
Bugün hicri yılbaşımızın ilk günü ve Muharrem ayımıza girdik.Ülkemize bizlere hayırlara vesile olsun dileklerimle.Sağlık huzur mutluluk dolu inançla yaşadığımız yepyeni bir yıl olsun.Her nefes alış verişimiz huzura mutluluğa çevrilsin.Üzüntülerimiz gökyüzünde dağılıp kaybolsun ki,Yeni yıl bize tüm sevdiklerimize güzellikleri getirsin.Sağlıkla huzurla günümüz aydın olsun arkadaşlar.
Bu güzel günümüze pratik ve kolay yapımıyla.Hafifliğiyle çayınızın kahvenizin yanında atıştıracağınız nefif bir tatlıyla başlıyalım mı?:)
Ayrıca bu tarifimi ''Gelibolu17midedenkalbe''isimli arkadaşımın Porselen demlik çay saati etkinliğine yolluyor bol paylaşımlar diliyorum.
Ayrıca bu tarifimi ''Gelibolu17midedenkalbe''isimli arkadaşımın Porselen demlik çay saati etkinliğine yolluyor bol paylaşımlar diliyorum.
MALZEMELER:
400 gr. Bebe bisküvisi
4 Adet orta boy elma
2 Su bardağı ceviz
1 Tatlı kaşığı dolusu tarçın (2 kaşık da olur)
Üzerinin sosu:
1 Paket hazır çikolata sosu.
Süt (Paketteki tarife göre pişirin)
Veya buradaki soslu pastanın sosunu yapabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
Cevizleri,bıçakla ince ince kıyın veya rondo da (yerken ağıza gelecek şekilde) irili ufaklı çekin.
Çukur bir kabın içine bisküvileri elinizle kırıklayın.
Üzerine kıydığınız cevizleri ve tarçını ekleyerek.2 kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Bu harcın içine kabuklarını soyduğunuz elmaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Önce kaşıkla iyice karıştırıp,sonra elinizle hafif dokunuşlarla bisküvileri ezmeden yavaşça çok az yoğurun.(Hamur yoğurur gibi yoğurursanız bisküviler iyice ezilip püre gibi olur ve lezzet kaybına uğrar.
Avucunuz da ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyükçe toplar yaparak servis tabağına dizin.
Sos için;Çikolata sosunu paketin üzerinde ki tarife göre pişirin.Üzerinin kaymak tutmaması için,soğuyuncaya kadar ara ara tel çırpıcıyla çırpın.Hazır sos yerine,sosunuzu benim gibi ev yapımı yapmak isterseniz buradaki soslu pastanın sosunu da yapabiirsiniz.
Yuvarladığınız çikotoplarınızı Servis tabağına dizin.Her elmalı topun üzerine 1 rer kaşık sos gezdirerek tüm çikotopları soslayın.
Tamamını sosladıktan sonra,arzunuza göre isterseniz sade,
İsterseniz,çam fıstığı,fındık veya hindistan ceviziyle üzerlerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hem hafif hem lezzetli, goruntusude cok hos top lar :)) ellerine saglik, afiyet olsun.
YanıtlaSilCanim seninde muharrem ayin mubarek olsun.ellerine saglik super gorunuyorlar
YanıtlaSilBu tatlı bizdede çok seviliyor,yapınca çabucacık bıtıyor.Ellerıne saglık canım görüntü harıka olmuş.
YanıtlaSilçikotoplardan kaldıtsa bende isterim...
YanıtlaSilçok güzeller...
ellerine sağlık canım...
amin...
YanıtlaSilhayırlı seneler olur inşaAllah
eline sağlık canım
ablacım ellerine sağlık çok severim sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika bir görüntü...
YanıtlaSilharika olmuş çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bu tarifi çok sevıyorum yalancı profıterol koydum adınıda :)senınde hicri yılbaşın mübarek olsun.
YanıtlaSilmmm şahane görünüyorlar ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık ne hoş görünüyorlar..
YanıtlaSilİştah acıcı bir görüntü, havuçla yaptığımız cezeryeye benziyor, deniycem en kısa zamanda
YanıtlaSilBu tarifi cok seviyorum ama uzun zamandir yapmamistim ellerine saglik seval ablacim , hayirli seneler....
YanıtlaSilbunlar çıldırtan lezzetler elinize sağlık
YanıtlaSilbir zamanlar ne çok yapardım ,uzun zamandır yapmadım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar
MAŞALLAH ABLALARIN GÜZELİNE.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK:)))
ellerine sağlık ablacımm..
YanıtlaSilhicri yeni yılımız mübarek olsun hayırlar güzellikler getirsin:)
Harika görünüyor, hem elma hem ceviz çok yakışmıştır birbirine ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilepeydir yapmamaıştım.görünce canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilBen bu topikleri yaptığımda oğlanlar bayılırdı,hatırlattınız elinize sağlık.
YanıtlaSilElleriniae sağlık çok güzel görünüyorlar.Sevgiler:))
YanıtlaSilsunuma bayıldım yemekte görsellik ayrı brşey kesinlikle lezzetide eminim öyledir ellerinize sağlık
YanıtlaSilBir zamanlar ne kadar çok yapardım. Sayenizde aklıma geldi:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık , sevgiler
sende görünce fark ettim,eskiden ne sık yapardım bu tatlıyı,bayağı olmuş yapmayalı,pratik ve leziz daha ne olsun.ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba canım güzel tarifin için çok teşekkürler,ellerine sağlık,her zaman beklerim...tarifn şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/elmal-cevizli-cikotoplar.html yayında.....selamlar
YanıtlaSilyine kaçırmışım bu lezzeti,canım benim,iş ,güç arasında beni arayarak çok mutlu ettim ,yine en iyi dileklerimi sunarım sana ve aiğlene ve ellerine sağılık canım benim .
YanıtlaSilmerhaba.Blogunuzu dun kesfedıp denemeyı yaptım veharıka oldu tesekkurler.:)
YanıtlaSilBende beklerım bır faydam dokunursa ala :)
allahıııımmm....görüntü bile yetti...elimi uzatasım geldi...ali naziği de beğendim ama ilgi alanım tatlılar benim mesela o tabağın hepsini yiyebilirim:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilbuna bayılırım herhalde.
YanıtlaSilnot aldım.
:)
amin güzel yürekli ablacım aminnn :) yahu sabah sabah canım çekti iyi mi :) ellerine kollarına sağlık :) mutlu haftasonlarınız olsun :)
YanıtlaSilÇikotop.. (: ben de yapmıştım ama isimsiz kalmıştı. Çikotop olsun adı. Çok güzeller Seval Hanım..
YanıtlaSilnasil bir goruntu bu.cok hooos.
YanıtlaSilsüper görünüyor tam benlik
YanıtlaSil