baloncuklar

28 Haziran 2011

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Miraç;alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize (sav) Mekke döneminde bir gece,Yüce yaratan'ın sonsuz kudretini göstermek için önce Mescid-i Aksa'ya oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur.
Miraç,mü'minlerin Allaha ve Hz.Peygambere (sav) olan bağlılıklarını pekiştiren bir sınav.Peygamber efendimiz için de Yüce Mevla'nın yardım ve desteğiyle görevinde moral kazanma vesilesi olmuştur.
Miraç gecesi farz kılınan ve bizzat Pegamberimiz tarafından mü'minlerin miracı olarak nitelenen namaz da,iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder,manevi duygularımızı yüceltir.
Miraç Kandili,ilahi rızayı kazanacak işler yapmamız,iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız için güzel bir fırsattır.
2011 yılı Miraç Kandilimiz cümlemize de hayırlara vesile olsun,kutlu olsun. Sevgilerimle...

27 Haziran 2011

SANDAL SEFASI


        Kırmızı gül       Tüm ziyaretçilerime haftanın ilk gününden sevgiler selamlar.Bugün sizlerle kabak sandal sefasına çıkalım mı? 
      Adına sandal sefası dediğimize göre yerken de pırıl pırıl güneşin altında pırıl pırıl denizde sevdiklerinizle sandal sefası yapıyormuş gibi hissedin. Hatta hayal bu ya hayallerde sınır yoktur. İsterseniz Venedik’te gondol da gezin.)))
    Şaka bir yana,kısa sürede kolayca hazırlanan yaz günlerinin ister öğün yemeği olarak, ister ikindi çayının yanında kolayca hazırlayacağınız hafif ve leziz bir tarif.Özellikle ben ve diyette olanlar tam bizlik,içinde yağ yok,tuz yok.Peynirlerde ki yağ ve tuz yeterli.
MALZEMELER:
Orta boy kabak
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz veya dereotu
HAZIRLANIŞI:
Kabakları hafifçe kazıyıp,bütün olarak haşlayın. Sonra uzunlamasına 2 ye kesin içini tatlı kaşığı yardımıyla yukarıdan aşağı doğru çekerek çıkarın.Beyaz peyniri ince doğranmış maydanoz veya dereotuyla karıştırıp, kabakların içine düzgünce yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırının ızgara bölümünde kaşarlar eriyip hafifçe kızarıncaya kadar tutun.Veee işlem tamam.  Afiyet olsunnn.

NOT:Malzemelere ölçü vermedim,kişi sayınıza göre ayarlarsınız.1 Kabaktan 2 adet sandalımız oluyor.Ben birazını maydanozlu,birazını dereotlu hazırladım.Lezzeti biraz daha artırayım derseniz,beyaz peynirin üzerine beşamal sos gezdirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.İsterseniz içini tavuk soteyle veya karnıyarık harcı gibi kıymayla doldurup kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.Yani sizin hayal gücü ve damak lezzetinize göre istediğiniz şekilde hazırlanır.Benim tercihim peynirlisi.
Farkettiyseniz 4 lü kabak fotografında soldan 2 si koyu renk,diğer 2 si açık renk.Nedeni,daha önceki kabak salatası tarifimde belirtmiştim.Sebzeleri haşlarken rengini kaybetmemesi için tencerenin kapağını kapatmadan haşlamalıyız diye.İşte örneği.Ben örnek olması açısından,kabakların  2 sini kapak kapatmadan haşladım.2 sini ayrı tencerede kapaklı olarak haşladım.Sonuç,kapak kapatmadan haşladığım kabaklar rengini korudu,diğerleri rengini kaybederek açık bir renge dönüştü.
Değerli ziyaretçilerim,tariflerime gül resmiyle başlayıp sizleri gül ile karşılamak hoşuma gidiyordu.Fakat son günlerde sorun yaşıyor,bir türlü gülü yapamıyordum.Bugünkü denemem de oldu diye sevinirken nasıl becerdiysem hem çift gül oldu hem  yanında arkadaşları da oldu.)) Bu sefer de silemiyorum,silinmiyor.Diyorum ya daha çokkk öğreneceğim şeyler var.
Oğluma müraacat ediyorum,anacım nasıl beceriyorsun bunları diye o da hayretler içerisinde kalıyor.)) Bir bilebilsemmm. Sevgilerimle…

23 Haziran 2011

FIRIN POŞETİNDE TAVUK



    Güzel bir yaz sabahından tüm ziyaretçilerime merhabalar.
Bugün sizlerle çabucak hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıcam.Fırın torbasıyla ben de yakın zaman da tanıştım,çevremde yediğim de lezzeti beğensem de ne kadar sağlıklı diye tereddütlerim yok değil.Sık olmasa da kullanmaya başladım.Ama araştırıyorum,sizlerinde bu konuda görüşlerinizi paylaşalım arkadaşlar.
Akşamdan tavuğu soslayıp buzdolabına kaldırın ertesi gün poşete ve fırına pişti gitti.))
Hatta isterseniz yanına sebzeler de ilave edebilirsiniz.Ben ilk yaptığımda sade tavuk pişirip yanında pilavla servis yapmıştım.Daha sonra değişik sebzelerle de hazırladım.
Lezzet garanti.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
1200 kg.Parça tavuk. (10 parça tavuk)
1 Büyük soğan (rendeleyin)
3 Diş sarımsak (arzunuza göre azaltıp çoğaltın) (rendeleyin veya ince doğrayın)
1 Küçük çay bardağı sıvıyağ
2 orta boy Limonun suyu
2 Orta boy domates rendesi
1Yemek kaşığı salça
1Çay kaşığı tepeleme dolu kekik
1Çay kaşığı karabiber
Tuz

 HAZIRLANIŞI:
Tavuğun dışındaki tüm malzemeleri çukur bir kapta karıştırın.Tavukları da ilave ederek sosla iyice karıştırıp kapağını kapatın.Buzdolabına kaldırın.Akşama pişirecekseniz sabahtan da hazırlayabilirsiniz.
Ertesi günü, tavukları sosuyla birlikte fırın poşetine doldurup poşetin ağzını içinden çıkan bağlama teliyle bağlayıp,kürdan veya iğneyle 5 - 6 yerine delik açın. hava alması için.fırın tepsisiyle 200 derece fırında 55 dakika pişirin.
Tavuk çok olduğu için ben 5 şer parça olarak 2 ayrı poşette pişirdim.
Not:Tavukları yıkayınca,süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.(yıkayıp direk sosa ekleyince çok su salıyor.) Tecrübeyle sabitlenmiştir.))
İsterseniz sade tavuk pişirin.İsterseniz poşetin içine arzu ettiğiniz sebzeyi de ilave edin.İlk yapacaklar;pişerken poşet bir hayli şişiyor endişelenmeyin.))
Bu malzemeler size çok gelirse,arzu ettiğiniz miktarda tavuğa göre sos malzemelerini azaltarak hazırlayabilirsiniz.  Afiyet olsun.

Bu da başka bir gün sebzeli olarak hazırladığım.


Evde 6 parça tavuk incik,1avuç kadar taze fasulye 1 patlıcan vardı.
1orta boy soğan,3 diş sarımsak,yarım çay bardağı sıvıyağ,1limonun suyu,yarım y.k.salça,baharatlar ve tuz.
Sabah,malzemeleri azaltarak hazırladığım sosla tavuğu harmanlayıp buzdolabına kaldırdım.Akşam fırında pişirdim.Pişireceğim zaman içine fasulyeyi ayıklayarak,patlıcanı uzunlamasına 4 de bölüp iri iri doğrayarak poşete ve fırına.
Sizler arzu ettiğiniz sebzeyi iave edebilirsiniz.
Fırın süresi fırına göre değişebilir,her zaman dediğim gibi sizler pişirip yiyerek kendi damak zevkinize göre süreyi ayarlarsınız.(Kimi az pişmiş,kimi çok pişmiş sever.)
Yanına pilav,salata veya cacıkla işte size güzel bir menü
Çalışan bayanlar yemeğiniz pişerken diğer hazırlıklarınızı tamamlayıp dinlenmenize bile vakit kalır.))

19 Haziran 2011

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN


             Kırmızı gülBaşımızın  tacı evimizin temeli,önce Sevgili eşimin,sonra da tüm babaların ve baba adaylarının
          babalar günü kutlu mutlu olsun.Her günleri babalar günü mutluluğuyla dolsun.
          Hakkın rahmetine kavuşan benim babamın ve tüm babaların da ruhları şad,mekanları cennet olsun.
          Onlara verebileceğimiz en güzel hediye dualarımızdır.Cümlesinin de ruhlarına El-Fatiha.
          Babası hayatta olanlar,babalarınız yakınınızdaysa doyasıya sarılın.Babanıza özel olduğunu hissettirin.
          Baba kokusunu içinizde yüreğinizin derinliklerinde hissedin. 
          Uzaktaysa telefonla sevginizi hissettirin,ama bunu yılda bir değil sık sık hissettirin.
                                                                                Sevgilerimle...
         
               

15 Haziran 2011

DÜDÜKLÜ TENCEREM - KABAK ÇORBASI ve MUSKAT

Kırmızı gülSevgi ve selamlarımla tüm ziyaretçilerime hayırlı akşamlar diliyorum.Son yazdığım muffin tarifinde Sevgili Dilaradan gelen bir yorumda,çalışan ve fazla zamanı olmayanlar için, çabucak kolayca hazırlanan tarifler  isteği ve önerisi alınca bunu dikkate alarak zaman zaman,çalışanlarımızın işten gelince çabucak hazırlayabileceği pratik lezzet önerilerinde bulunmaya çalışıcam.İnşallah yardımcı olabilirim.
Kolay tariflerden önce bir yemeği pratik ve çabuk nasıl pişirebilirizle başlıyalım mı?
Benim olmazsa olmazım bazı evlerde sadece baklagil pişirilirken kullanılan düdüklü tencereden bahsetmek istiyorum. Ben rahmetli annecim’den edindiğim alışkanlık sayesinde yıllardır, fırın yemekleri dışındaki  tüm yemeklerimi düdüklü tencerede pişiriyorum.Ve herkese de tavsiye ediyorum.Normal bir tencerede hangi yemeği 6-7 dk. Pişirebilirsiniz ki?
Gıdaların besin yoğunluğu; tazeliğine, saklama ve pişirme yöntemlerine bağlıdır. Sebzeleri çok uzun sürede çok su ile yüksek ateşte pişirmemeli, tekrar tekrar ısıtmamalıyız. Bu tür pişen yemeklerde maalesef vitaminden eser kalmaz, sadece karnımızı doyurmuş oluruz.
Asıl amacımız lezzetli  ve pratik yemek pişirmenin yanında besin değeri kaybolmamış yemekler hazırlamak olmalı.Normal tencerede pişen yemeği her kapağını açışımızda buharla birlikte vitaminlerinde uçtuğunu biliyoruz.Oysa düdüklü tencerede buhar basıncı sayesinde besinlerimiz kısa sürede vitamin kaybı olmadan pişiyor.
Tüm bunlardan dolayı hem zamandan kazanmak, hem ocak ( gaz ) kullanımını minimuma indirmek, hem de yemeklerimizi vitamin kaybı olmadan pişirmek istiyorsak, düdüklü tencere kullanma alışkanlığı edinelim.
Düdüklü tencereniz yoksa, benim tavsiyem; kalabalık değilseniz, 5 lt.lik tencere alın.Almışken büyüğünü alayım demeyin. Madem pratiklik istiyoruz sadece pişirmesiyle değil kullanımıyla da (yıkaması-yer kaplaması) her yönüyle kolaylık sağlamalı bize.
NOT: Benim verdiğim dk. Ayarları sizin düdüklü tencerenize göre az veya çok gelebilir. Markaya, modele göre bu süreler değişebilir. Tencerenizin içindeki kullanma kılavuzunu okuyarak ve kullandıkça deneme yanılmayla en doğru süreyi öğreneceksiniz ve inanın düdüklü tencerenizi elinizden bırakamıycaksınız. Düdüklü tencere de yemeklerinizi az suyla ve buharı çıkmaya başlayınca da ocağı kısarak kısık ateşte pişirin.Özellikle çalışan bayanlar,akşam işten eve gelince yemeğinizi ateşe koyun,siz salatayı yapıp masayı hazırlayıncaya kadar yemeğiniz de pişmiş olucak.

 Düdüklü tencere kullanımında dikkat edilecek en önemli nokta:Ocağı söndürünce buharı tamamen boşalmadan kapağını açmayın!
Bizler anneannelerimizin, annelerimizin o güzel öpülesi elleriyle hazırladıkları lezzetli tencere yemeklerinin kültürüyle büyüdük. Günümüzde çeşitli şık sunumlu lezzetler hazırlasak da tencere yemeklerinin lezzeti, bereketi bir başka oluyor. Hatta kızıma ve gelinime de bu alışkanlığı edindirdim.Önceleri patlar korkusuyla kullanmaya çekindiler.Sonra en önemli noktaya dikkat edildiği sürece öyle bir risk olmadığını ve rahatlığını görünce düdüklü tencere severler gurubuna girdiler.)) İnşallah bu alışkanlığı yeni neslimiz tüm gençlerimize de sevdirebilirim.Eee bu kadar bahsetmişken sözü fazla uzatmadan düdüklü tencerede pişen lezzetlerimize bir göz atalım.Önce tam da mevsimiyken bugün pişirdiğim kabak çorbasıyla başlayalım mı?
                               KABAK ÇORBASI
Yaz,kış çorba olmazsa olmaz diyen,çorba aşığı eşim sayesinde çorbasını yapmadığım sebze yoktur sanırım.)) Herkes sevmeyebilir diye yazmaya çekinirken,bu çorbamın tarifini sofra dergisinin haziran sayısında da görünce cesaretlenerek yazıyorum.
MALZEMELER:
2 adet orta boy kabak
1’er adet orta boy havuç ve patates
1 adet soğan,3 diş sarımsak
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber. İnce kıyılmış dereotu.
Arzu ederseniz,1 çay kaşığı dolusu kadar muskat cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI:
Kabak ve havucun kabuğunu kazıyarak,patates,soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak,tüm sebzeleri  iri küpler halinde düdüklü tencerenin içine doğrayın.
İçine su, zeytinyağı, tuz,karabiber ve muskat rendesini ilave edip karıştırıp düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp ocağa alın.Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak saatinizi  7 dakikaya kurun.Sürenin sonunda ocağı söndürün.
Buharı boşalınca kapağını açıp el blendırından (veya robotunuzun blendrından)geçirin.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.Arzu ederseniz üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz.  Afiyet olsun.
NOT:Muskat cevizi baharatçılarda satılıyor,küçük ceviz büyüklüğünde.Baharatlara düşkün biri olarak özellikle çorbalarda bıraktığı aromayı ben çok sevdim.Lezzet vermek için patates,et yemekleri,çorbalar ve soslara  aromasıyla ayrı bir lezzet veriyor.Kullanmanız şart değil ama hiç kullanmadıysanız ben deneyin derim.Kendi küçük ama lezzeti büyük.)) (bana göre)
Bol miktarda rendelenmiş olarak süt ile birlikte alındığında halisünasyon görülmesine neden olduğu için fazla miktarda kullanılmaması öğütleniyor. 












                                                                                    

 

9 Haziran 2011

İNCİRLİ ÇİKOLATALI MUFFİN


Kırmızı gülTüm ziyaretçilerime güzel bir bahar sabahından günaydınlar.
 Bugün sizlerle nefis ve şık sunumlu muffin tarifi paylaşıcam.
Fakat  ben çikolatalı harç hazırlamadım.Sahilde arkadaşlarla ikindi çayının yanında yenileceği için,daha hafif olsun diye.Çocuğunuzun doğum gününde veya misafirlerinize çikolatalı olarak hazırlarsanız şık bir sunumla servis yapmış olursunuz. 
 
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz
6 incir ( küçük doğranmış )
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için;
Beyaz çikolata
Renkli şekerlemeler
HAZIRLANIŞI:
Önce yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamında yoğunlaşana kadar 2-3 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edip tekrar mikserle çırpın.
Küçük doğranmış incirleri ve bıçakla kıyılmış cevizleri de ekleyip kaşıkla karıştırın.Mufin kağıtlarına üstlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kaşıkla doldurun.(Sanırım ben biraz fazla doldurmuşum.)
5 dk. önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Muffin, kek,pandispanya türü pişirdiğiniz tüm hamur işlerinde fırının kapağını ilk 20 dk.açmayın.Aksi taktirde kabarma işlemi tamamlanmadığı için kekiniz kabarmaz.
Muffinler piştikten sonra benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı, biraz süt ilave ederek kıvamını açarsanız, çok koyu olmaz ve daha rahat sürülür.
Bir tabağa renkli şekerlemeler ( pasta süsleri ) koyun. Mufinleri önce çikolatalı harca batırıp sonra şekerlemelere batırıp servis tabağına dizin. Böylece hem lezzetli hem de şık görünümlü muffinlere sahip olursunuz.Çocuğunuzun doğum gününde veya misafirlerinize çikolatalı olarak hazırlarsanız şık bir sunumla da servis yapmış olursunuz.Bu malzemelerle 13 adet muffin oluyor.

                                             Afiyet olsun.

7 Haziran 2011

BALKON SEZONUMUZU AÇTIK

    Kırmızı gülGüzel ve güneşli bir günden tüm ziyaretçilerime günaydın.
Yurt genelinde artık havalar ısınmaya güneşGüneşyüzünü göstermeye başlayınca oğlumun doğum günü de olunca sürpriz kahvaltıyla hem balkon sezonumuzu,hem doğum günü kutlamamızı başlattık:)
Yaşamın boyunca hep bir arada sağlık,huzur,mutluluk dolu nice yıllar diliyorum yavrum:)

Bol güneşli bahar sabahından nacizene sabah kahvaltımız.Ve sonrasında da sabah kahve keyfimizin yanında sürpriz doğum günü pastamız ve harika zambak'larımdan karelerle herkese GÜNAYDIN'LAR:)
Sabahtan balkonumuz bol güneş aldığı için resimleri güneşliği kapatarak çeksemde yansımaları engelleyemedim.Fotoğrafçılık'ta daha öğreneceğim çok şey var sanırım:)
                             
                                Kahvaltı masamız:)

      Mutfakta unutulup masaya oturunca hatırlanan,sevgimizin ifadesi  kalp kanepelerimiz:)
      Kahvaltı sonrası sevgimizin ifadesi kalp çikolatayla içilen kahvelerimiz:)

     Ve bir gün önce hazırlayıp buzdolabının sebzeliğinde saklanan sürpriz pastamız:)
  
     Bunlar da balkonumuzu renklendiren zambak'larımız:)

 Her balkona çıktığımızda bizi,sevgiyle kollarını açarak karşılayan kukla bebişimiz:)
Sevgiyle kalın:)

6 Haziran 2011

NESTCAFE'Lİ PASTA


Kırmızı gülTüm ziyaretçilerim ve blogcu dostlarım,haftanın ilk gününden günaydınlar.
 Bugün sizlerle nestcafeli pastamın tarifini paylaşıcam.Sadece,bol övgüler alan süper bir lezzet diyeyim.Sonrasını yapınca ve yiyince siz karar verin.
 Detaylı olarak yazmaya çalıştım,inşallah bişey atlamamışımdır.

PANDİSPANYA,NIN MALZEMELERİ:
6 Yumurta
1,5 Su bardağı tozşeker.  240 gr.
1,5 Su bardağı un.           240 gr.
1/2 Su bardağı nişasta        40gr.
25 gr.lık 1 paket kakao
1,5 Paket kabartma tozu      15 gr.
1 Yemek kaşığı nestcafe + 3 yemek kaşığı ılık su

ARA KREMASI:
1 lt.Süt
1 Su bardağı un              120 gr.
1 Su bardağı toz şeker    175 gr.
125 gr.margarin (Becel)

PASTANIN DIŞINI SIVAMAK İÇİN KREMA:
1,5 Su bardağı soğuk süt
1 Paket pasta kreması

PASTAYI ISLATMAK İÇİN:
1,5 Su bardağı süt
1 Paket 3.çü bir arada nestcafe
Aralara serpmek için 1 su bardağı rondoda çekilmiş kavrulmuş badem veya kavrulmuş fındık (evde hangisi varsa)

HAZIRLANIŞI:
-Yumurta aklarını ve sarılarını 2 ayrı büyükçe kaseye kırın
-Önce yumurta aklarını bir çimdik tuzla mikserle çırpın Yoğunlaşmaya başlayınca şekerin 4  kaşığını ilave edip iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpıp bir kenarda bekletin.
-Ayrı kaseye kırdığınız yumurta sarıları ile kalan şekeri yoğunlaşıp beyazlaşıncaya kadar çırpın ve ılık suda erittiğiniz nestcafe'yi ekleyip,karıştırın.
-Tüm kuru malzemeleri (un,nişasta,kakao,kabartma tozu) eleyerek ilave edip mikserleyin.Koyu bir karışım olucak telaşlanmayın,yumurta aklarını ilave ettikçe normal kıvama gelicek.
-Kenarda bekleyen,çırptığınız yumurta beyazlarını yavaş yavaş ilave ederek plastik spatula veya tahta kaşıkla havalandırarak, alt üst ederek karıştırın.
-Pandispanya hamurunu 26 cm.lik çember kalıba döküp 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin.
-İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.Bazı fırınların üst rezistansları fazla ısınıyor,üzeri yanma derecesinde kızarmaya başlarsa üzerine yağlı kağıt örtün.Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin.
-Batırdığınız kürdan hamur bulaşığıyla çıkıyorsa pandispanya pişmemiştir,kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.Pandispanya pişince fırından çıkarın yoksa fırının sıcaklığıyla kurur.
-Pandispanyayı en az 5 -6 saat dinlendirirseniz katlandırması daha kolay olur.

ARA KREMASININ HAZIRLANIŞI:
-Tencerede önce kuru malzemeleri karıştırıp (pişerken topaklanmaması için) sonra sütü ilave edip,tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.İyice soğuyunca margarini ilave ederek mikserleyin.
- Badem veya fındığı rondodan geçirin.Un gibi çekmeyin,irili ufaklı olsun ki yerken ağıza gelsin.Evde badem vardı,ben kavrulmuş badem kullandım.Kavrulmuş fındıklada güzel oluyor.
Pandispanyayı nemlendirmek için:
1,5 Su bar.soğuk süt ve 3 çü bir arada nestcafeyi iyice çırpın.

PANDİSPANYANIN KATLANDIRILMASI:
1-Önce pandispanyanın en üstte fazla kabaran girintili,çıkıntılı yerlerini kesip pastanın üzerini düzeltin.Sonra pandispanyayı enlemesine 3 eşit parçaya kesin.
2-Pastayı ıslatacağınız nestcafeli sütü 3çe bölün.
3-Pandispanyanın1.parçasını pasta altlığının üzerine yerleştirip yumurta fırçasını sütlü harca batırarak her tarafını eşit şekilde ıslatarak nemlendirin.
4-Üzerine kremanın yarısını kaşık kaşık döküp spatulayla düzelterek yayın uç kenarlara kadar getirmeyin.Üst parçayı koyunca dışarı taşar.
5-Kremanın üzerine bademlerin yarısını serpin.  (Pastanın yan duvarlarını süslemek için biraz badem ayırın.)
6-Üzerine tekrar pandispanyanın 2.parçasını koyarak yukarıdaki işlemi yapın.(ıslatma,krema ve badem)
7-Üzerine tekrar pandispanyanın 3.parçasını koyarak sadece sütlü harçla her tarafını eşit şekilde ıslatıp nemlendirin.
8-Üzerini sera streç,le örterek buzdolabına kaldırın.
9-PASTANIN DIŞ KREMASI İÇİN;Soğuk süt ve pasta kremasını koyulaşıncaya kadar mikserleyip üzerini kapatarak buzdolabına kaldırın.
10-Ertesi gün servisten 1 - 2 saat önce pastayı  ve hazırladığınız kremayı dolaptan çıkarıp yan duvarlarını ve üzerini her tarafına kremayı,krema spatulasıyla sıvayıp arzunuza göre üzerini süsleyip servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
Ben  pastanın en üstünden kestiğim fazlalıkları (1.maddede belirttiğim) rondoda çekip. (5.maddede belirttiğim.Ayırdığım bademlerle karıştırıp pastanın yan duvarlarını süsledim.
Üzerini de yenilebilir inci süslemelerle süsledim.
Sevalce öneri: Bazı pasta süslemeleri,renkli süsleme şekerlemeleri boya salabiliyor.Özellikle kırmızı renkler o tür bir süsleme kullanacaksanız,pastayı masaya getirirken servis zamanı süsleyin.
Ben İstanbul'da pasta malzemesi satan yerlerden aldığım yenilebilir inci süslemelerle süsledim,onlarda öyle bir risk yok.
                                                             Afiyet olsun.