuazlı pastalara bayılırım :) Tam benlik bu..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.