baloncuklar

21 Nisan 2012

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



Kırmızı gülGÜNAYDIN gününüz aydın olsun.Arkadaşlar:)
Her birinize bol güneşli,neşeli,sağlıklı huzurlu,lezzetli güzel günler diliyorum.
Biz bugünler de,mutlu bekleyiş ve tatlı telaşeler,hazırlıklar içindeydik.23 nisan tatilinden istifade ederek sabah 5 te kızım geldi:) Dün de istanbul'dan yengem ve yeğenim geldi:) Şu an yolda olan 2 ablam ve kızları Sinop'tan geliyorlar.Yani altın kızlar toplanıyoruz:)
 Sinop gurubuyla en son geçtiğimiz Ekim de Sinop'a gittiğimiz de görüşmüştük.Bu kadar çiçeğe 2 de böcüğümüzle mutlu 1 hafta geçiricez inşallah:) Ben mutfak sorumlusu olarak,eşim ve oğlum gezi sorumlusu olarak görev taksimleri yapıldı.En önemlisi de,bol bol hasret gidericez:)
RABBİM cümlemize de ailelerimizle sevdiklerimizle,sağlıkla huzurla mutlu karşılaşmaları nasip eylesin.
Bugünkü tarifime gelince;
Dün mevsimin ilk baklasını pişirdim,yani bakla açılışını yaptık:) Şifa olsun diyerek tarifimi yazarak kaçıyorum.
Hazırladığım lezzetlerimi önce ailemize sunayım.Sonra da sizlere sunarım inşallah.Şimdilik hoşçakalınn.

MALZEMELER:
Yarım kg.Bakla
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Büyük soğan
1 çay bardağı su
İnce doğranmış dereotu
1 Kase sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI:
Önce Çukur bir kaba 1lt.den az su ile 1 yemek kaşığı unu karıştırın.
Baklaları güzelce yıkayıp,uzunluğuna göre 3 çe 4 de keserek unlu suyun içinde biriktirin.
Düdüklü tencere de,zeytinyağının 2 kaşığını ve yemeklik doğranmış soğanı 2 dakika kadar kavurup baklaları avucunuzla sudan çıkarıp tencereye alarak.2 dakika kadar daha soteleyip,suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak 7 dakika daha pişirip ocoğı söndürün.Yemeğinizi tencereden ters çevirerek servis tabağına alın.
(Sebze yemeklerini tencereden ters çevirerek servis tabağına alırsanız,sebzelerin şekli şemali bozulmadan servis yaparsınız)
Üzerine kalan 1 kaşık zeytinyağını gezdirip,dereotu serperek sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Tüm zeytinyağlı yemekler 1 gün buzdolabında dinlendirilince lezzeti daha da artar.

                         Afiyet olsun...

17 Nisan 2012

ZEYTİNYAĞLI VE KIYMALI PIRASA


Kırmızı gülTüm izleyenlerim ziyaretçilerim,en güzel en içten dileklerimle merhabalar:))
Bugünkü yemeğimi belki sevmeyen vardır:) Ama sanırım bilmeyen yoktur,herkesin bildiği pişirdiği bir kış sebzemiz.
Benim de arşivim de sebze yemeklerimin arasında Sevalce usuluyle de bulunsun ama değil mi? :))

MALZEMELER:
1 kg.Pırasa
1 Orta boy havuç
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı pirinç veya bulgur 
1,5 Su bardağı su 
Tuz
Sosu; 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI:
Pırasaları güzelce yıkayıp,2 parmak kalınlığında düdüklü tencereye doğruyorum.
Üzerine,havucu kabuğunu soyarak,ortadan uzunlamasına kesip yarım ay şeklinde doğruyorum.
Zeytinyağı ve tuzunu ekleyerek 2 dakika kadar soteleyip pirinç ve suyunu da ekliyorum.Karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyorum.
Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak 7 dakika daha pişirip ocaktan alıyorum.
Düdüklü tencerenin buharı boşalınca kapağını açarak servis tabağına boşaltıyorum.
Zeytinyağı ve limonun suyunu küçük bir kasede çırparak üzerine gezdiriyorum.

Burada içine 1 kırmızı biber doğrayarak pişirdiğim zeytinyağlı pırasa yemeğim.
 Burada bulgurla pişirdiğim zeytinyağlı pırasa yemeğim.

Kırmızı gülPırasayı kıymalı yapmak isterseniz;
Yukarıda ki malzemelere 100 - 150 gr.kıyma ve 1 soğan ilave edin.(Kıymalı pişirirsem zeytinyağını 2 y.k.koyuyorum) azıcık da salça ilave ediyorum.
Düdüklü tencere de zeytinyağıyla yemeklik doğradığım soğan ve kıymayı kavuruyorum.
Doğradığım pırasayı havucu salça ve tuzunu da ekleyip 2 dakika kadar kavurarak suyunu ilave edip karıştırıp.Kapağını kapatarak buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak7 dakika daha pişirip servis tabağına alıyorum.Üzerine sadece limon suyunu üzerine gezdiriyorum.

                          Afiyet olsun...


NOT:Düdüklü tencere saat ayarları ve yemeğin su miktarı.Düdüklü tencerenin markasına modeline göre değişebilir.

13 Nisan 2012

Kaseleriyle Yenilen Mercimek Salatası ve İçi Dolgulu Patates Topları

Kırmızı gülHayırlı Cumalar dileklerimle.Merhaba arkadaşlar:)
Bugün sizlerle lila rengli dost soframda ki salatalardan çıtır kaseyle başlamak istiyorum.
İçinin alternatifleri sınırsız olan iştah açıcı şık sunumlu,kaseleriyle yenilen bir lezzet:)
Ben içini mercimekli salatayla doldurup servis yaptım.Ama arzu edilen sulu olmayan her tür salatayla,hatta sade tavuk veya et sotelerle de servis yapılabilir.
Tek dikkat etmeniz gereken püf noktası;Kaseleri önceden hazırlayın.Hatta akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Ama  içinin salatasını servis zamanı doldurun.Erken doldurursanız kaseler çıtırlığını kaybedip yumuşuyor.
Ayrıca bu salata tariflerimi, Porselen demlik çay saati etkinliğine.http://pasasofram.blogspot.com/
Ayrıca Çay kahve bahane etkinliğinine Marifetane Elif,Haticeye yolluyorum.

ÇITIR  KASE MALZEMELERİ: 
2 Yufka
Zeytinyağı veya sıvıyağ.
Isıya dayanıklı kaseler.

Resmi tıklayarak büyültüp daha detaylı bakabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
Ben 2 yufkadan yaptım ama siz kişi sayısına göre yufka sayısını azaltır veya çoğaltırsınız.
Önce yufkayı bütün olarak açın,sonra 2 ye katlayarak yarım ay şekline getirin.
Kasenizi saracak büyüklükte ki bir tabağı yufkanın üzerine kapatarak.Tabağın çevresini bıçakla daire şeklinde yuvarlayıp.yan yana daireler kesin.
2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp,bir parçasını parmağınızı yağa batırıp yağlayarak 2.parçayı üzerine  yapıştırın.
Diğer kestiğiniz yufkalara da ayni işlemi uygulayın.
Sonra yufkanın kaseye saracağınız tarafını da parmağınızı yağa batırarak her tarafını yağlayın.Kasenin dışını da yağlayarak,yufkayı kasenin dışına sarın.(Yağı bol sürün ki çıkarması kolay olsun)
Kaseleri tepsiye ters çevirerek dizip,180 - 200 derece ısılı fırında kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra çok dikkatlice kaseden çıkarın.Kişi sayınızdan 1 - 2  fazlasını yapın,çıkarırken fire verebilirsiniz.
Ben resimde gördüğünüz fincan tabağıyla daireler kestim.2 Yufkadan;7 + 7=14 kase çıktı.
Afiyet olsun...

Çıtır Kaselerin içinde ki Yeşil Mercimek Salatası:


Alttaki resim de,başka bir zaman hazırladığım pirinçsiz sade mercimekli salata.

MALZEMELER:
1,5 Su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Arzunuza göre birer tutam;
Taze soğan,maydanoz,nane,dereotu.
2 Adet salatalık turşusu (kornişon değildi,salatalıklar büyüktü)
2 Adet közlenmiş kırmızı biber.
2 - 3 Diş sarımsak (rendeleyin)
Tuz
1 limon suyu (az gelirse ilave yapın)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Önce mercimekleri yıkayıp 3 - 4 parmak üzerine çıkacak kadar suyla haşlayıp,süzgeçe boşaltın.Suyu iyice süzülsün.
Pirinci ayrı bir tencerede 1y.k. yağla pilav gibi pişirin.
Diğer malzemeleri küçük form da doğrayarak,soğuyan mercimek ve pirinç ile hepsini salata kasesinin içinde karıştırın.
Damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ilave edin.Zeytinyağını da gezdirip yavaşça son kez karıştırın.
İster öyle servis yapın.İster yufkadan çıtır kaseler hazırlayarak içlerini doldurun.

İÇİ DOLGULU PATATES TOPLARI:




PATATES TOPLARININ MALZEMELERİ:
700 gr. 8 Adet patates (patatesler küçüktü)
2 - 3 Diş sarımsak
1  Limonun suyu
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patates toplarını bulamak için;
İnce kıyılmış,dereotu veya maydanoz
(Ben kurutulmuş dereotuna buladım)

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayıp kabuklarını soyarak rendeleyin.
Sarımsakları da rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Limon suyunu zeytinyağını tuzunu ilave ederek,tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
Bir tabağa dereotu veya maydanozu incecik doğrayıp hazırlayın.
Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuz da yuvarlayın.İşaret parmağınızla içlerini oyup kase şekline getirerek dereotu veya maydanoza bulayarak servis tabağınıza dizin.

Patates toplarının iç dolgusu için;
2 Adet orta boy havuç
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 - 3 Diş sarımsak + Tuz
5 - 6 Yemek kaşığı yoğurt.Yoğurt az gelirse biraz daha ilave edersiniz.
(Ben hazır yoğurdu,tel süzgeçte bekleterek suyunu süzdürüp kullandım.)


HAZIRLANIŞI:
Havuçların kabuklarını temizleyip rendeleyip,zeytinyağıyla tavada soteleyin.
Sarımsakları döverek veya rendeleyerek tuz ilavesiyle yoğurtla karıştırın.
Soğuyan havuç sotesiyle,sarımsaklı yoğurdu karıştırıp patates toplarının içlerini çay kaşığı yardımıyla doldurun.
Not;Ben patates toplarını,dereotum az gelince,kurutulmuş dereotuna buladım.Renkleri de yeşil ve güzeldi ama resimde hoş çıkmamışlar,pek beğenmedim.En iyisi gerçeğinden vazgeçmemek:)

Bunlar daha önce maydanoza bulayarak Aşure günüm 
de yaptığım,patates topları.

Bunlar da,başka bir zaman da yaptığım,içlerini sade sarımsaklı yoğurtla doldurduğum patates topları.


Afiyet olsun...

(Resimlerin üzerini tıklayıp,büyülterek bakabilirsiniz.)



12 Nisan 2012

YEŞİL MERCİMEKLİ AÇMA BÖREK



Kırmızı gülSevgi ve selamlarımla,merhaba arkadaşlar,
Bugün de sizlerle ''Lila'lı Dost'' soframda ki 2 börek tarifini paylaşıcam.
Mercimekli açma börek,kıyır kıyır nefis bir lezzet.Fakat ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum.
Tarifim de hamur pazıları katı ve sıvı yağla yağlanıyor.Ben günüm de arkadaşlara yaparken,lezzeti daha da arttırmak için tereyağıyla yağladım.Çok güzel oldu ama kıyır kıyır olmadı.
Önceki gün komşularla sabah kahvesi içerken, hadi yeniden yapalım,öğleden sonra çay demler yeriz dedim.
Ve giriştik börek hazırlığına.
Bu sefer tereyağ yerine margarin kullandım.İstediğim kıyırlığı bulmalıydım ve buldum da.Marifet
margarin'deymiş.
Böylece kıyır kıyır bir lezzet istenince margarin kullanacağımı kesinleştirmiş oldum.Sizlerin de aklınız da bulunsun arkadaşlar.
Ayrıca bu tarifimi  ''çay kahve bahane'' etkinliği için Marifetane Elif  Hatice' ye gönderiyorum.
İÇ MALZEMELERİ:
2  Su bardağı yeşil mercimek
3 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı,2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz - karabiber - pul biber

İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimekleri yıkayarak,üzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayın.Pişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün.
Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp,yağlarla birlikte kavurun.Üzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurup.Tuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın.
(Böreği hazırladıktan sonra mercimekli harçtan bir kase kadar arttı)
HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1 Ajda çay bardağıyla yoğurt
1 Ajda çay bardağıyla su (ılık olsun)
1 Ajda çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
10 gr. 1 Paket instant kuru maya
5,5 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1,5 Çay kaşığı tuz
Un sonradan ilave ettiklerimle tahmini olarak 645 gr.Unun 5 bardaktan sonrasını hamurun kıvamına göre ölçülü ilave edin.
HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN;
150 gr.Margarin (eritilmiş)
Zeytinyağı veya sıvıyağ (Ben zeytinyağı kullandım)
Her hamur pazısına 3 çer y.k. yağ sürün)

EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın
susam veya çörek otu
.
HAZIRLANIŞI:
Önce bir kaba unu eleyin,kuru mayayı da ekleyip unla karıştırın.
Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp,azar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın.
Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın.Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın.Zarf şeklinde katlayıp kenara alın.
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın.
Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak.Tekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açın.Bu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdirip,elinizle hamurun her tarafını yağlayın.
Yani hamurların ilk turunu margarinle. 2.Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın.
Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun.Rulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek,susam veya çörek otu serpin.(Ben bazılarına susam,bazılarına çörek otu serptim) 180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin.

Bu malzemelerle bir büyük fırın tepsisi ve bir mini fırın tepsisi mercimekli börek oldu.
Biz birini komşularla pişirip yedik,Diğerini yumurtasını sürüp,susamını da serperek no frostta şoklayıp buzdolabı poşetiyle buzluk bölümüne kaldırdım.İlk gelen misafirime pişiricem.O zaman sonucu sizlerle de paylaşırım:)

PIRASALI BÖREK
Tarifini daha önce yazmıştım, burayı tıklayarak bakabilirsiniz.

Afiyet olsun...Sofralarınız sevgiyle,bereketle dolsun.














11 Nisan 2012

TURUNCU AŞKI



HAVUÇ RÜYASI:
Kırmızı gülMerhaba arkadaşlar,her birinize ayrı ayrı sevgiler selamlar.Lila'lı masamın tariflerine ''Turuncu aşkım''la başlamak istiyorum:)
Hani hayaller rüyalar pembe olur derler ya.Hep pembe olacak değil ya.Bu sefer de hayalimiz rüyamız turuncu oldu:)
Sevgili Ayşegül de ilk gördüğümde rengine duruşuna vuruldum bu tatlının.Ayşegül kim derseniz? Görmeden tanımadan,kalpten kalbe köprüler kurduğumuz tatlı dilli bir kızımız.Bloğunu ziyaret ederek bu lezzetin asıl tarifine ve diğer lezzetlerine buradan bakabilirsiniz:)
Çoğu zaman hayal kırıklığı yaşasam da,görüntüsüne hayran kaldığım lezzeti muhakkak denerim.Ama bu sefer  hayal kırıklığı yaşamadım:)
Ayşegülüm de ilk gördüğüm gün hemen denemeliyim.Bu nefis görüntünün lezzetini de tatmalıyım diyerek mutfağa yöneldim.Evde havuç da azdı,sauver (kedi dili) bisküvi de yoktu olsun dedim.Mutfakta çareler biter mi? Evde ki ve elde ki malzemeyle yaparım bende:)
İşte evde ki ve elde ki malzemelerin reçetesi:)

MALZEMELER:

Yarım kg. Havuç (orta boy 4 adet)
3 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker (tadı az gelirse çoğaltın)
2 Yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta 
1 Paket vanilya
1 Küçük limon kabuğu rendesi
1 Küçük limonun suyu
Yarım paket etinin yoğun kakaolu bisküvisi

HAZIRLANIŞI:
Havuçları yıkayıp sebze soyucuyla soyarak tencerenin içine bir iki parmak kalınlığın da doğrayın.3 bardak suyunu da ekleyerek birlikte haşlayın.
Haşlanan havuçların suyunu ayrı bir tencereye süzerek.Su azalmışsa su ilave ederek 2 bardağa tamamlayın.
Haşlanan havuçları püre haline gelinceye kadar blendır veya rondo dan geçirin.(Ben el blendrından geçirdim)
Havuç suyuna nişastayı şekeri limon kabuğunu ve suyunu ilave edip.Tel çırpıcıyla çırparak pişirmeye başlayın,kaynamaya başlayınca.
İçine püre haline getirdiğiniz havuçları ve vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.
18 cm.lik çember kalıbın çember kısmını servis tabağına koydum.Servis tabağının tabanını kakaolu bisküviyle kapladım.Bisküvilerin aralarında kalan boşlukları da bisküviyi ufalayarak doldurdum.(bisküvi tabanı biraz kalın olsun diye) üzerine her tarafına,tekrar 2 - 3 adet bisküviyi ufaladım.
Üzerine havuçlu karışımı döktüm.
Muhakkak 1 gece buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün,soğuk olarak servis yapın.(Oda sıcaklığında bekleyince yumuşuyor)
Üzerini arzunuza göre süsleyin.Ayşegülüm nar ile süslemiş.İsmini de ''Narlı Havuç Rüyası'' koymuş.Çookkk da güzel olmuş.Rengine duruşuna yaptıktan sonra da lezzetine aşık olunca ben de.''Turuncu Aşkı'' diyerek kalplerle süsledim:)

Malzemem az olduğu için 18cm.lik küçük kalıba hazırlamama rağmen biraz ince oldu.

Bu nefis lezzeti arkadaşlarıma da tattırmak isteyince (sadece su miktarını 1 bardak daha artırarak ve 1 havuç fazlasıyla) Diğer malzemeleri,Ayşegülümün ölçüleriyle hazırladığım reçete:

MALZEMELER:
1 kg.Havuç +(soyduğum kabukların yerine + 1 küçük havuç ekledim)
5 Su bardağı su haşlamak için.
1 Su bardağı toz şeker
(Şeker tadı bana ve bazı arkadaşlara iyi geldi,bazıları az dedi.siz damak tadınıza göre ayarlayın)
100 gr. 4 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası
1 Limon kabuğu rendesi
1 Limonun suyu
2 Paket vanilya
1 Paket eti yoğun kakaolu bisküvi


HAZIRLANIŞI:
Havuçların kabuklarını temizleyip,doğrayıp tencere de 5 bardak suyla haşlayın.
Havuçları,suyunu süzerek el blendrı veya robottan geçirip püre haline getirin.
Süzdüğünüz havuç suyunu.Azalmışsa 4 su bardağına tamamlayarak tencereye alın.
Üzerine nişastayı şekeri limon suyu ve limon kabuğu rendesini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca,içine havuç püresini ve vanilyayı ilave ederek 1 dakika kadar daha kaynatın.
Orta boy uzun borcama kakaolu bisküviyi dizin.Üzerine havuç püresini dökün.1 gece buzdolabında bekleterek soğuk olarak servis yapın.(Oda sıcaklığında bekleyince yumuşuyor)
Sevalce notlar;Bisküvi yerine kedi dili de olur.Üzerine ben hindistan cevizi serptim.
Karelerin birine çam fıstığı,diğerine hindistan cevizi sıralamasıyla süslenince de yeşil,beyaz ve turuncunun çok hoş bir sunum olacağını düşünüyorum:)
İlk yaptığım,kakaolu bisküviyle beğenilince yine ayni yaptım.Bir daha ki sefere Ayşegülüm gibi sauver (kedi dili) bisküviyle yapmayı düşünüyorum.


Bence sizler de bu lezzetten mahrum kalmayın yapın.Arzunuza göre süsleyerek,arzunuza göre de isimlendirin:)

Ayşegül'ümün;Narlı havuç rüyası.
Benim;Turuncu aşkım.
Bakalım sizin için ne olacak? :)) Gülümseme
Ben çokk sevdim,özellikle çocuklar için faydalı bir tatlı.Bu güzel tarif için tekrar teşekkürler Ayşegülüm:)

Havuçları sebze soyacağı ile soyup ta bir kase kabuk çıktığını görünce.Orta boy uzun borcama hazırlayacağım için.Dilim kalınlığı ince olmasın diye.Alt resimde gördüğünüz havuçları,kabukları soyulmuş + küçük 1 adet havuç daha ilave edilmiş.gr.ölçüsünü görmeniz için görüntüledim.

 

(Resimlere tıklayıp büyülterek bakabilirsiniz)





LİLA'LI DOST SOFRASI

Kırmızı gülDeğerli izleyicilerim,ziyaretçilerim,dostlarım GÜNAYDIN:)
 Bana yıl gibi uzun gelen bir aradan sonra yine bloğum ve sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içindeyim:)
RABBİME şükürler olsun,özgürce üzerine basamasam da ayağımda ki ağrılarım yok denecek kadar azaldı.
Çok şükür yardımcı arkadaş sayesin de bahar temizliklerim bitti.Bu arada bu ay bende olan oturma günümde içime sinen bir şekilde,komşularımın yardımıyla lezzetler hazırlandı. 
Lila mor ve puantiye hast.olan ben:) Arkadaşlarıma lila rengi eşliğin de lezzetlerimi sundum.
Biz farkında olmasakta,zaman su gibi akıp gidiyor.Arkadaşlarımla tanıştığımız zamanlar çocuklarımız küçüktü,şimdi hepimiz de torun sahibiyiz.O zaman gündemimiz çocuklarımızdı şimdi torunlarımız:)) Hey gidi günler detirten,sohbet muhabbet dolu saatler geçirildi:) Ve sıra siz dostlarımla  paylaşmaya geldi:)
Lafı daha fazla uzatmadan sizi dost soframın görselleriyle başbaşa bırakıyorum:) Tarifleri en kısa zaman da kendi etiketleri altında yazıcam inşallah:)

LİLA'LI DOST SOFRAMIN LEZZETLERİ;
(Alttaki tarif başlıklarını tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz)   

Turuncu  Aşkı          



           



Sofralarımız; Halil İbrahim Bereketiyle VE her daim dostlarla dolsun.
                                    Sevgiyle kalın...

(Resimleri tıklayıp,büyülterek bakabilirsiniz.)

8 Nisan 2012

Benden haberler.Ve çokkk teşekkürler...

Kırmızı gülGÜNAYDIN.Arkadaşlar:)
Gününüz aydın ve sağlıklı olsun.Bana uzun yıllar gibi gelen bir süredir,istemeyerek de olsa sizlerden bloğumdan ayrı kaldım.
Yorum ve mail'lerle nerdesin? Merak ediyoruz diyen arkadaşlarım,kardeşlerim her birinize en içten dileklerimle,ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sevgilerimi yolluyorum.İlginizle ağrılarıma ilaç gibi geldiniz.
Maillerinize,yorumlarınıza geri dönemediğim için affınıza sığınıyorum.Hepsini telafi edeceğim inşallah.Sizleri çokk sevdiğimi sakın unutmayın olur mu?
Nerde olduğuma ne yaptığıma gelince,daha önce bahsettiğim dizimde ki sorunum bahar temizliklerine başlamamla olanca hızıyla geri dönüş yaptı.
Dizimde jel buz poşeti,ağrı kesici merhemler,ilaçlar hastaneye git gellerle ağrılı yoğun günler geçirdim.
RABBİM kimseye çaresiz dert vermesin.İnşallah RABBİMİN izniyle bu sıkıntımı atlatacağıma inanıyorum.
Önümüzde ki hafta burada,ay sonunda da istanbul da kontrollerim var.Bakalım son durum ne olacak!
Canlarım sesinize ses vermek için geldim.İnşallah en kısa,ama en kısa sürede sizlere ve bloğuma kavuşmak üzere ALLAHA (cc) emanet olun.Sizleri çokk seviyorum.
En içten SEVGİLERİMLEKırmızı kalp