baloncuklar

17 Eylül 2011

DOST SOFRALARI

 Kırmızı gülSevgili ve değerli blogcu dostlarım,tüm ziyaretçilerim.Güzel bir Eylül sabahından herbirinize ayrı ayrı sevgi ve selamlarımla merhabalar.
Öncelikle bloğumu açtığım günden bugüne beni onurlandıran, mutlu eden değerli yorumlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Sevmek ve sevilmek birbirinden ayrılmaz ikiz kardeş gibiler bana göre.Çünkü biz insanların, her ikisine de ihtiyacımız var.
Sevmek güzeldir.Fakat sevilmek, sevildiğini değer gördüğümüzü hissetmek daha da güzel değil mi?
Tıpkı ekmeğe,suya,havaya ihtiyacımız olduğu gibi.Bedenin canı gıdadan, ruhun canı sevgiden beslenirmiş.
Yaşamımızda ailemizden sonra en önemli insanlar dostlarımızdır.Arkadaşlık zamanla dostluğa dönüşerek hayatımızda önemli bir yer alır.
Farklı yetenekleri olan insanlarla kuracağımız samimi dostluklar, sevmek ve sevilmek bir yandan manevi duygularımızı yüceltirken, diğer yandan en önemli güvenlik, huzur ve sevinç kaynağımız hayatımızın bir parçası olurlar.Gerçek dost huzur verir.Yaşlanmayı geciktirir, hastalığa şifa olur.Zekayı,güzelliği,çalışkanlığı,üretkenliği destekler.
Bu nedenle arkadaşlıklarımızı sevgi ve saygı çerçevesinde dostluğa dönüştürerek sağlam temeller üzerine kurmak,önemli bir sosyal başarımız olur.
Rabbime şükürler olsun ki; değer gördüğüm, bana sevildiğimi hissettiren sevdiğim ve sevildiğim dostlara sahibim.Bunun için de çok şanslıyım.Yine şanslıyım ki, bloğum sayesinde siz blogcu dostlarımla da kalpten kalbe köprüler kuruyoruz.
Yanımdaki,bloğumdaki tüm dostlarım ve tüm ziyaretçilerim; herbirinize ayrı ayrı teşekkürler sonsuz Sevgiler, Selamlar.
Sizlerden kısa bir süre izin istiyorum.Akraba ziyaretlerimiz için yarın eşimin memleketi Sinop'a doğru yola çıkıcaz.Profimde de belirttiğim gibi,en sevdiğim hobilerimden biri de ailem ve dostlarımız için hazırladığım lezzetlerimi,masalarımı resimleyerek ebedileştirmekti.
Dost sofralarım biriktikçe hangisinden başlıyayım kararsızlığı yaşamaktansa en iyisi hepsini yayınlamak :) 
Ben dönünceye kadar sizleri yemek bloğu açmadan önceki  ve sonraki dost sofralarımla başbaşa bırakıyorum.İnşallah döndükten sonra da tariflerini yazmaya başlarım.(Resimlerin üzerlerine tıklayarak büyültebilisiniz.)
Dostluk;buluşma,kaynaşma,paylaşma,dayanışmadır.İşte farklı dostlarımızla, farklı zamanlarda biraraya geldiğimiz, lezzetli ve bol sohbetli; 
                                      Kırmızı gülDOST SOFRALARIMKırmızı gül
Birbirlerine uyumlu renklerde ki kokulu mumlarla masalarımızda otantik bir hava estirebiliriz.Tabii mumları yakmayı unutmamalıyız :)
  
 Mevsimine uygun taze çiçekler,etrafa saçtıkları hoş kokularıyla masalarımıza egzotik bir hava estirir.

 
Sadeliği ve şıklığı bir arada taşıyan masalarımızla konuklarımıza huzurlu bir ortam sağlarız.
Sofra düzeninin rengine uygun peçeteler hem dekoratif  hem aksesuar görevini yerine getirir.

 İtiraf ediyorum,ben puantiyeli desenleri çokk seviyorum :)
Masalarımıza renk ve desen dokunuşlarıyla bir hareket, canlılık verebiliriz.


Peçetelerimizi değişik şekillerde özenle katlayarak masalarımıza şıklıklar katabiliriz.



Yemek, yaşamımızın vazgeçilmez bir parçasıdır, lezzetli yemeklerimizi, şık sofralarımızı sevgiyle hazırlayıp hoş sohbet eşliğinde sunarsak:
Kırmızı gülSevgi+Lezzet+Şık Sunum+Hoş Sohbet= Unutulmaz bir yemek olur.


Geride bıraktığımız Kırmızı kalpkalplerde yaşama dileklerim ve sevgilerimle dönünceye kadar hoşçakalın.













                                                                                                                                                                                                                       




















12 Eylül 2011

KÖRİ SOSLU ELMALI TAVUK

Kırmızı gülHaftanın ilk gününden herkese herbirinize ayrı ayrı sevgi ve selamlarımla merhabalar.
Bugün tavuk,sebze,meyve karışımını körinin aroması ve rengiyle harmanladığım bir lezzetle geldim sizlere.Farklı ama nefis bir tarif.Biz çok sevdik umarım sizlerde dener ve seversiniz. 

MALZEMELER:
600 gr.Hindi veya tavuk göğüs eti
1 Adet soğan
3 Diş sarımsak
1 Adet kırmızı biber
1 Demet taze soğan
2 Adet orta boy elma
1 Tatkı kaşığı dolusu köri.
Tuz - karabiber
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
1,5  Su bardağı hindi veya tavuğun suyu
Sosu;
350 gr. Yoğurt  (2 su bardağı )
20 gr. Un     (1 yemek kaşığı)
Üzerine ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
-Hindi veya tavuk etini (ben tavuktan yaptım) üzerine çıkana kadar su ilave ederek düdüklü tencerede haşlayın.
-Soğan,sarımsak ve kır.biberi küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı yağla tavada hafifçe kavurun.Yemeği pişireceğiniz tencereye alın.
- Ayni tavada.Haşlayıp kuşbaşı doğradığınız etleri 2 yk. sıvıyağ ve köri ilavesiyle kuvvetli ateşte karıştırarak köriyi etlere yedirinceyekadar kavurun.(2 - 3dakika kadar)
 Tuz ve karabiberini ilave ettiğiniz tavuk etlerini de tencereye alın.
-Üzerine ufak ufak doğradığınız taze soğanları.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız elmaları ve haşladığınız tavuğun suyundan ilave edin.
 Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.Yemeğin pişmesi için kaynamaya başlayınca 5 - 6 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli.
 -Bu arada bir kasede yoğurt ve unu tel çırpıcı veya çatalla boza kıvamında olana kadar iyice çırparak yemeğe ilave edin. 3 dakika kadar daha kaynatıp ocağı söndürün.
 -Bu yemeği haşlanmış pirinç pilavıyla servis yaparak sağlıklı nefis bir yemek yemenin keyfine varın.Ben kalan tavuk suyunda pirinci haşlayarak pilav yaptım.
  Yemeğinizi arzu ettiğiniz şekilde şık bir sunumla masaya getirirseniz,sevdiklerinize aromatik lezzetli görsel bir şölen sunmuş olursunuz.
-NOT; Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.Ben maalesef maydanozları unutmuşum.Siz unutmayın.)) Herkes masada yemek beklerken ben resmini çekme telaşesi yaşarken maydanozlar da unutulmuş.Gülümseme     Afiyet olsun...

9 Eylül 2011

KURABİYE ŞÖLENİ. 1 TARİFLE 3 ÇEŞİT

Kırmızı gülDeğerli ziyaretçilerim,blogcu dostlarım.Her birinize ayrı ayrı sevgiler selamlar.Bugün de sizlerle belkide çoğunuzun bildiği bloğumda da olmasını istediğim kurabiye tarifimi paylaşıcam.
Bir hamurla üç farklı çeşitte nefis kurabiyelere ne dersiniz.Olur diyenler haydi buyrun tarife.
Ayrıca bu tarifimi çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum.

MALZEMELER:
250 gr. 1 Paket margarin
2  Yumurta
300 gr. 3 Su bardağı mısır nişastası (Ben güneş marka nişasta kullanıyorum.kutuda değil poşette satılan)
240 gr. 2 Su bardağı  + 1 yemek kaşığı dolusu un
160 gr. 1 Su bardağı pudra şekeri
10 gr.   1 Paket kabartma tozu
2o gr.   2 Paket vanilya
20 gr.   1 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaba nişasta,un,pudra şekeri,kabartma tozu ve vanilyayı alarak elinizle tüm kuru malzemeleri karıştırın.
Ortasını açarak yumurtaları kırın,oda ısısında yumuşamış margarini de ilave ederek parmak uçlarınızla karıştırarak çevresindeki unlarla birlikte yoğurmaya   başlayın.Avuç içi kadar bir parça hamuru alıp kakaoyla birlikte kakaoyu yedirinceye kadar yoğurun.Ufak bir top kakaolu,büyük bir top beyaz hamurunuz olucak.
Hamuru 15 -20 dakika kadar dinlendirin.İster tamamını bu 3 kurabiyeden birini yapın.İsterseniz böyle çeşitli yapın.Ben sizlere göstermek için 3 çeşit yaptım.
PAPATYA KURABİYE;Beyaz ve kakaolu hamurdan misket büyüklüğünde minik toplar yuvarlayın.(Hani çocukların oynadığı,misket,bilye,ebe de deniliyor.)
Büyük yaparsanız pişerken de büyüdüğü için göze hoş görünmez.
Ortaya kakaolu 1 top çevresine beyaz hamurdan 6 adet top yuvarlayarak dizin.elinizle hafifçe birleştirip çiçek şeklinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.


MANTAR KURABİYE;Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın.Bir tabağa biraz kakao koyun.Şişe kapağını kakaoya batırıp,kurabiyelerin tam ortasına hafifçe bastırarak kakaonun izinin çıkmasını sağlayın.Çok bastırmayın pişerken çatlayıp dağılır.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

MOZAİK DESENLİ KURABİYE;Biraz kakaolu hamurdan kalınca kalan beyaz hamurla doğaçlama ortaya çıkan kurabiyeler.
Kalan beyaz hamuru 2 ye böldüm.2 beyaz hamur 1 kakaolu hamur 3 tane açtım.ortaya kakaoluyu koyarak hepsini üst üste dizerek rula şeklinde yuvarladım.
1 -2 Parmak kalınlığında dilimler kesip,her dilimi yuvarlayınca ortaya doğaçlama şekilde desenli kurabiyeler çıktı.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.

Tüm kurabiyeleri 4 - 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 17o derecede pişirin.Fırından beyaz olarak çıkarın,üzerleri kızarmasın.İlk tepsi 13 dakikada pişti.2.Tepsi fırın iyice kızdığı için 10 dakikada pişti.
                               Afiyet şeker olsunn...

Nesliname arkadaşımızın Papatya kurabiyelerinin yapılış aşamalarını isteği üzerine.
11 Eylül sabahı yeniden yaparak resmini yayınlıyorum.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Dinlendirdiğiniz hamurdan bilye büyüklüğünde yuvarladığınız topları tepside biriktirin.Sonra ortaya kakaolu 1 top,çevresine 6 adet beyaz top dizerek elinizle hafif dokunuşla birleşmesini sağlayın.Fazla bastırmayın şekli bozulur.

5 Eylül 2011

BAYRAM KAHVALTILARIMIZ VE GEZİLERİMİZ


Kırmızı gülBir Ramazan ayını ve Bayramını daha geride bıraktık.ALLAHIM (cc) inşallah seneye cümlemize sağlıkla bu mubarek günlere ulaşmayı nasip etsin.(Amin)
Değerli ziyaretçilerim,blogcu dostlarım;Yolunuz düşerse sizlere de fikir olsun diye.Bugün yemek değil,gezdiğimiz gördüğümüz beğendiğimiz yerlerden bahsetmek istiyorum.
Bayramın 1.günü gelen eş dost misafirlerimizi ağırladık.Bayramın 2.günü yani oğlumun sizi bayramda sürpriz biryere kahvaltıya götürücem ısrarlarıyla ailece kdz Ereğli balı köyüne gittik.

                     Güzel güneşli bir günde doğal ortamda 

Kuş cıvıltıları ve yanımızdan geçen tavukların,ördeklerin sesleriyle

               Semaverde çay eşliğinde harika bir kahvaltı yaptık.
Ve en güzeli Yan tarafımızda ki masaya oturan aaa kimler var diyen sese döndüğümüzde çok sevdiğimiz uzun süredir görüşmediğimiz çocuklarımızın birarada büyüdüğü dostlarımızla karşılaşmak günün sürprizi oldu.Kahvaltı sonrası kahvelerimizi çocukların anılarını dinleyerek içtik.Onlar istanbula yola çıkarken biz de evimize döndük.Birde işletmecisi eşimin iş arkadaşı çıkınca,Bayram günü evden çıkılmaz diye gitmek istemeyen zorla ikna ettiğimiz eşim pek bi mutluolarak oğlumuza teşekkür üstüne teşekkür etti.Gülümseme Öğleden sonrası ve akşamı da yine büyüklerimizi ve arkadaşlarımızı ziyaret ederek geçirdik.
 Kdz Ereğliye yolu düşenler,bence buraya uğramadan gitmeyin derim.  Facebook,tan < Canbalı köy kahvaltısı > adresini tıklayarak bakabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------Bayramın 3.günü yine oğlum ve kızımın sürprizi,bir kahvaltıya daha gittik.Zonguldak yolu girişin de Aydınlar Köyü Çıkışı,Subaşı yolu üzerinde büyük yeşillik alana kurulmuş bir tesis.Çocuklar için top havuzu,salıncağı,kaydırağı oyun parkı ,kiralayarak binilen Midilli atları,Mescidi,gözleme evi,kahvaltı ve ızgara çeşitlerinin bulunduğu kantini,wc si ağaçlarda asılı hamakları bulunan güzel bir piknik alanı.

Çevrede,ördek,kaz,keçi vs.hayvanlardan oluşan mini bir hayvanat bahçesi.

Herşey çok güzeldi,yanımıza gelen görevli köy kahvaltısı istermisiniz? dediğinde evet dedik vee işte adı köy kahvaltısı görünümü kent kahvaltısı olan kahvaltımız.

   Herşey çok güzeldi,her çeşit vardı.Ama ben böyle doğal ve güzel bir ortamda köy ekmeği,köy peyniri,ve doğal ürünlerden oluşan bir kahvaltıyı tercih ederdim.
 Yine de herşey çok güzeldi.Sadece kahvaltı değil ızgara çeşitlerinden oluşan yemek servisleri de varmış.
Ailece çok güzel bir gün geçirdik,hamakların keyfini sürdük.













Açık havada içilen çayın keyfi de bir başka güzel oluyor.
------------------------------------------------------------ 

Ramazan öncesi 10 kişilik aile ekibiyle birlikte gittiğimiz,çok güzel vakit geçirdiğimiz tesisten de bahsedeyim.Düzcenin Aydınpınar köyünde Kaplanoğlu Alabalık.Bungolov evleri.
2 Kardeşin ailece işlettiği,güler yüzlü çalışanlarıyla temiz ve nezih bir tesis.Tertemiz havasıyla tam kafa dinlenicek bir yer.Alabalık havuzlarının içine koydukları çarklar döndükçe çıkardığı sesler,sayesinde sanki gürül gürül akan bir çağlayandasınız.
Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler.Odalar da 1 çit kişilik 1 tek kişilik tertemiz pike takımlarıyla döşenmiş yataklar.Dolaplar da tertemiz havlular.Hatta namaz kılanlar için seccade tesbih bile düşünülmüş.Duşu wc.si içinde.
Yanımıza bir rehber alarak (tesis sahibinin oğlu) köyü gezdik,sık sık karşımıza çıkan dağlardan gelen doğal suların aktığı çeşmelerden bol bol soğuk sular içtik.
Akşam yemeğini teras tarzı hazırlanmış restorant,ta yedik,testiden sular içtik.Kahvelerimizi alt katta hazırlanmış şark köşesinde içtik bol sohbetler eşliğinde taa gece 3 çe kadar.

Sabah Alabalık havuzlarının yanında hazırlanan upuzunn masada çağlayan gibi akan suların sesiyle bizim sohbetler eşliğinde kahvaltımızı yaptık.Sofrada yok yoktu.Köy ekmeğinden köy peynirine kadar.

Kahvaltıdan sonra 1 gurup Paintball oynadılar.Ben oynamadığım için fotograflama işi bana düştü.
Vee dönüş vaktimiz geldiğinde güler yüzlü çalışanlar tarafından arabalarımıza kadar uğurlandık.
İşte tesisin güler yüzle çalşanları.
http://www.kaplanoglualabalik/. adresinden sanal turla tüm tesisi gezebilirsiniz.
 Teşekkürler Kaplanoğlu,güler yüzünüz ve  temiz,nezih tesis için. 
-----------------------------------------------------------------
2. Durağımız Güzeldere şelalesi ve mesire yeri oldu.Tüm aile ekibi Ereğliye dönmeden orayı da görmek isteyince.Düzce'nin Aydınpınar köyünden,Güzeldere şelalesine doğru yola koyulduk.Hoşumuza giden yerlerde mola vererek bol bol oksijen depoladık.
Güzeldere şelalesi Düzce'den 18 km.uzaklıkta, 135 m. Yükseklikte ki kayaların üzerinden dökülen bir nehir adeta.Şelalenin girişin de araç park yerleri,göz alabildiğine uzanan çim alan ağaç altlarında piknik masaları,çadır yerleri ve orada da sanırım 3 taneydi bungolov evleri vardı.
Kah dar yollardan,kah ağaçların altlarından, kah ağaç basamaklarla inerek o muhteşem manzaraya ulaşıyor.

Şelalenin çıkardığı seslerle o muhteşem doğa manzarası birleşince duyduğunuz iç huzuruyla birlikte tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz.Gördüğünüz her güzelliği fotograflamak istiyorsunuz.

Daha ileride Pürenli,Hira,Balıklı ve Derebalık Yaylaları varmış.Oralara gitmedik,akşam istanbul otobüsüne kızımı yetiştireceğimiz için gezimizi sonlandırıp.Düzce'den kızımızı uğurlayarak Ereğliye döndük.
-----------------------------------------------------------------
Kırmızı gül Hepinize,hepimize ailemizle,dostlarımızla sağlık,huzur,mutluluk dolu günler geziler diliyorum.Kırmızı gül
                                                   Sevgiyle kalın...