
Patlıcan ve tahin ikilisinin birlikteliğine sarımsaklı yoğurtta eşlik edince ortaya müthiş bir lezzet çıkıyor.Patlıcanı sevmeyen yoktur sanırım,ama tahin seviyorsanız.Daha önce denemediyseniz.Sevalce lezzet garantisiyle tavsiye ederim:)
MALZEMELER:
3 Patlıcan (közlenmiş)
2 Su bardağı yoğurt
2 - 3 Yemek kaşığı tahin
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
3 Diş sarımsak (dövülmüş)
5 - 6 Tane ceviz (bıçakla kıyılmış,veya rondoda çekin)
5 - 6 Dal ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu (limon çok suluysa daha azı)
Tuz
2 - 3 Yemek kaşığı tahin
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
3 Diş sarımsak (dövülmüş)
5 - 6 Tane ceviz (bıçakla kıyılmış,veya rondoda çekin)
5 - 6 Dal ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu (limon çok suluysa daha azı)
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce sarımsakları döverek,yoğurtla birlikte çatalla çırparak karıştırın.
Ocakta,ızgarada veya mangalda közlediğiniz patlıcanların kabuklarını temizleyip,kesme tahtasında kıyın.Üzerlerine limon suyunu gezdirip karıştırın.(kararmaması için)
Sarımsaklı yoğurt ve diğer malzemeleri de patlıcanların üzerine dökerek.Tüm malzemeyi karıştırın.
Servis yapacağınız tabağa alarak üzerine zeytinyağı gezdirin.
Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Lezzet garanti,biz çok seviyoruz.İnşallah sizler de yapar ve seversiniz.
Not;Tahin zaten yağlı olduğu için ben içine zeytinyağı ilave etmiyorum.Patlıcanlar odun ateşinde közlenirse lezzet tavan yapıyor:) Afiyet olsun...
-------------------------------------------------------------------
KÖZ PATLICAN VE KÖZ BİBERLİ SALATA
Bu salata da bir çoğumuzun bildiği nefis bir lezzet.Bizim ailece favorilerimiz arasında olduğu için.Bloğumda da yer almasını istediğim.Kolayca hazırlanışıyla ve lezzetiyle yaz günlerinin aranılan nefis bir salatası.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun:)
MALZEMELER:

MALZEMELER:
2 Büyük boy patlıcan
2 Büyük boy dolmalık kırmızı biber
2 - 3 Diş sarımsak
1,5 Limonun suyu
2 - 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Ocakta,ızgarada veya mangalda közlediğiniz patlıcanların kabuklarını temizleyip.Kesme tahtasında küçük küçük keserek tabağa alın.Üzerlerine yarım limon suyunu gezdirip karıştırın.(kararmaması için)
Közlenen kırmızı biberlerin de kabuklarını ve tohumlarını temizleyip.Kesme tahtasında küçük küçük keserek patlıcanlara ilave edin..
Ayrı bir kase de sarımsakları biraz tuz ilavesiyle dövün,limon suyu ve zeytinyağı ilavesiyle çatalla iyice çırparak patlıcanlı biberin üzerine gezdirip karıştırın.
Salatanız servise hazır.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun...
Not;Limon az sulu çok sulu olabilir.Damak zevkinize göre ekşisini ayarlarsınız.Arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz da doğrayabilirsiniz.
Sevalce öneri; Patlıcan ve biberler odun ateşinde közlenirse lezzet isin bıraktığı kokuyla tavan yapıyor:)Tabii mangal olayı her zaman olmuyor.Ama olduğu zaman mangal da pişirilecekler biter bitmez peşine hemen varsa patlıcan veya biberi diziveririm.Eee köz boşa gitmesin ertesi günün salatası da hazır olsun değil mi?:) Yemeğin sonunda da mangalın bir köşesine cezveyi oturtuveririm.Sofra toplanıncaya kadar közde kahveler de hazır olur:)
patlıcana bayılırım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok çok güzel. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilikiside görüntü olarak çok hoş eminimki tatlarıd öyledir.ellerinize sağlık. hayırlı cumalar.
YanıtlaSilgerçektende közde pişen patlıcanın lezzeti başka oluyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağılık canım arkadaşım,buna yorum gerekmez salatalar kendileri zaten konuşuyoru.
YanıtlaSilCanim afiyetler olsun iki salatada nefis görünüyor.
YanıtlaSilgoruntu super ,tadinida dusunemiyorum sevgiler.
YanıtlaSilPatlıcana bayılırım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsalatalar nefis görünüyor,eline sağlık...
YanıtlaSilKözde yapılmış patlıcanın tadına doyulmaz! Ellerinize sağlık harika
YanıtlaSilHarika görünüyor bayılırım patlıcan salatasına birde kırmızı biber var değme keyfine hımmmm
YanıtlaSilellerinee sağğlık seval ablacımm..:))
YanıtlaSilgörsellere bayıldımm..
harikasınızz...
kucak dolusu sevgi ve saygılarımla...
:)
Seval abla eline sağlık görüntü harika...babaganuş bende yaparım çok lezzetlidir.eminimki seninkininde tadı yenmeye doyulmuyordur....biz senle gene pişti olmuşuz:)))
YanıtlaSilgörüntüler süper ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
babagunnus cok yedim ama icinde tahin oldugunu bilmiyordum:))) Gerci herzaman Lubnanli arfkadas yapatigindan aklimada sor nak gelmedi herhalde::)) Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilTahinli salatayı ilk kez gördüm mutlaka denemek isterim ayrıca köz biberli salatanın muhteşem tadını buradan hissedebiliyorum =)
YanıtlaSilaman Allahım sanki kokusu burnuma geldi :) enfes görünüyorlar
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SEVAL ABLAM.
YanıtlaSilÇAYI DEMLEDİM KURABİYELERDEN ALDIM GELDİM HADİ ABLACIM SAĞLIKLA YİYELİM MMM MİSSS ELLERİN DERT GÖRMESİN HÜNERLİ ABLAM.
Merhaba canım iadeyi ziyarete geldim.
YanıtlaSilPatlicanın her çeşidini severek yerim,hepsi de çok güzeller ellerine sağlık,afiyet olsun.Takipte olucam bana dabeklerim :)
Sevgiler
Ellerine sağlık, ikisinide severim, tahinliyi daha çok seviyorum galiba. Ben de yapacağım işte :)
YanıtlaSilBlogumdaki degerli yorumun icin tesekkur ederim Seval'cim. Salatalarin gercekten cok guzel gorunuyorlar. Patlicanin her hali guzel zaten.
YanıtlaSilSevgiler
Harikasın,en kısa zamanda yapılacaklar listesine eklendi canım:)
YanıtlaSilofff sevmek ne kelime bayılırım tahine... en sevdiğimmezedir babagannuşda.ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilher ikisine de bayılırım ellerine sağlık...
YanıtlaSilikisini de severim ama tahinli ha. bayılırım tahine. not aldım. lübnan yemeği. evet o mutfaktan ilginç yemekler çıkıyor doğru.
YanıtlaSil:)
Öncelikle fotoğrafa bayıldııııım..
YanıtlaSilİnsanın içi açılıyor.
Nefisss görünüyor ablacım..
Ellerine sağlık.
Harika gorunuyor Seval'cigim, patlicanin her turunu cok severim, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgi ve selamlar..
Etkinliğe davet
YanıtlaSilhttp://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html adresinde düzenlenen ve demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmasına katılımınızı bekliyoruz
SEVGİLİ SEVAL, ÖNCELİKLE GÜNÜN ÇOK GÜZEL GEÇSİNHAYATIM. HER İKİ PATLICAN SALATASI DA BİZİN EVİN FAVORİLERİNDENDİR. TAHİNİ ÇOK SIKLIKLA KULLANAN BİRİ DEĞİLSEMDE BUNA ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM HATTA BU YILBAŞI DA MÖNÜMDE AYNI SALATA OLACAK. SEVGİYLE SAĞLIKLA KAL..
YanıtlaSilSeval Hanım, geçen yıl verdiğiniz tarifi bir yıl sonra şu Ramazan gününde yaparak geç kalma rekoru kırdım sanırım:)) yalnız ben içine biraz ekmek içi ilave ettim.
YanıtlaSilteşekkürler
teyzem ellerine sağlık
YanıtlaSil