
MALZEMELER:
2 Yumurta
270 gr. 1,5 Su bardağı tozşeker
2 Yumurta
270 gr. 1,5 Su bardağı tozşeker
350 gr. 3,5 Su bardağı un + 20 gr.1 yemek kaşığı un
1/2 Su bardağı sıvıyağı veya zeytinyağı
1/2 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 limon veya portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
2 Yemek kaşığı kakao
1/2 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 limon veya portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
2 Yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Önce yumurta ve şekeri yoğunlaşıp beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Sıvı malzemeleri ilave ederek karıştırın.(yağ,su,süt)
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip tekrar çırpın.
Kek hamurunu eşit olarak 2 ayrı kaseye bölüştürün.Birine limon veya portakal rendesini ve + 1 y.k. unu. Diğerine kakaoyu ekleyip karıştırın.
Önce yumurta ve şekeri yoğunlaşıp beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Sıvı malzemeleri ilave ederek karıştırın.(yağ,su,süt)
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip tekrar çırpın.
Kek hamurunu eşit olarak 2 ayrı kaseye bölüştürün.Birine limon veya portakal rendesini ve + 1 y.k. unu. Diğerine kakaoyu ekleyip karıştırın.
Her iki kek hamurunun içine aynı büyüklükte orta boy birer kepçe koyun.
Kek kalıbının veya tepside pişirecekseniz tepsinin her tarafını yağlayın.
Püf noktası burada başlıyor,Zebraya dönüşme işlemi:Sıralaması önemli değil.
Ben beyaz hamurla başladım.Önce beyaz kek hamurundan kepçeyle tepsinin tam ortasına 1 kepçe kek hamuru dökün,hemen ardından döktüğünüz hamurun tam ortasına kakaolu kek hamurundan 1 kepçe dökün hamurlar bitene kadar bir beyaz bir kakaolu olarak ayni şekilde devam edin. (Yemek kaşığı kullanırsanız 2 şer kaşık koyun.)
Ortası oyuk kek kalıbına yapıyorsanız benim gibi. Kek kalıbının çevresine yukarıdaki işlemi uygulayın.
Püf noktası burada başlıyor,Zebraya dönüşme işlemi:Sıralaması önemli değil.
Ben beyaz hamurla başladım.Önce beyaz kek hamurundan kepçeyle tepsinin tam ortasına 1 kepçe kek hamuru dökün,hemen ardından döktüğünüz hamurun tam ortasına kakaolu kek hamurundan 1 kepçe dökün hamurlar bitene kadar bir beyaz bir kakaolu olarak ayni şekilde devam edin. (Yemek kaşığı kullanırsanız 2 şer kaşık koyun.)
Ortası oyuk kek kalıbına yapıyorsanız benim gibi. Kek kalıbının çevresine yukarıdaki işlemi uygulayın.
5 dakika önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Her 2 hamurun içine aynı büyüklükte ayrı ayrı kepçe koyun.Kepçeniz büyükse kek haçlarını yarımşar kepçe kullanın.Ben üstteki malzemelerle küçük boy çiçek şeklindeki kek kalıbımda pişirdim.
Afiyet olsun...
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgler.
YanıtlaSiloy oyyy harika görünüyor bir dilim alabilsem çok iyi olacaktı :(
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler:)
nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanim harika bir kek olmus ellerine saglik
YanıtlaSilKekin süper görünüyor canim..
YanıtlaSilellerine saglik.Sevgilerimle
Ben çok seviyorum zebra kek'i canım:)enfes gözüküyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilöpüyorum kocaman..
ooooo çok güzel olmuş:) harika, hatta hazır kekler neylesin:)
YanıtlaSilyuvarlak tepside yapmıştım bir de kalıpta yapayım:)
sevgiler
Çok güzel kabarmış,harika görünüyor ellerinize sağlık,çoktan afiyet olmuştur zaten sevgiler:)
YanıtlaSilaman yarabbi ne güzel bir görüntü bu böyle..bayıldım tabağı alıp kaçıyorum sevalcim..
YanıtlaSilcanım maşallah nasılda kabarmış ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSiltekrar mrb:)))) iade ziyaretine kahve icmeye geldik:))))))
YanıtlaSilama kekde varmış,izlemedeyim,ama diyetdende bahset arada, sevalce sevgilerimle canım mutlu kal:)))))))
kalıptadabaşka bir güzel olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilçokk güzell olmuş ablacımm:))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
anlatımınız da öylesine güzel ki,hiç tereddüt edilmez yapmak için...
gönül dolusu sevgilerimle...
Merhabalar,
YanıtlaSilBen Milletimizin zekasına, aklına, fikrine hayranım.
Zebra Kek'e bakınca bir kez daha hayran oldum. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
NOT: Sayfanıza girince İZLEYENLERİM ve İZLEDİKLERİM eklentilerinin sadece başlıkları değil, muhtevasının da görünmesi, sayfa kodlarınızın düzgün çalıştığına işarettir.
nefis bir görüntü bu aralar kek yapasım ve yiyesim var
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
ayyy bir dilim aldım :)))
YanıtlaSilsüper görünüyor
ellerine sağlık
deniyeceğim
Bu keki herkes yuvarlak kalıpda yapıyor,bence dilimli kalıpda daha güzel olmuş:)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.
off harika görünüyor ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilCanım ben bu Zebra desenini bir türlü yapamıyorum yaaa:)Ne kadar güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel olmuş :) tadınıda biliyorum normal kekten çok daha güzel oluyor elerinize saglık su yerine zebra keke soda koyuyoruz biz suda oluyor demek teşekkürler:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Deseni çok güzel ölmuş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilELINIZE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilEN COK SEVDIGIM KEK ZEBRA
SEVGILER
Bitiriyor bu kekin görüntüsü beni..
YanıtlaSilBende geçenlerde yaptım.
Çocuklar çok sevdiler.
Elleirne sağlık canıım.
Öpüyorum.
Bende hep merak ederdim bu kekler nasıl bu renkleri alıyorlar diye :)
YanıtlaSilNefis görünüyor canım ellerine sağlıkk;))
YanıtlaSilSevgili Seval,
YanıtlaSilOrtası delik bir kapta pişirilen zebra keki ilk sende görüyorum.
Çok düzgün olmuş çizgileri. Görüntüsü lezzetini de ele veriyor.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
Seval hanım merhaba kedi kalıbı gönderdim mailinize gelmedimi?? merak ettim...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAllah'ın rızasını kazanarak O'na yaklaşmanın bir yolu olan mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.
Nefsini nirana, kalbini Rahman'a, oğlunu Kurban'a, malını ihvana bezletmekle ahdine vefakarlığını gösteren Hz. İbrahim (a.s.)'ın itaatinin ve oğlu Hz. İsmail'in de teslimiyetinin yolunda ilerleyen kullardan olmamız dileğiyle sağlıcakla kalın.
Selam ve dualarımla.
woww iç görüntüsü beni ck sasırttı :) süper görünüyor ismi gibi :P
YanıtlaSilyuvarlak ortası delik kek kalıbında nasıl b görüntü oldu bir noktaya dökmüyormuyuz kek harcını,kek kalıbını çevire çeviremi dökücez?
YanıtlaSil
YanıtlaSilMerhaba Gülşahcım,
Ortası delik kek kalıbında yaparken,dediğin gibi kek kalıbını çevirerek de yapabilirsin.Veya 1 kepçe dolusu kek harcını ortası delik kalıbın çevresine daire çizer şekilde de dökebilirsin.Baktın daire tamamlanmadı,kalan boşluğa biraz daha kek harcı ilave ederek bir turu tamamlarsın.Kalıbın veya kepçenin büyüklüğüne göre bir turu tamamlamak için 2 kepçe de gerekebilir.
Sevgilerimle..