21 Eylül 2012

MISIR EKMEĞİ



Kırmızı gülHayırlı cumalar dileklerimle,hayırlı günler arkadaşlar.
Kahvaltı ve balık masalarına yakışan,hatta sıcacık bir kase çorbanın yanında yiyebileceğiniz.Nefis bir mısır ekmeğine ne dersiniz?
''Kahvaltı burunch'' masamda ki nefis mısır ekmeğinin tarifini NziGi bloğunun sahibi,Nazlı arkadaşımda görünce not almıştım.Arkadaşımın da dediği gibi,şimdiye kadar yediğimiz hazır mısır ekmeklerinden çok farklı bir ekmek.Hatta tuzlu kek yerine bile geçer.
Teşekkürler Nazlı arkadaşım.Arkadaşım da tarifi Aylin arkadaşımız'dan aldığı için.Ayrıca Aylin arkadaşımıza da teşekkürler,
İlk olarak arkadaşlarla ailece balık sefası yaptığımız gün arkadaşıma bende bir tarif var.Hadi balığın yanına mısır ekmeği yapalım diyerek bu nefis ekmekle tanışmıştım.İnanır'mısınız? O akşam balığın yanında 1 tepsi mısır ekmeği yenmişti:)
Ayrıca bu tarifi Fusununmutfagi nın etkinliğine yolluyor,arkadaşımıza bol paylaşımlar diliyorum.

MALZEMELER:
3,5 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı beyaz un
1 Yumurta
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı kadar tuz
1 Çay bardağı yer fıstığı (tarifte yoktu ben ekledim)
Ceviz veya fındık içi de olur.
5 - 6 dal ince doğranmış dereotu
1 Su bardağı kaynamış su

HAZIRLANIŞI:

1=Çukur bir kapta,zeytinyağı süt ve yumurtayı parmaklarınızla karıştırın.
2=Yer fıstığını ayıklayıp,rondoda irili ufaklı çekin.
3= Ayrı bir kapta unları,kabartma tozu,fıstığı,tuz ve şekeri karıştırıp.1 nolu sıvı karışıma ekleyerek tüm malzemeyi yoğurmaya başlayın.
En son kaynamış suyu ilave ederek tekrar yoğurun.Yağlı kağıt serdiğiniz mini fırın tepsisine elinizle üzerini düzelterek yayın.
180 derecede mini fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
İlk fırından çıkınca sıcakken dilimlemeyin,mısır unundan dolayı kırılkan bir yapıya sahip olduğu için dağılıyor.İyice soğusun sonra dikkatlice dilimleyip servis tabağına dizin.

NOT:Tarifte fıstık yoktu,biz hanımlar illa birşeyler ilave etmeyi severiz ya:) İyi ki de etmişim fıstık ayrı bir lezzet katmış.Fıstığı rondoda ufak kırıntı şeklinde çektim.Arkadaşımın tavsiyesi üzerine arzuya göre tulum peyniri de konulabilirmiş.Her iki yaptığımda da evde yoktu,bir daha ki sefere tulum peynirlisini yapıcam.Çok sevdiğim bir peynir çeşidi öyle de muhakkak daha da nefis olacağını düşünüyorum.
Biz arkadaşımla merakla tadına baktığımız da,parmaklarımızı yemekten korktuk:)Öyle nefis bir lezzet yani.Fırınlar da satılan mısır ekmekleri gibi sert değil.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Arkadaşlarımızla paylaştığımız,balık masamızın mısır ekmeği.

      Kahvaltı bruch masamızın mısır emeği.
                                  Afiyet olsun...
                                         Kırmızı gül


28 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacımm:))
    nefis kokusuna bayılırım bu ekmeğin:)
    hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Ben mısır ekmeğini sıcaken yoğutlardı annem hastalanınca hemen kuvvetlendiğimi hatırlarım çok sevdiğim bir lezzet ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Seval hanım

    Gerçekten çok güzel oluyor:) sizinde ellerinize sağlık beğendiğinize sevindim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Sana da hayirli Cumalar arkadasim... Ellerine, emeklerine saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. hic yemedim tadinida bilmem ama goruntu nefis.

    YanıtlaSil
  7. mısır ekmeğini bende çok severim, denicem mutlaka, teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar zevkli bir masa. Dediğiniz gibi mısır ekmeğini tutturmak biraz zor, sizin gibi ustalaşmak gerekiyor. Benim yaptıklarım dağılıyor keserken.:)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Helede yoğurtla bizim aho peyniri dediğimiz tulum peyniri tarzında peynirimiz var onunla çok güzel gider :) Tavadada yapıyoruz biz bunu.. çok pratik oluyor hemencecik pişiyor yakında blogumda paylaşacağım , onuda deneyip tadına bakarsanız:)

    YanıtlaSil
  10. Karadeniz'den yeni mısır unu almıştım. Bu tarifi de deneyeceğim.
    Teşekkürler Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Canim afiyetler olsun mis gibi kokusu mutfagi sarmistir .

    YanıtlaSil
  12. Selam Seval ablacımm...Bende balıkla çok severim...kime yaptıysam sever zaten senin ölçüleride bir deniyeyim bakayım eline sağlık....

    YanıtlaSil
  13. Çok severim, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Şansa bakın , bugün başka bir blogger arkadaş daha mısır ekmeği vermiş, galiba artık denemem gerekecek.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. TARİFİNİZİ ALDIM sEVAL HANIM ÇOK TEŞEKKÜRLER EKMEKLER NEFİS GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  16. BAK SEVALCİM
    BU MISIR EKMEĞİNİ KESMİYECEKSİN
    ŞÖYLE ORTASINDA GÜZEL BİR ÇUKUR AÇACAKSIN ORTASINA TEREYAĞI KOYACAKSIN
    KENARLARINDAN KOPARIP KOPARIP BANIP YİYECEKSİN:)
    TABİ BU BENİM FİKRİM ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
  17. Mis gibi ev yoğurduyla harika olur ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Misir ekmeigini hep denemek istemisimdir ama birturlu yapamadim..not aldim tarifini ..kisa zamanda denerim umarum..nefis gozukuyor ellerine saglik ..

    YanıtlaSil
  19. Canim günaydin ismini resimlerin üzerine yazmasi kolay .resmini buloguna yükle iste o bülümde .

    resim ekleyi tiklayip resim sec yükle bölümde (( bu blogdan yazisini tikla

    yukaridaki bu yaziyi göreceksin cok kücük yazilmis


    Bu resimler, Google'ın ücretsiz fotoğraf barındırma hizmeti olan Picasa Web Albümleri'nde de görüntülenebilir ve paylaşılabilir.

    Picasa Web bu yaziyi tikla ister resmine yazi yaz istesen resminin rengini degistir .Bilmek istedigin bir sey varsa yaz bana elimden geldigi kadar yardimci olurum öptüm.

    YanıtlaSil
  20. mısır ekmeğini çok severim...
    ben aslen Trabzonluyum :))
    ben hiç yapmadım ama annem yaptıklarını çok yedim :)))
    mis gibi valla :))
    bak şimdi aklaıma düştü :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,
    Annemde yapar çok severiz :)
    Blogunuzu çok beğendim, takipçiyim artık :)
    Bana da beklerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık canım, sevgilerimle iyi hafta sonları öptüm.

    YanıtlaSil
  23. Canımcım mısır ekmeğini çok severim ben de,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,

    Yöremizde Mısır; haşlanarak, köz ateşte ütülenerek, ya da yine ateşte patlatılarak tüketiliyor. Biz pek mısır unundan ekmek yaparak tüketmiyoruz, zaten o kadar mısır tarlalarımız da yoktur.

    Ama lezzetli ve yarayışlı bir ekmek türü olduğu paylaştığınız fotoğraf karelerinden görünüyor.

    Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar diler, paylaşımınız için teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  25. Ellerine sağlık, ev yapımı hiç yedim mi hatırlamıyorum ama eminim ki çok güzel olmuştur. Olsa da yesek :)

    YanıtlaSil
  26. mmmm,görüntüsü yeter ,yazdım,ellerin dert görmesin canım.

    YanıtlaSil
  27. çok güzel görünnüyor yarın sabah kahvaltısında mutlaka denmiyicen ayrıca patlıcanı hiç tahinle denememiştim bugün defreze koymak için patlıcan ve kırmızı biber közletiyorum onuda akşama mutlaka denemem lazım tahin tatlıyla çok güzel bir lezzet ama bu şekilde hiç tatmadım ama çok merak ettim mutlaka denemeliyim... sevgiler

    YanıtlaSil
  28. hımmm bu denenir. fırında.
    ekmek makinasında yaparım bazen o da nefis ama bu daa iyi olmalı.
    :)

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.