11 Mart 2012

KIYMALI KARNIBAHAR YEMEĞİ

Kırmızı gülTüm izleyicilerime ziyaretçilerime,sevgi ve selamlarımla merhabalar:)
Dikkat ettim de,nerdeyse bahar geldi.Ben kış sebzeleri yemeği hiç yazmamışım.Tabii Sevalcelezzetler acilen hızlandırma turuna girerek mart ayı çıkmadan bir kaç çeşit de olsa kış sebzelerine yöneliyor:)
Amaa arkadaşlarımızın etkinlikleri için,aracıkta börek kek gibi kaçamaklar da yaparız değil mi:)?
Anlaştığımıza göre bugün A,C,B1,B2 vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,fosfor,fosfat ve demir mineralleri içeren Karnıbaharla başlıyorum.

MALZEMELER:
1 kg. Karnıbahar
150 - 200 gr.Kıyma
1 Adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı salça
1,5 Su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Karnıbaharı bütün olarak güzelce yıkayıp,tepesinde ki kök kısmını keserek atın.Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp tekrar sudan geçirin.
Düdüklü tencereye,zeytinyağını yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı koyup kavurun.Kavrulunca salçasını ilave ederek karıştırın.
Suyunu ve tuzu ekleyerek karıştırn.Üzerine hazırladığınız karbıbaharları ekleyerek kaşıkla şöyle bir karıştırın.
Fazla karıştırmayın.(Kıymalar çok üste çıkmasın,Karnıbaharların salçalı suya karışması yeterli.)
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak,7 dakika daha pişirip ocağı söndürün.
(Karnıbahar yemeğini normal tencere de pişirirseniz de pişerken hiç karıştırmayın.Pişerken yumuşayan karnıbaharı karıştırırsanız ezilip,o çiçek görüntüleri gider.)
Yemek pişince tencerenin üzerine koyduğunuz servis tabağına ters çevirin.Kıymalı sos yemeğin üzerinde kalacak ve Karnıbaharlar da ezilmemiş olacak.
Lezzet kadar görsellikte önemli olmalı.Önce göze sonra mideye hitap etmeliyiz:)
Bu yemeği kıymasız olarak pişirirsem,yemek pişince.Yarım limon suyu ve 1 yumurtayı çırparak üzerine gezdirip 1 - 2 dakika daha kaynatıp servis yapıyorum.
NOT; Ben tüm yemeklerimi annemden edindiğim alışkanlık sayesinde düdüklü tencere de pişiririm.Vitamin kaybı olmadan,az suyla pişen yemek aslında kolaylık da tasarruf ta sağlıyor.7 dakikada,hadi kıymasının kavrulması buharının çıkması da 3 dakika olsun.Normal tencere de 10 dakikada pişmesi mümkün mü?
Ama yemeğinizi yine de normal tencerede pişirmek isterseniz kısık ateşte pişirin.
Su ölçüsü ve 7 dakika süresi düdüklü tencerenin modeline markasına göre değişebilir.
Buradan düdüklü tencereyle ilgili yazıma da bakabilirsiniz.
                              Afiyet olsun...   

36 yorum:

  1. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim karnıbahar yemeklerinden biridir bu elinize sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ben de karnıbahar tarifimi güncelledim de akşam yayınlıyım diyordum:))

    Çok severim ben karnıbaharın her türlüsünü. Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Bir kaç sene öncesine kadar hiç yemezdim. Şimdi her şekilde hatta çiğ bile yiyorum :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Ben öyle bir Anadaolu kırsalında yetiştim ki; Karnıbaharı, pırasayı ve bamyayı ancak ne zaman kendime ait müstakil bir evim oldu o zaman tanıdım ve tattım. Pırsa ve bamyayla aram iyi de karnıbaharı bir türlü sevemedim gitti. Evde piştiği zaman asla reddetmem mutlaka yerim ama, işte öylesine karnıbahar küsmesin diye.

    Tarifiniz üzere kıymalı karnıbahar yemeğinizin çok lezzetli pişirilmiş bir karnıbahar olduğunu görüntüleri de onaylıyor.

    Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..sevgiler,mutlu haftalar:))

    YanıtlaSil
  7. Cok lezzetli görünüyor...ellerine saglik canim,ben de bayilirim karnibahara.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. sevalcim Allahın güzel nimetlerinden ama ben sevemedim bitürlü karnabaharı salata ve kızartma olarak yiyorum ammaaa görüntü var ya bir ekmeği yedirir insana ellerine sağlık canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. mmmm...
    misss mis..
    :)
    görsell muhteşemm ablacım.
    lezzetini garanti ediyor resim..
    emeğinize sağlık.
    huzurlu haftalar..
    muhabbetle.

    YanıtlaSil
  10. Sulu bşr yemek değil mi bu ablacım şöyle bandıra bandıra yemiştim bir kere o tarifi yapan kişi de çok uzaklarda kaldı..
    Nasıl bir şey acaba merak ettim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. bayılırım nefisss :)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. lezzetli olmalı.. Karnı baharı en çok yumurtyla kızartılmış halini sarımsaklı yoğurtla yemeyi severim
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. çok severim canım seninkide harika görünüyor ellerine sağlık mutlu haftalar sevgilerle.....:)

    YanıtlaSil
  14. Ben de düdüklü tencereyi cok kullaniyorum,nerdeyse tüm yemeklerimde,kiymali karnibahari da cok severim,elije saglik

    YanıtlaSil
  15. En sevdiğim kış sebzelerinden bir tanesi,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Harika bir kış yemeği olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. karnıbaharıda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  18. Evde benden başka seven yok karnıbaharı ben bayılırım eline sağlık

    YanıtlaSil
  19. cok guzel olmus resimlemeler da harika.ellerine saglik sevalcigim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  20. Canım karnabaharı çok severim elle
    rine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık, enfes, bütün sebzeleri sevdiğim gibi karnabaharı da çok severim.

    YanıtlaSil
  22. bu çok sevdiğim bir yemek, daha bir ka gün önce yaptım.pratik, lezzetli, hafif ve sağlıklı. düdüklü tencere kullanmıyorum, zaten çok çabuk pişiyor. Maydonozla süslemeyi ve kıymasızını yumurtayla yapmayı denememiştim, bir sonraki sefer mutlaka yapıcam. Elinize sağlık;)

    YanıtlaSil
  23. Malesef bizim evde pek yenmeyen bir sebze :( Ben çok severim her yıl çıkınca hemen alırım ama yok benden başkası yemiyince hevesim kaçar :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  25. Bloğuna bayıldım. En kısa zamanda tariflerinden denemeye başlayacağım.

    YanıtlaSil
  26. eline sağlık benimde bu hafta menümde var olmasa kıızım zaten uyarıyor...anne karnıbahar pişir diye....

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. Ben karnabahar dolması yaparım da , kıymalı yemeğini bilmezdim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  29. canım benim facedeki mesajı yeni gördüm.çok özür.papatya prensesin bluguna girdim ben.sorun yok ama.sende hala devam ediyorsa bana yaz canım.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  30. Kizimla ben cok severiz karnibahari, kiymayla hic denememistim nefis olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  31. Bu sene kızartmasını bol bol yaptım ama yemeğini 2 kez yapabildim..
    Benim ufaklıkalr azda olsa kızartmasından yiyorlar diye malesef kızarttım hep ama her türlü çoks everim..
    Ellerine sağlık canım benim..
    Öyle güzel görünüyor kii can çektiriyor can..

    YanıtlaSil
  32. Yine döktürmüşsün Seval Abla'cım :)

    YanıtlaSil
  33. Çok severiiimmm! Canım nasıl çekti şimdi birbilseniz... Öğle yemeğini henüz yemedim de :))

    YanıtlaSil
  34. bende bugün pişiricem,ben kıymalı eşim kızartmasını seviyor,bende onu seviyorum ve karnıbaharları kızartıcağım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. Cook guzel gorunuyor. Bakalim bende yapabilecekmiyim. Ilk defa deneyecegim ama ben sulusunu tercih ederim. hepicini ben yetim. Bu ara tarif super olmus, siir gibi

    YanıtlaSil
  36. aradığım tarif buydu.teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.