31 Ocak 2011

KREMA DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI



















MALZEMELER:

Milföy hamuru
Huni şeklinde kalıplar


















KREMASI:

3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti
1 paket vanilya
Yaban mersini

HAZIRLANIŞI:

Tencerede önce kuru malzemeleri  (un, şeker) karıştırın sonra sütü ilave edin. Tel çırpıcıyla koyulaşıp
 kaynayıncaya kadar pişirip vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tamamen soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikserle 2- 3 dakika kadar çırpın.
Yumuşayan milföyleri birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin huni kalıpları üst kısmından başlayarak hafifçe birbirinin üzerini bindirerek sarın. Üst kısımdan birer parmak kadar boşluk bırakın.Milföyleri rahatça çekip çıkarabilmek için. Milföye sarılı kalıpları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kızaran milföyleri soğuyunca kalıptan dikkatlice çıkarıp içlerini biraz krema 1 -2 tane yaban mersini sıralamasıyla doldurup servis tabağına dizin.  
Afiyet olsun..

NOT: Ben o gün yaban mersiniyle sos hazırlayarak sosla birlikte servis yaptım.Sos hazırlamak arzunuza bağlı. Eğer sos hazırlamak isterseniz;

YABAN MERSİNİ SOSU:

1 Su bardağı yaban mersini
2 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı tozşeker

HAZIRLANIŞI: 

Tüm malzemeyi çırparak pişirip, el blendırından geçirerek sos haline getirin.
NOT: Külahları limonata bardaklarının içinde dikey şekilde oturtursanız içlerini daha rahat doldurursunuz.
Ben daha önce de çilekli olarak hazırlamıştım, istediğiniz meyveyle hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
 

11 yorum:

  1. harika olmuş arkadaşım.kalıplardan bulursam bende deneyecem.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel olmuşlar. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Sevalciğim külahların çok şeker olmuş bende seviyorum bunları ne kadar vakit alsa da zevkle yaptığım lezzetlerden biridir afiyetle canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık!
    Sunum çok şık.
    Lezzetlerini de tahayyül edebiliyorum:)
    Çıtır çıtır,bol kremalı!!
    Yaban mersini sosu ise ektra lokum benim için.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  6. Mutlaka bu kalıplardan alıp bunlardan yapmalıyım.Kesinlikle benim ufkalıklar bayılırlar bunlara..
    Harika görünüyor.
    Elleirne sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyorlar ,elinize sağlık.<bu kalıpları nereden bulabiliriz?Marketlerde hiç rastlamadım.

    YanıtlaSil
  8. Canım annem , ellerin dert görmesin.. Seni seviyoruz ve şanslı bir evlat olmak çok güzel

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel görünüyor ,Tarifi yemek kitabinda da görmüstüm ama bu külahlari nasil buluruz acaba,yada külah olmadan o sekli nasil verebiliriz.Sevgiler özgürtatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Bu kalıpları ben İstanbul eminönünde ki pasta malz.satan dükkanlardan almıştım.

    Sevgili Özgürce tatlar;
    Belki biraz daha fazla uğraştırır ama bu kalıplar olmadan da tabii ki yapabilirsin.

    Yağlı kağıttan kare parçalar keserek huni şekline getirip. Hunilerin sert durması için yağlı kağıt veya alimunyüm folyoyu buruşturup hunilerin içine doldurun.
    Üzerine milföyle sararak fırında pişirebilirsiniz.

    Biraz uğraştırmalı ama şık sunumlu bir lezzet.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sabah sabah nasil da canim cekti :) ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil

Yemek sitemi ziyaret ederek, tariflerimi deneyerek duygu ve düşüncelerini paylaşarak, yorum bırakacak tüm ziyaretçilerime şimdiden teşekkürlerimi sunuyor,heyecanla yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın.